Σήμερα σου παρουσιάζουμε μία εύκολη συνταγή για γλυκό με φρυγανιές και επικάλυψη σοκολάτας που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους! Δοκίμασε το και πες μου εντυπώσεις!
Υλικά
Για το Σιρόπι
200 ml νερό
200 γρ ζάχαρη
Για την Κρέμα
1,2 λίτρα γάλα
130 γρ νισεστέ
150 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
Φρυγανιές
400 ml κρέμα γάλακτος
Για την Επικάλυψη
200 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι, βάζοντας το νερό και την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 5 περίπου λεπτά.
Συνεχίζουμε με την κρέμα. Διαλύουμε το νισεστέ στο κρύο γάλα, σε ένα μπολ.
Κατόπιν, σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, ρίχνουμε το γάλα από το προηγούμενο βήμα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη η κρέμα μας την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Στην συνέχεια, στρώνουμε τις φρυγανιές σε ένα σκεύος με διαστάσεις 32×28 εκατοστών και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Έπειτα, απλώνουμε την χλιαρή κρέμα, σκεπάζουμε με μαγειρική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες.
Συνεχίζουμε και χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από το κρύο γλυκό (μετά το πέρας των 4 ωρών και αφού το βγάλουμε από το ψυγείο).
Κατόπιν προχωράμε στην παρασκευή της σοκολατένιας επικάλυψης για το γλυκό μας. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί.
Τέλος, απλώνουμε την χλιαρή σοκολάτα πάνω από το γλυκό και βάζουμε για επιπλέον 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο! Σας ευχόμαστε καλή απόλαυση. Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μείνει για την άλλη μέρα.
