Για τη σπιτική συνταγή για κεμπάπ θα χρειαστείτε
- 1 κιλο κιμά αρνί ή μοσχάρι με αρνί μισό μισό
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 7-8 κλωνιά μαιντανό
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1/3 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1κ.γ. κοφτή πάπρικα γλυκιά η πικάντικη κατά προτίμιση
- λίγο νερό
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.σ. μπέκιν πάουντερ (τα κάνει αφράτα μην το φοβόσαστε προσθέτουμε σε όλα τα μπιφτέκια )
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1
Τοποθετείτε σε λεκανίτσα τον κιμά τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνετε.
2
Λίγο λίγο ρίχνετε και λίγο νερό περίπου 1 φλυτζανάκι του καφέ.
3
Ζυμώνετε για 8΄-10΄ συνεχώς. Ύστερα σκεπάζετε και αφήνετε να σταθεί για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
4
Έχετε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνετε κάθε πίτα για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά.
5
Μπορείτε να τα ψήσετε και στη σχάρα!