Υλικά
-
1 πακέτο σπαγγέτι barilla Νο 6 (3-5 μερίδες βγάζει το κάθε πακέτο)
-
150 γρ. κρέμα γάλακτος debit 30%
-
200 γρ. πέστο βασιλικού
-
300 γρ. κοτόζουμο
-
αλάτι, πιπέρι
-
50 γρ. παρμεζάνα
-
Λίγο ηλιέλαιο
-
Πέστο βασιλικού
-
225 γρ. βασιλικού
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
150 γρ. πεκορίνο
-
50 γρ. παρμεζάνα
-
45 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
-
ελαιόλαδο
-
χοντρό αλάτι, φρέσκο πιπέρι από μύλο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
Βήμα 1
Παίρνετε κατσαρόλα και βράζετε το σπαγγέτι για 4-5 λεπτά. Σουρώνουμε και το κρυώνουμε 3 φορές όπου την τρίτη φορά που θα ρίξετε νερό θα είναι με ηλιέλαιο. Μην ανησυχείτε που το σπαγγέτι θα είναι λίγο σκληρό. Αφού το κρυώσετε αφήστε το 10 λεπτά στο σουρωτήρι και θα μαλακώσει. Το αφήνουμε στην άκρη.
-
Βήμα 2
Για το πέστο βασιλικού :
Παίρνετε ένα μπλέντερ και ρίχνετε όλα τα υλικά του πέστο βασιλικού και λίγο ελαιόλαδο και το βάζετε σε λειτουργία. Από πάνω ρίχνετε γραμμή το ελαιόλαδο όσο χρειαστεί για να κάνει μια λεία υφή το πέστο. Είναι έτοιμο. -
Βήμα 3
Για 1 μερίδα: παίρνετε τηγάνι και ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας πέστο βασιλικού, μια κουτάλα κοτόζουμο και λίγο κρέμα γάλακτος (περίπου 20-30 γραμμ). Ρίχνετε μέσα τα σπαγγέτι (1 μερίδα) αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και όταν πιεί και δέσει το ζυμαρικό το βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε λίγο βούτυρο και παρμεζάνα και ανακατεύετε. Τα ρίχνουμε εκτός φωτιάς για να μην βγουν τα γάλατα του βουτύρου και της παρμεζάνας.
Είναι έτοιμο! -
Βήμα 4
Το βάζετε σε πιάτο και γαρνίρετε με κουκουνάρι από πάνω και δίπλα λίγη παρμεζάνα. Καλή όρεξη!