Σημαντικό πλήγμα για τον Ζούκερμπεργκ: Πόσο του κόστισε το γεγονός ότι «έπεσε» το Facebook και το Instagram

Οι τεχνικές δυσκολίες που παρουσιάστηκαν ήταν ευρέως διαδεδομένες, με τους χρήστες του Facebook να μην μπορούν να συνδεθούν στον ιστότοπο ή στις εφαρμογές του και τους χρήστες του Messenger να αποκόπτονται από την αποστολή μηνυμάτων ή την πραγματοποίηση κλήσεων.
Σε ένα σημαντικό πλήγμα για το Meta του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο όμιλος που βρίσκεται πίσω από τους παγκόσμιους γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης FacebookInstagram και Messenger αντιμετώπισε ένα τεράστιο πρόβλημα που κατέστησε τους χρήστες παγκοσμίως ανίκανους να έχουν πρόσβαση στις πλατφόρμες αυτές. Η απροσδόκητη διακοπή λειτουργίας, η οποία αποδόθηκε σε «τεχνικό πρόβλημα», είχε ως αποτέλεσμα η αποτίμηση της Meta να πέσει κατά το εκπληκτικό ποσό των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μειώνοντας κατά 1,5% τη συνολική χρηματιστηριακή της αξία. Αυτή η οικονομική αποτυχία αναδεικνύει τον τεράστιο αντίκτυπο των τεχνικών διαταραχών στους τεχνολογικούς κολοσσούς και τους ενδιαφερόμενους φορείς τους.
Η διακοπή επηρέασε ένα σημαντικό μέρος των 3,98 δισεκατομμυρίων χρηστών της Meta, εμποδίζοντάς τους να συνδεθούν, να στείλουν ή να λάβουν μηνύματα ή να ενημερωθούν για τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων και της οικογένειάς τους. Ο εκπρόσωπος της Meta, Andy Stone, μέσα από το Χ, ζήτησε συγνώμη και επιβεβαίωσε ότι το πρόβλημα επιλύθηκε γρήγορα. «Νωρίτερα σήμερα, ένα τεχνικό πρόβλημα προκάλεσε στους ανθρώπους δυσκολία πρόσβασης σε ορισμένες από τις υπηρεσίες μας. Επιλύσαμε το ζήτημα το συντομότερο δυνατό για όλους όσοι επηρεάστηκαν και ζητάμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία», δήλωσε ο Stone.

Οι τεχνικές δυσκολίες που παρουσιάστηκαν ήταν ευρέως διαδεδομένες, με τους χρήστες του Facebook να μην μπορούν να συνδεθούν στον ιστότοπο ή στις εφαρμογές του, τους χρήστες του Messenger να αποκόπτονται από την αποστολή μηνυμάτων ή την πραγματοποίηση κλήσεων.

Η διακοπή δεν επηρέασε μόνο τους εξωτερικούς χρήστες, οι αναφορές έδειξαν ότι τα εσωτερικά συστήματα που χρησιμοποιούνταν από τους υπαλλήλους του Facebook, του Messenger και του Instagram είχαν επίσης τεθεί σε κίνδυνο. Αυτό υποδηλώνει ένα σημαντικό τεχνικό σφάλμα που επηρέασε τόσο τις front-end όσο και τις back-end λειτουργίες, υπογραμμίζοντας την ευπάθεια ακόμη και των πιο εξελιγμένων ψηφιακών υποδομών.

Η διακοπή λειτουργίας δεν ταλαιπώρησε μόνο τους μεμονωμένους χρήστες, αλλά αποτέλεσε επίσης σημαντική πρόκληση για τις μικρές επιχειρήσεις που βασίζονται στο Facebook για επικοινωνία και μάρκετινγκ. Πολλοί κατέφυγαν στο X για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους και τις ανησυχίες τους σχετικά με τον αντίκτυπο στις δραστηριότητές τους.

https://www.gazzetta.gr/

You May Also Like

Αρχαιολογία: Ανακαλύφθηκε σαρκοφάγος του 14ου αιώνα κάτω από την Παναγία των Παρισίων

Αρχαιολογία: Ανακαλύφθηκε σαρκοφάγος του 14ου αιώνα κάτω από την Παναγία των Παρισίων

Οι Ναέλ του παρελθόντος: H σφαγή του Παρισιού του 1961 από τη γαλλική αστυνομία

Όταν η γαλλική αστυνομία έπαιρνε εντολή από ψηλά να πυροβολήσει στο ψαχνό αποκλειστικά Αλγερινούς στους δρόμους του Παρισιού

«Το πιο μικρό σπίτι στη Νέα Υόρκη»: Το βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου και εξόργισε τους πάντες (vid)

Ένα πρόσφατο βίντεο του TikTok παρουσιάζει «το μικρότερο διαμέρισμα της Νέας Υόρκης»

Νικόλ Πασινιάν: Καμία «διπλωματική λύση» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ – Αρμένιοι, όλοι στα όπλα!

Νικόλ Πασινιάν: Καμία «διπλωματική λύση» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ – Αρμένιοι, όλοι στα…

Ήρωας Ντελιβεράς: Έπιασε στον αέρα παιδί που έπεφτε από τον 12ο όροφο

Ντελιβεράς: Έπιασε στον αέρα παιδί που έπεφτε από τον 12ο όροφο

Οταν οι μοδίστρες του Άουσβιτς έραβαν ακριβά ρούχα για τις συζύγους των Ναζί

Η ιστορικός Λούσι Άντλινγκτον αποκάλυψε μια πραγματική ιστορία για τις μοδίστρες του…

2022: Μαύρη χρονιά έρχεται – Οι 7 ανατριχιαστικές προβλέψεις του Νοστράδαμου που σε κάνουν να χάσεις τη γιορτινή σου διάθεση

Table of Contents Hide 2022: Μαύρη χρονιά έρχεται – Οι 7 ανατριχιαστικές…

Ανατρίχιασαν με το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix: «Θα χρειαστώ πολύ καιρό για να μπω και πάλι στη θάλασσα» (vid)

Το «The Deepest Breath» μεταφέρει τους θεατές σε ένα νευραλγικό ταξίδι στον κόσμο της ανταγωνιστικής ελεύθερης κατάδυσης

Σάλος με βίντεο στην Ισπανία: Αστυνομικός γονατίζει με αγριότητα στο λαιμό μαθητή που δεν φορούσε μάσκα

Σάλος με βίντεο στην Ισπανία: Αστυνομικός γονατίζει με αγριότητα στο λαιμό μαθητή…

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας ζήτησε από τη Μέρκελ να συγκρατήσει την καταστροφική Τουρκία

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας ζήτησε από τη Μέρκελ να συγκρατήσει την καταστροφική…