Το απρόβλεπτο.

Πώς αφήνω το «έξω» για λίγο, για να βουτήξω στη γοητεία του απρόβλεπτου;

Και τι συμβαίνει με τις απρόβλεπτες συναντήσεις, όταν παύουν να μοιάζουν τυχαίες και αρχίζουν να αποκτούν νόημα;

Πώς το τυχαίο μεταμορφώνεται σε κώδικα επικοινωνίας, ικανό να αφορά περισσότερους από τους παρόντες;
Και, τελικά, πώς μπορούμε να σταθούμε παρόντες στο εδώ και τώρα, ώστε να αφουγκραστούμε το σπουδαίο τυχαίο που συμβαίνει γύρω μας;

Στο σεμινάριο αυτό θέλουμε να κινηθούμε μέσα στην εκμετάλλευση του τυχαίου.Να δούμε πώς το απρόβλεπτο, το «απ’ έξω», το «από μέσα», το «μαζί», το ασήμαντο, μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης που βρίσκεται πάντα δίπλα μας.

Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου ώρα 17:00 – 21:00 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου ώρα 10:30 – 14:30  στο Αρχοντικό Μπασάρα στην Καστοριά, η ομάδα “Σπασμένο Ρόδι” σας καλεί σε ένα “πραγματικά απροσδόκητο και αναπάντεχο” διήμερο εργαστήριο όπου το ζητούμενο είναι να διερευνήσουμε πώς η έμπνευση κυλάει από σώμα σε σώμα.

Τέσσερις καλλιτέχνες – τέσσερις διαδρομές που διασταυρώνονται:

  • Ο Κώστας Γεράρδος, χορευτής και χορογράφος, με το σώμα στραμμένο στον αυτοσχεδιασμό και το contact improvisation.
  • Η Πέπη Κέη, χορεύτρια και δασκάλα χορού, με σπάνια ευαισθησία· ξέρει να αφουγκράζεται βαθιά και να βρίσκει τη φράση ή την κίνηση που θα ξεκλειδώσει τον καθένα.
  • Η Ιωάννα Μήτσικα, χορογράφος και ερευνήτρια, που παρατηρεί πώς η κίνηση μεταμορφώνει τις ανθρώπινες σχέσεις.
  • Ο Στέλιος Χατζηαδαμίδης, σκηνοθέτης και δραματουργός, που δημιουργεί συνθήκες συνδημιουργίας και, παρατηρώντας το εδώ και τώρα, το μεταμορφώνει σε σκηνική πράξη.

Αυτό το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους αγαπούν το θέατρο, το χορό, τις τέχνες:
επαγγελματίες και ερασιτέχνες, ηθοποιούς, χορευτές, παιδαγωγούς, φοιτητές,
σε ανθρώπους που αναζητούν νέους τρόπους να μιλήσουν, να κινηθούν, να εκφραστούν, να συνδεθούν.

Μέσα από θεατρικές τεχνικές, χορό και contact improvisation, θα επιχειρήσουμε να επιστρέψουμε σε αυτό που πραγματικά μας κινεί: την ανάγκη για επαφή, για έκφραση, για δημιουργία.

Ελάτε να μοιραστούμε την εμπειρία του απρόβλεπτου, να νιώσουμε πώς το τυχαίο γίνεται κίνηση, πώς η έμπνευση κυλάει από σώμα σε σώμα, και πώς η χαρά της κοινής δημιουργίας μπορεί να μας βρει όλους μαζί, εδώ και τώρα.

Άλλωστε «δεν χρειάζεται να είσαι χορευτής για να χορέψεις, ούτε επαγγελματίας ηθοποιός για να σταθείς στη σκηνή και να πεις τρεις αλήθειες.»

  • Κόστος συμμετοχής 40 ευρώ (το διήμερο)
  • Πληροφορίες: τηλ. 6947412133, 6936750757

e-mail [email protected]

You May Also Like

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ

Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 103 ετών από την απελευθέρωση της Καστοριάς…

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Νικάνορος στην Καστοριά

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών Καστοριέων εορτάστηκε ο…

Το βυζαντινό Βαλανείο (Λουτρό) της Καστοριάς. (γράφει ο Γιώργος Αλεξίου)

Το βυζαντινό Βαλανείο (Λουτρό) της Καστοριάς. (γράφει ο Γιώργος Αλεξίου)

Το Σάββατο 26 Αυγούστου η “Λυσιστράτη”, του Αριστοφάνη στην Καστοριά

Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα ζωντανέψει ένα μεγάλο συμβολικό και πολιτικό πρόσωπο της…

Το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας Ορίζοντες – 23/04/2019

Το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας Ορίζοντες – 23/04/2019

Αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς οι άποροι

Ιδιαίτερα πλούσιο είναι το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς. Καθημερινά δίνεται…

Οι ρυτίδες – όπως κάθε σημάδι του χρόνου – είναι αναπόφευκτες. Μήπως όμως φταίμε και εμείς για την εμφάνισή τους;

Οι ρυτίδες – όπως κάθε σημάδι του χρόνου – είναι αναπόφευκτες. Μήπως…

Νίκος Παναγιωτόπουλος:”Στα τόσα περιστατικά που έχω παραβρεθεί νομίζω ότι είναι το δεύτερο που με έχει στιγματίσει….”

”Όσο το ζώο προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί τόσο περισσότερο επιβάρυνε την κατάσταση του”

Σπουδαστές ζωγραφικής απαθανατίζουν τον αρχιτεκτονικό πλούτο της Πτολεμαΐδος

Παλιά αρχοντικά που αντιστέκονται στην φθορά του χρόνου, οικίες που σε λίγο θα γίνουν ανάμνηση, δρόμοι που κάποτε οδηγούσαν κάπου.