Τη βούληση τους να υλοποιήσουν στον τομέα του τουρισμού τη διαπεριφερειακή συνεργασία διατύπωσαν με σαφήνεια οι αρμόδιοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες από όλη την χώρα στην πρώτη τους συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας.

Η πρώτη συνάντηση εργασίας υλοποιήθηκε χάρη στην πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Στερεάς Ελλάδος, Ηλία Σανίδα, ενώ έδωσε παρόν και ο Γεν. Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας, ο οποίος εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού. Στο χαιρετισμό του, ο Γενικός Γραμματέας ανάφερε ότι το Υπουργείο και ο ΕΟΤ πρόκειται να αναλάβουν συντονιστικό ρόλο στις διαπεριφερειακές συναντήσεις που θα ακολουθήσουν στις έδρες των άλλων δώδεκα (12) Περιφερειών. Στην πρώτη συνάντηση των Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η Διαπεριφερειακή συνεργασία και σχετικές δράσεις, η δημιουργία κέντρων περιφερειακής πληροφόρησης, τα μέτρα αντιμετώπισης της μείωσης του εγχώριου τουρισμού, οι προϋποθέσεις για μείωση της εποχικότητας του τουριστικού προϊόντος, δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, προτάσεις προγραμμάτων τουριστικής προβολής, προβλήματα υποδομών, θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αξιοποίηση ΕΣΠΑ. Επίσης, κατατέθηκαν προτάσεις, απόψεις, εμπειρίες, αλλά και προβλήματα που μόνο από την κεντρική κυβέρνηση μπορούν να λυθούν, όπως οι βίζες, τα ανοίγματα νέων αγορών, τα διόδια κλπ.

Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού, Παύλος Τσότσος και ο πρόεδρος της Εταιρίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας,Παναγιώτης Κώττας. Ο κ. Τσότσος παρουσίασε στην παρέμβαση που έκανε μία δέσμη από προτάσεις και παρεμβάσεις στον τομέα του τουρισμού, οι οποίες ξεφεύγουν από το δίπτυχο ήλιος-θάλασσα, στοχεύουν σε μια ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη και αφορούν και στην προβολή συγκεκριμένων μορφών τουρισμού και θα δώσουν ώθηση στον τουρισμό και στην ανάπτυξη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και σε άλλες περιοχές με παρεμφερή μορφολογικά χαρακτηριστικά. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Κώττας παρουσίασε στους συμμετέχοντες την Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε στο ρόλο της και τόνισε και ο ίδιος ότι ο ελληνικός τουρισμός δεν μπορεί να είναι μονοδιάστατος, προβάλλοντας μόνο το δίπολο ήλιος και θάλασσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Η Μαρία Αντωνίου στις εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου

Απ’ άκρη σ’ άκρη, σε όλο το Νομό Καστοριάς, κορυφώνονται οι πανηγυρικές…

Δήμος Άργους Ορεστικού:Εικόνες ντροπής που δεν τιμούν κανέναν

Δήμος Άργους Ορεστικού:Εικόνες ντροπής που δεν τιμούν κανέναν

Π. Κεπαπτσόγλου: «Ήταν ανήθικο αυτό που έγινε και όπως έγινε»

Δεν είχε ιδέα ο Υπουργός Παιδείας για την πρόταση του Δήμου Άργους…

Βραβεία ΠΣΑΠΠ: Η Παναγιώτα Βλασιάδου της Καστοριάς στις τρεις καλύτερες τερματοφύλακες της χρονιάς

Η ανακοίνωση του  ΓΠΟ Καστοριάς: Είμαστε περήφανοι για σένα Συγχαρητήρια!

Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας μίλησε στη Βουλή για την επιδημία του Κορωνοιού ,Θεια κοινωνία και κέντρο αποκατάστασης

Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας μίλησε στη Βουλή για την επιδημία του Κορωνοιού ,Θεια…

Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου: “Με σκληρή προσπάθεια και αυταπάρνηση καταφέραμε πολλά, όμως δεν τελειώσαμε”

Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου: “Με σκληρή προσπάθεια και αυταπάρνηση καταφέραμε πολλά, όμως δεν τελειώσαμε”

Υπογραφή Σύμβασης για την «Προμήθεια ειδικών εξαρτημάτων και εκτέλεση ειδικών ελέγχων στους αναβατήρες του Χιονοδρομικού Κέντρου Βιτσίου» Π.Ε Καστοριάς από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη

Υπογραφή Σύμβασης για την «Προμήθεια ειδικών εξαρτημάτων και εκτέλεση ειδικών ελέγχων στους…

Δόθηκε οριστική λύση στο θέμα των δασικών χαρτών

Διευθετήθηκε οριστικά το ζήτημα που ανέκυψε με το συντονισμό μεταξύ των εμπλεκόμενων…