Τη βούληση τους να υλοποιήσουν στον τομέα του τουρισμού τη διαπεριφερειακή συνεργασία διατύπωσαν με σαφήνεια οι αρμόδιοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες από όλη την χώρα στην πρώτη τους συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας.

Η πρώτη συνάντηση εργασίας υλοποιήθηκε χάρη στην πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Στερεάς Ελλάδος, Ηλία Σανίδα, ενώ έδωσε παρόν και ο Γεν. Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας, ο οποίος εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού. Στο χαιρετισμό του, ο Γενικός Γραμματέας ανάφερε ότι το Υπουργείο και ο ΕΟΤ πρόκειται να αναλάβουν συντονιστικό ρόλο στις διαπεριφερειακές συναντήσεις που θα ακολουθήσουν στις έδρες των άλλων δώδεκα (12) Περιφερειών. Στην πρώτη συνάντηση των Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η Διαπεριφερειακή συνεργασία και σχετικές δράσεις, η δημιουργία κέντρων περιφερειακής πληροφόρησης, τα μέτρα αντιμετώπισης της μείωσης του εγχώριου τουρισμού, οι προϋποθέσεις για μείωση της εποχικότητας του τουριστικού προϊόντος, δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, προτάσεις προγραμμάτων τουριστικής προβολής, προβλήματα υποδομών, θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αξιοποίηση ΕΣΠΑ. Επίσης, κατατέθηκαν προτάσεις, απόψεις, εμπειρίες, αλλά και προβλήματα που μόνο από την κεντρική κυβέρνηση μπορούν να λυθούν, όπως οι βίζες, τα ανοίγματα νέων αγορών, τα διόδια κλπ.

Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού, Παύλος Τσότσος και ο πρόεδρος της Εταιρίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας,Παναγιώτης Κώττας. Ο κ. Τσότσος παρουσίασε στην παρέμβαση που έκανε μία δέσμη από προτάσεις και παρεμβάσεις στον τομέα του τουρισμού, οι οποίες ξεφεύγουν από το δίπτυχο ήλιος-θάλασσα, στοχεύουν σε μια ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη και αφορούν και στην προβολή συγκεκριμένων μορφών τουρισμού και θα δώσουν ώθηση στον τουρισμό και στην ανάπτυξη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και σε άλλες περιοχές με παρεμφερή μορφολογικά χαρακτηριστικά. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Κώττας παρουσίασε στους συμμετέχοντες την Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε στο ρόλο της και τόνισε και ο ίδιος ότι ο ελληνικός τουρισμός δεν μπορεί να είναι μονοδιάστατος, προβάλλοντας μόνο το δίπολο ήλιος και θάλασσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Jean Monnet Chair στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη | Ενημερωτική Εκδήλωση

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…