Με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Αίγινας, παρουσιάζει μία σημαντική διάκριση, για το φιστίκι Αιγίνης, που συγκεντρώνει την καλύτερη βαθμολογία στον Παγκόσμιο Άτλαντα Τροφίμων.
Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει τα ακόλουθα: “Το 2023, όπως και το 2022 το  φιστίκι Αιγίνης, σύμφωνα με τον παγκόσμιο Άτλαντα τροφίμων tasteatlas.com, αναδείχθηκε  συγκεντρώνοντας  βαθμολογία  4.7, ως  ο καλύτερος  ξηρός καρπός στον κόσμο. Αφήνοντας πίσω του, φιστίκια που καλλιεργούνται εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια, όπως του Gaziantep στην Τουρκία και του Bronte στη Σικελία.

Όπως  αναφέρει για τα εκλεκτά φιστίκια Αιγίνης: “Αυτό είναι μακράν το πιο διάσημο ελληνικό φιστίκι. Αυτό το καταπληκτικό φιστίκι παράγεται από την  ποικιλία Αιγινήτικη, η οποία καλλιεργείται παραδοσιακά στο νησί της Αίγινας από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Η πρώτη φυτεία φιστικιών εδώ, ιδρύθηκε το 1896 από τον Νικόλαο Πέρογλου, ο οποίος έφερε τους ξηρούς καρπούς από τη Συρία.

Οι καιρικές συνθήκες και η σύσταση του εδάφους δίνουν σε αυτά τα φιστίκια ένα αναγνωρίσιμο άρωμα και γεύση για τα οποία θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο.

Η περίοδος συγκομιδής ξεκινά τον Αύγουστο, όταν οι ξηροί καρποί συλλέγονται με μακριά τυλιγμένα ραβδιά που χρησιμοποιούνται για να χτυπήσουν τα κλαδιά χωρίς να καταστρέψουν το δέντρο και αφού επιλεγούν χειρωνακτικά τα καλύτερα φιστίκια, μεταφέρονται στις μηχανές αποφλοίωσης το συντομότερο δυνατό.

Στη συνέχεια στεγνώνουν στον ήλιο για τουλάχιστον τρεις ημέρες για να μην μαυρίσουν τα κελύφη τους.

Τις τελευταίες εβδομάδες του Σεπτέμβρη, μετά τη συγκομιδή του φιστικιού, πραγματοποιείται στην περιοχή η “Γιορτή Φιστικιού”.

Αυτή τη γιορτή απολαμβάνουν ντόπιοι και χιλιάδες επισκέπτες, κατά την οποία παρουσιάζονται πολλές συνταγές με βάση το φιστίκι. Αυτό το φιστίκι ταιριάζει υπέροχα σε φρέσκες σαλάτες, μαζί με αλλαντικά, μια ποικιλία από γλυκά, μαντολάτα, κέικ, λικέρ και πολλά άλλα”.

https://www.aeginaportal.gr/

You May Also Like

Μητροπολίτης Μόρφου: «Ο γάμος λέγεται έτσι γιατί επιτρέπει το γ@@@@ι»

«Το γ@@@@ι μέσα στον γάμο είναι ευλογημένη πράξη»(βίντεο)

Πώς ο Νίκος Ευαγγελάτος με τα 3D γραφικά του «ανέβηκε» στη θαλαμηγό που προκάλεσε τη φωτιά στην Ύδρα

Χάρη στην τεχνολογία βρέθηκε μπροστά από το πηδάλιο, ενώ το σκάφος λικνιζόταν στα κύματα

Λαμία: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τη φωτιά στο εργοστάσιο μετά τη μαζική δηλητηρίαση

Η καταστροφή του εργοστασίου ήταν ολοσχερής

Φοιτήτρια επαναπατρίστηκε από το Λονδίνο, έσπασε την καραντίνα κάνοντας πάρτι, έχει κορωνοϊο και τώρα… τρέχουν όλοι

Φοιτήτρια επαναπατρίστηκε από το Λονδίνο, έσπασε την καραντίνα κάνοντας πάρτι, έχει κορωνοϊο…

Συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους

Συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους

Bloomberg: Αποχωρούν τα ελληνικά τάνκερ από την αγορά του ρωσικού πετρελαίου

Tα ελληνόκτητα τάνκερ που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο μειώθηκαν σε μόλις οκτώ τον Ιανουάριο, από τουλάχιστον 40 που ήταν τον περασμένο Μάιο

Αγρίνιο: Άνδρας που έφαγε χταπόδι με άγκιστρο διακομίσθηκε στην Αθήνα

Το τριπλό άγκιστρο «κόλλησε» στον λαιμό του άνδρα – Δείτε την ακτινογραφία