Bούλευμα – «καταπέλτης» για το ρόλο της μητέρας της 12χρονης στα Σεπόλια  την οποία βίαζαν και εξέδιδαν,  εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η αρχική της δίωξη σε βάρος της μητέρας της αφορούσε τη διακεκριμένη μαστροπεία σε βάρος ανηλίκου αλλά με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλείου Πλημμελειοδικών της αποδίδεται μία επιπλέον κακουργηματική κατηγορία. Πρόκειται  για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η μητέρα όχι μόνο εξέδιδε την ανήλικη κόρη της αλλά έστελνε και γυνμνές φωτογραφίες του παιδιού της στους υποψήφιος πελάτες μέσω WhatsApp και Viber έναντι ανταλλάγματος.

Αρνείται τις κατηγορίες η μητέρα

Η ίδια η κατηγορουμένη από την πρώτη στιγμή αρνείται τις κατηγορίες που της έχουν αποδοθεί ενώ και η ανήλικη κόρη της, στη σειρά καταθέσεων που έχει δώσει μέχρι σήμερα στις προανακριτικές Αρχές, επίσης υποστηρίζει ότι η μητέρα του δεν γνώριζε τίποτα.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με τη μητέρα θα βρεθούν και εικοσιέξι ακόμη κατηγορούμενοι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ηλία Μίχο. Ο χρόνος για τον προσφιορισμό της δίκης μετρά αντίστροφα.

Στο εδώλιο ο Ηλίας Μίχος

Η δημοσίευση του παραπεμπτικού βουλεύματος, ουσιαστικά δρομολογεί τις εξελίξεις για να καθίσουν στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Και ως εκ τούτου είναι θέμα λίγων ημερών να προσδιοριστεί η ακριβής ημέρα που θα ανοίξει η αυλαία αυτής της πολύκροτης υπόθεσης, που θα δικαστεί ενώπιον τακτικών δικαστών και ενόρκων .

Οι αρμόδιες αρχές μάλιστα αναμένεται άμεσα να προχωρήσουν στην κίνηση αυτή, καθώς σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη σύλληψη και την ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως για την προφυλάκιση του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου και των λοιπών συγκατηγορουμένων τους. Με το δεδομένο, ότι για όλους τους κατηγορούμενους, το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης είναι το 18μηνο, που συμπληρώνεται την Άνοιξη οι αρχές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να προσδιοριστεί το ταχύτερο δυνατό η δίκη μετά το τέλος της κύριας ανάκρισης και την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος γνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που έχουν τέτοιες πολυπρόσωπες δίκες, με μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων και μαρτύρων .

Προκειμένου λοιπόν, να έχει εκκαθαριστεί ποινικά η σοβαρή αυτή υπόθεση με θύμα ένα ανήλικο κορίτσι, που με γενναιότητα και παρρησία, παρά το νεαρό της ηλικίας του βρήκε το θάρρος να συνδράμει το έργο της δικαιοσύνης και να αποκαλύψει την ταυτότητα των δραστών που την κακοποίησαν, οι αρχές καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε η δίκη να ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί πριν την συμπλήρωση του 18μήνου.

Συνεχίζεται η ανάκριση για τη 2η δικογραφία

Αυτή βέβαια, ούτως ή άλλως, είναι η πρώτη ποινική δίκη που θα διεξαχθεί για τη δυσώδη αυτή υπόθεση, καθώς η ανάκριση για τη δεύτερη δικογραφία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ανάλογα με το αποτέλεσμα αυτής θα ακολουθήσει και δεύτερο δικαστήριο.

Οι δικαστικές αρχές εξάλλου εδώ και μήνες είχαν προχωρήσει στο διαχωρισμό των δύο υποθέσεων που έχουν κοινό «ποινικό νήμα» ακριβώς για να προλάβουν τις δικονομικές προθεσμίες και να έχει προλάβει να … μιλήσει η δικαιοσύνη με την ετυμηγορία της πριν λήξει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης για τους κατηγορούμενους, οι οποίοι -κατά περίπτωση – βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριά αδικήματα, αν και κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει αποδεχθεί τη συμμετοχή του στην υπόθεση.

Θα κληθεί να καταθέσει στη δίκη η 12χρονη;

Ένα άλλο ζήτημα που … γεννάται ενόψει του προσδιορισμού της δίκης είναι η εξέταση του 12χρονου κοριτσιού, του κατά τεκμήριο μοναδικού θύματος στην φρικιαστική αυτή ιστορία, το οποίο τους μήνες που έχουν μεσολαβήσει έχει δώσει πολλές καταθέσεις στις αρμόδιες αρχές σε μία προσπάθεια να μην μείνει καμία πλευρά της υπόθεσης αυτής στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με νομικούς ακόμα και αν ζητηθεί η αυτοπρόσωπη παρουσία του παιδιού στο ακροατήριο, σε εξέταση κεκλεισμένων των θυρών, η πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας έχει δικαίωμα να αντιλέξει και να ζητήσει να αναγνωστεί το περιεχόμενο των πολλών λεπτομερών και αναλυτικών μαρτυριών που έχει ήδη δώσει το παιδί σε προηγούμενα δικονομικά στάδια , ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη επαναθυματοποίησή του.

Το μεγάλο στοίχημα εξάλλου της Πολιτείας είναι να προστατέψει το παιδί αυτό και να ενεργοποιήσει όλους εκείνους το φορείς που θα μπορέσουν να το βοηθήσουν να σταθεί στα πόδια του και να συνεχίσει τη ζωή του . Κυρίως όταν οι προβολείς της δημοσιότητας δεν είναι στραμμένοι στην υπόθεση αυτή. Και η δικαιοσύνη από την πλευρά της ,με ηρεμία, νηφαλιότητα και σεβασμό στα δικαιώματα όλων των πλευρών αξιολογώντας και σταθμίζοντας το πλούσιο αποδεικτικό υλικό να κρίνει τους κατηγορούμενους και να τιμωρήσει αυστηρά όλους εκείνους που θα κριθούν ένοχοι γιατί ασέλγησαν και κακοποίησαν ένα ανήλικο παιδί .

tovima.gr

You May Also Like

Δανία: Πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 337 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία

Δανία: Πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 337 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία

Πάνω από μισό δισ. ευρώ κατέβαλε ο ΟΑΕΔ στο Α΄ τρίμηνο του 2021 για τη στήριξη του εργατικού δυναμικού και της αγοράς εργασίας

  Πάνω από μισό δισ. ευρώ κατέβαλε ο ΟΑΕΔ στο Α΄ τρίμηνο…

Απαγορεύονται οι επισκέψεις για «προσκύνημα» στο Άγιο Όρος

Απαγορεύονται οι επισκέψεις για «προσκύνημα» στο Άγιο Όρος

Οι δικαστές ετοιμάζουν προσφυγές να ζητήσουν πίσω την εισφορά αλληλεγγύης

Οι δικαστές ετοιμάζουν προσφυγές να ζητήσουν πίσω την εισφορά αλληλεγγύης

Ξεκινάει ηλεκτρονικό φακέλωμα στα ΙΧ και φέρνει πρόστιμα

Αλλάζουν όλα στον έλεγχο αυτοκινήτου καθώς πλέον ιδιοκτήτες και ελεγκτικές αρχές θα…

Το «Oruc Reis» δεν φεύγει από το Καστελλόριζο – Αναμένεται επέκταση της Navtex

Το «Oruc Reis» δεν φεύγει από το Καστελλόριζο – Αναμένεται επέκταση της…

ΑΠΘ: Διαστημικό πείραμα σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας πάνω από τον Ατλαντικό

Πείραμα σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας εκτέλεσε επιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.…

Έρχονται 100 προσλήψεις για τους δασικούς χάρτες

Έρχονται 100 προσλήψεις για τους δασικούς χάρτες