Ελάχιστα έχουν απομείνει στην ύπαιθρο ελεύθερα και για αυτό λέγονται άγρια. Όμως τα ευγενή τετράποδα, τα άλογα, φαίνεται πως ενοχλούν και κάποιοι υποστηρίζουν πως προκαλούν προβλήματα.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, παρουσιάζει ένα πρόβλημα από υπάρξεως κόσμου, την σύγκρουση μεταξύ γεωργών και κτηνοτρόφων.

Ο Νίκος Νταλαγιάννης αντιδήμαρχος Τυρνάβου εξηγεί πως τα άγρια άλογα, που τριγυρνούν στην περιοχή προκαλούν ζημίες σε δενδροκαλλιέργειες, ειδικά στα χαμηλά δέντρα , σε καλλιέργειες και δεν αποκλείεται να γίνουν αίτιοι κάποιων τροχαίων, αφού συχνά βγαίνουν στον δρόμο.

Τα άγρια άλογα του Τυρνάβου   

Τα άγρια άλογα έχουν ιδιοκτήτες όπως σημειώνει ο δήμαρχος, αλλά δεν μπορούν να έχουν τα ονόματα τους, και για αυτόν τον λόγο οι μηνύσεις υποβάλλονται κατά αγνώστων. Μετά τις επανειλημμένες αναφορές, το τελευταίο διάστημα έχουν μαζευτεί κάποια από αυτά τα άλογα, αλλά στην πλειονότητα παραμένουν στην ύπαιθρο.

Όπως αναφέρει ο κ. Νταλαγιάννης, οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες επιδοτούνται από ευρωπαϊκά κονδύλια για να διατηρούνται οι συγκεκριμένες φυλές άγριων αλόγων.

Τα άγρια άλογα του Τυρνάβου   

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση τα άγρια άλογα, μετά από εκατομμύρια χρόνια φυσικής βόσκησης και περίπου 10.000 χρόνια οικιακής βόσκησης, κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από το ευρωπαϊκό τοπίο, λόγω περιορισμού των χορτολιβαδικών εκτάσεων, αλλά και των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών.

https://www.ertnews.gr/

You May Also Like

Στις αλπικές πλαγιές της κορυφής Πάνω Αρρένα ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χιονοδρομίας Άργους Ορεστικού

Στις αλπικές πλαγιές της κορυφής Πάνω Αρρένα ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χιονοδρομίας Άργους Ορεστικού

«ΒΟΜΒΑ» για το ελαιόλαδο: «Θα εκτοξευτεί η τιμή του» Διαβάστε περισσότερα: «ΒΟΜΒΑ» για το ελαιόλαδο: «Θα εκτοξευτεί η τιμή του»

Την εκτίμηση πως θα εκτοξευθεί φέτος η τιμή του ελαιόλαδου από τα 11-16 ευρώ το λίτρο

Ρόδος: 9χρονο κοριτσάκι λιποθύμησε από την πείνα έξω από φούρνο…..

Ρόδος: 9χρονο κοριτσάκι λιποθύμησε από την πείνα έξω από φούρνο…..

Γεωργαντάς: Επιτακτική η ενίσχυση της αγροτικής εκπαίδευσης

Γεωργαντάς: Επιτακτική η ενίσχυση της αγροτικής εκπαίδευσης

Γεωργιάδης: Η ανάρτησή του για τους φίλους των γονιών του που τον στήριξαν

Τι λέει για τη φιλία του με τον Βασίλη Μηλιώνη και την δικαστική του περιπέτεια

Το Ζαγόρι επισήμως στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς τις UNESCO

Η εγγραφή του Ζαγορίου ως πολιτιστικό τοπίο στο κατάλογο τις UNESCO αποτελεί μεγάλη επιτυχία της χώρας μας.

«Πρεμιέρα» σήμερα για τις νέες ταυτότητες- Όλη η διαδικασία

Πώς θα φτάσουν στα χέρια μας