ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ:
ΣΚΕΥΗ
μπολ
κατσαρολάκι
μεσαία ταρτιέρα
μίξερ
-
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και πλάθουμε, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Εναλλακτικά, ζυμώνουμε στο μίξερ με το φτερό, ρίχνοντας πρώτα το βούτυρο με την ζάχαρη για να αφρατέψουν και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
-
Σκεπάζουμε το μπολ με την ζύμη, με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
-
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε την ζύμη με την βοήθεια του πλάστη. Βάζουμε την ζύμη στην ταρτιέρα, στρώνουμε από πάνω μια λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω όσπρια (ρεβίθια/φασόλια) ώστε να μην φουσκώσει η τάρτα κατά το ψήσιμο.
-
Ψήνουμε την τάρτα για 25 λεπτά έως ότου ροδίσει.
-
Για την κρέμα, βάζουμε στο κατσαρολάκι το γάλα με την μισή ζάχαρη, μέχρι να πάρουν μια βράση.
-
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά, το κορν φλουρ και την βανίλια.
-
Αφού τα ανακατέψουμε καλά ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα που βράζει, ανακατεύοντας συγχρόνως ώστε να μην κόψουν τα αυγά. Δεν σταματάμε καθόλου να ανακατεύουμε, μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα.
-
Στο τέλος ρίχνουμε και το βούτυρο στην κρέμα. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
-
Στην συνέχεια, αφού η τάρτα έχει ψηθεί και έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ρίχνουμε όλη την κρέμα και στρώνουμε ομοιόμορφα.
-
Τέλος, κόβουμε τις φράουλες και τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια. Προαιρετικά, γαρνίρουμε στο τέλος με σιρόπι από γλυκό κουταλιού (φράουλα ή οτιδήποτε άλλο έχουμε).
Εάν δυσκολευόμαστε να ανοίξουμε την ζύμη με τον πλάστη, μπορούμε να την ανοίξουμε ανάμεσα σε 2 κομμάτια λαδόκολλας, ώστε να μην κολλάει στον πάγκο.