ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγα,125 γρ ζαχαρη,155 γρ αλευρι κοσκινισμενο φαριναπ,1 βανιλια.,3 κ.σ.καρυδα Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη να αφρατεψουν
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε αλευρι-βανιλια,καρυδα σιγα-σιγα και ανακατευουμε με μαριζ
Βαζουμε λαδοκολα σε ταψι η τσερκι (28 ν) και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο μεσαια σχαρα αντιστασεις για 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο
Οταν το βγαζουμε το αφηνουμε να κρυωσει παρα πολυ καλα και στην συνεχεια το κοβουμε!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη για 3 λεπτα
Το κατεβαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει
ΚΡΕΜΑ:
Βαζουμε 1 λιτρο γαλα φρεσκο με 5 κ.σ.ζαχαρη να ζεσταθει!Εχουμε βγαλει προηγουμενως λιγο κρυο γαλα σε μπολ και διαλυσαμε μεσα 4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,2 κμσ.γεματες αλευρι
Το ριχνουμε στο ζεστο γαλα ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και προσθετουμε μεσα 1 βανιλια,50 γρ καρυδα,3 κ.σ.βουτυρο
ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπαμε 500 γρ φυτικη κρεμα γαλακτος με 50 γρ αχνη ζαχαρη η μπορουμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 2 φλυντζ.τσ.αχνη ζαχαρη
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βαζουμε τον ενα πατο το σιροπιαζουμε με κουταλι ριχνουμε την κρεμα πανω στην κρεμα βαζουμε το αλλο παντεσπανι σιροπιαζουμε με κουταλι και τελος σαντιγυ και μπολικη καρυδα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”