Τι αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας στο Moneyreview.gr

Tupperware Hellas: Οι λόγοι που οδήγησαν στο «λουκέτο» – Τι δηλώνει η εταιρεία

Ένα ακόμη χτύπημα στην πάσχουσα ελληνική μεταποίηση κατάφερε η απόφαση του αμερικανικού ομίλου Tupperware για το κλείσιμο του εργοστασίου του στη Θήβα που συμπληρώνει 56 χρόνια ζωής. Πρόκειται για «δύσκολη απόφαση που υπαγορεύθηκε από την ανάγκη να καταστεί η λειτουργία της εφοδιαστικής μας αλυσίδας πιο αποτελεσματική» σημειώνει αποκλειστικά στο Moneyreview.gr εκπρόσωπος της Tupperware, τονίζοντας ότι ο όμιλος δεν εγκαταλείπει την ελληνική αγορά. Η Tupperware θα διατηρήσει στην Ελλάδα τις δραστηριότητες αποθήκευσης και διανομής, συνεχίζοντας να πουλάει προϊόντα μέσω του δικτύου διανομέων και πωλητών. Η ελληνική θυγατρική, η Tupperware Hellas ιδρύθηκε το 1964, ενώ τρία χρόνια αργότερα, το 1967 έθεσε σε λειτουργία το εργοστάσιο της Θήβας.

Τι οδήγησε όμως, στη διακοπή λειτουργίας της μονάδας; Η στρατηγική μετασχηματισμού της δραστηριότητας που υιοθετεί παγκοσμίως η Tupperware, αλλά και οι μακροοικονομικές συνθήκες. «Η Tupperware βρίσκεται εν μέσω ενός παγκόσμιου εταιρικού μετασχηματισμού προκειμένου να ενισχύσει τις λειτουργίες, τις ομάδες, τις διαδικασίες και τα συστήματά της. Και με στόχο να μεταμορφωθεί σε μια εταιρεία που θα είναι ακόμη πιο ισχυρή για τουλάχιστον ακόμη 77 χρόνια (σ.σ.: ιδρύθηκε πριν από 77 έτη). Καθώς βελτιστοποιούμε τις επιχειρηματικές μας δομές για να διασφαλίσουμε βιώσιμη ανάπτυξη στο μέλλον κι ενώ παράλληλα πλοηγούμαστε στο τρέχον μακροοικονομικό περιβάλλον, λαμβάνουμε στρατηγικές – και μερικές φορές δύσκολες – αποφάσεις με στόχο η λειτουργία της εφοδιαστικής μας αλυσίδας να καταστεί περισσότερο αποτελεσματική» σημειώνει ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ομίλου.

Σύμφωνα με τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), η εταιρεία καλεί τους εργαζόμενους «να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις λαμβάνοντας λίγα περισσότερα χρήματα από τις νόμιμες αποζημιώσεις, ώστε να ολοκληρώσει το λουκέτο έως τα μέσα Απριλίου χωρίς να προσκρούσει στο νόμο που προβλέπει συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων ανά μήνα. Περίπου 150 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους» σημειώνει.

Από την πλευρά της, η εταιρεία υποστηρίζει στo MR πως μεριμνά ώστε «όλοι οι εργαζόμενοι της Tupperware που επηρεάζονται να λάβουν την απαραίτητη υποστήριξη, ενώ παράλληλα ενισχύουμε τα κανάλια διανομής μας στην περιοχή για να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας, τους συνεργάτες, τους διανομείς και το προσωπικό πωλήσεων».

«Η Ελλάδα παραμένει σημαντική αγορά για την Tupperware. Προσβλέπουμε στη συνέχιση της σπουδαίας ιστορίας που έχουμε στη χώρα, διατηρώντας την εταιρική μας παρουσία και τις δραστηριότητας αποθήκευσης» αναφέρει ο εκπρόσωπός της.

Τη χρήση του 2021, ετησίως, η Tupperware Hellas ενίσχυσε κατά 11% τον κύκλο εργασιών, σε 45,3 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ τόκων και φόρων να υπερδιπλασιάζονται και να διαμορφώνονται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ. Σχεδόν υπερτριπλάσια είναι τα καθαρά κέρδη που ανήλθαν σε 1,3 εκατ. ευρώ από 470,2 χιλ. ευρώ. Ωστόσο, η εταιρεία εμφανίζει υψηλό κόστος πωλήσεων ύψους 37,6 εκατ. ευρώ που αντιπροσωπεύει ποσοστό άνω του 80% του τζίρου. Οι συνολικές υποχρεώσεις και η καθαρή θέση ανέρχονται σε περίπου 10,3 εκατ. ευρώ και 8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Σε επίπεδο ομίλου, το 2022 οι πωλήσεις από την παγκόσμια δραστηριότητα υποχώρησαν κατά 18%, σε 1,2 δισ. ευρώ, τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 118 εκατ. ευρώ, ενώ καταγράφηκαν ζημίες 27,5 εκατ. ευρώ.

https://www.moneyreview.gr/

You May Also Like

Market Pass: Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές στους δικαιούχους

 Η συγκεκριμένη πληρωμή θα είναι και η τελευταία για όσους έχουν επιλέξει κατάθεση σε λογαριασμό

Συντάξεις – Επιδόματα: Ξεκίνησαν οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ, τη ΔΥΠΑ και τον ΟΠΕΚΑ

Αναλυτικά το πλάνο πληρωμών για τις συντάξεις Μαΐου 2023

«Μπόνους» 300 ευρώ σε επιπλέον 1.200 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που κατάρτισαν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων εντός 1-2 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους.

Σήμερα καταβάλλεται το «μπόνους» 300 ευρώ σε επιπλέον 2.311 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους

Σήμερα καταβάλλεται το «μπόνους» 300 ευρώ σε επιπλέον 2.311 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που κατάρτισαν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης

Ξεκινούν οι αιτήσεις για 5.000 θέσεις απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας νέων

Ξεκινούν οι αιτήσεις για 5.000 θέσεις απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας νέων σε Αττική…

Γεωργιάδης: Με το «καλάθι του Πάσχα» πετύχαμε να έχουμε τις ίδιες τιμές με πέρυσι στο αρνί

«Ο κάθε καταναλωτής αγοράζει ανάλογα με το πορτοφόλι του».