Ήρωας ένας 13χρονος στις ΗΠΑ, ο οποίος κατάφερε να σταματήσει το σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαινε μαζί με 60 συμμαθητές του μετά την λιποθυμία του οδηγού.

Χάρη στην ψυχραιμία και τα αντανακλαστικά που επέδειξε, ένας 13χρονος μαθητής κατάφερε να αποσοβήσει τροχαίο με σχολικό λεωφορείο στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, όταν ο οδηγός του οχήματος αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και λιποθύμησε στο τιμόνι.

Ο μικρός Ντίλον Ριβς επέβαινε στο σχολικό λεωφορείο μαζί με περίπου 60 συμμαθητές του, όταν αντιλήφθηκε πως ο οδηγός έχασε τις αισθήσεις του. «Πήδηξε από τη θέση του, πέταξε το σακίδιό του και έτρεξε μπροστά, ενώ το λεωφορείο βρισκόταν εν κινήσει», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Ρόμπερτ Λίβερνοϊ, σχολικός επιθεωρητής στην πολιτεία Μίσιγκαν.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη στην πόλη Γουόρεν, βόρεια του Ντιτρόιτ, κατά την επιστροφή των μαθητών στα σπίτια τους.

Σε βίντεο από κάμερα του σχολικού, διακρίνεται πράγματι ο οδηγός να αισθάνεται δυσφορία και κάποια στιγμή να λιποθυμάει. Ο 13χρονος Ντίλον Ριβς σπεύδει και παίρνει τον έλεγχο του τιμονιού, πατάει φρένο και ακινητοποιεί το όχημα, ενώ ακούγονται κραυγές από τρομοκρατημένα παιδιά. Ακολούθως ακούγεται να φωνάζει στους συμμαθητές του να τηλεφωνήσουν αμέσως για να ζητήσουν βοήθεια.

Ασθενοφόρο μετέφερε τον οδηγό στο πλησιέστερο νοσοκομείο και, σύμφωνα με το CNN, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η αντίδραση του μαθητή «έκανε τη διαφορά», υπογράμμισε ο Ρόμπερτ Λίβερνοϊ.

Εμφανώς συγκινημένοι αλλά και υπερήφανοι, οι γονείς του 13χρονου επαίνεσαν τον γιο τους στη συνέντευξη Τύπου, χαρακτηρίζοντάς τον «μικρό ήρωα».

Χάρη στον Ντίλον Ριβς, «αποφεύχθηκε ένα ατύχημα, που θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο δημοτικός σύμβουλος Τζόναθαν Λάφερτι.

https://www.news247.gr/

You May Also Like

Νεοκλασικό κτίριο της Καστοριάς στο καβαλέτο της Δωροθέας Χαρίτωνος

«Με την παλέτα και το καβαλέτο μου ,γιατί άλλη η χάρη της φυσικής παρουσίας…!»

Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ψυχαγωγώ στο φυτώριο του κ Παύλου στον Σταυροπόταμο Καστοριάς.

Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ψυχαγωγώ στο φυτώριο του κ Παύλου στον Σταυροπόταμο Καστοριάς.

Δημήτρης Νατσούλης:”15 χρόνια πριν, το δικό μου ταξίδι ξεκίνησε από αυτή την μικρή πλατεία.”

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου στην Καλλιθέα Καστοριάς η μεγάλη γιορτή της κοινότητας Lemon Skates και της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-ΔΑΔ Ν. Καστοριάς

Παράτησε τη ζωή στη πόλη, μετακόμισε στον Όλυμπο και ζει 16 χρόνια σε καλύβα χωρίς ρεύμα και λογαριασμούς-ΒΙΝΤΕΟ

Πιερία: Πρόκειται για έναν άνδρα από την περιοχή της Πιερίας. Μάλιστα, ο…

Μια γνωριμία με την ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Αστερόπη Χαριτίδου

«Μια θεατρική ομάδα οφείλει να βρίσκεται και να λειτουργεί στον αντίποδα του συντηρητισμού»