Water Sports στη λίμνη της Καστοριάς: Απολαμβάνοντας τον μαγευτικό υδάτινο κόσμο με ασφάλεια

Το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότεροι πολίτες της Καστοριάς μιλούν  για την προτίμησή τους στο θαλάσσιο σκι. Μιας και η πόλη δεν διαθέτει θάλασσα  αλλά λίμνη, τα water sports πραγματοποιούνται σε αυτή.

 Οι “Ορίζοντες” επισκέφτηκαν το πλωτό σπίτι του Ομίλου Θαλάσσιου Σκι Καστοριάς και συνομίλησαν με τον Προπονητή  Σταύρο Θεοδόσοπουλο.

Ρεπορτάζ: Χρύσα Κοσμίδου & Αγγελική Ματούση

Ο κ. Θεοδοσόπουλος είναι Προπονητής Σκι (Θαλάσσιου και Χειμερινού) , άθλημα το οποίο διδάσκει εδώ και πολλά χρόνια στη λίμνη της Καστοριάς, αλλά και στα βουνά της περιοχής.

Αποφάσισε πως αυτό ήταν που ήθελε να κάνει στη ζωή του, από την ηλικία των 4. Μεγαλώνοντας και αποκτώντας ολοένα και μεγαλύτερη εμπειρία, θέλησε να μεταφέρει τις γνώσεις του και την αγάπη του για το άθλημα του Θαλάσσιου  Σκι  και σε άλλους ανθρώπους και να  τους μυήσει στον υπέροχο αυτόν υδάτινο κόσμο «Η αλήθεια είναι πως ξεκίνησα με ορισμένα προβλήματα από τη μεριά της οικογένειάς μου.  Όλοι οι γονείς είναι υπερπροστατευτικοί και σε συνδυασμό με τα κωλύματα που έχουν αρκετοί συντοπίτες μας για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η λίμνη, επηρεάστηκαν και οι δικοί μου, φοβούμενοι μήπως έρθω αντιμέτωπος με κάποια θέματα και ζοριστώ. Όταν όμως έχεις θέληση  τα καταφέρνεις όλα, αφήνοντας πίσω σου αρνητικές σκέψεις και προλήψεις».

Το θαλάσσιο σκι δεν έχει ηλικία, ο μικρότερος μαθητής του κ. Θεοδοσόπουλου είναι 3 ετών, ενώ ο μεγαλύτερος 75. Τα μαθήματα ξεκινούν -καιρού επιτρέποντας- την άνοιξη και ολοκληρώνονται περίπου στα μέσα του Νοέμβρη. Οι ώρες διδασκαλίας είναι από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον προπονητή Σταύρο Θεοδοσόπουλο στο τηλέφωνο 6937 660 750 ή να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του Ομίλου Θαλάσσιου Σκι στην πλαζ Καστοριάς η οποία βρίσκεται λίγο πριν από το Γενικό Νοσοκομείο.

«Τόσο το χειμερινό, όσο και το θαλάσσιο σκι είναι φοβερά αθλήματα. Πλέον όμως, έχω μια προτίμηση προς το θαλάσσιο,  γιατί μέσω αυτού μπορείς να γυμνάσεις όλο  σου το σώμα και  είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το καλοκαίρι. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν μια βόλτα στις εγκαταστάσεις μας, να δουν το πώς γίνονται τα μαθήματα, να παρακολουθήσουν τις διαδικασίες που ακολουθούμε και φυσικά να απολαύσουν το μαγευτικό τοπίο. Είναι σίγουρο πως δεν διατρέχουν κανέναν απολύτως κίνδυνο και το νερό της λίμνης είναι πεντακάθαρο. Ο Όμιλός μας λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και οι αθλητές μας έχουν διακριθεί σε εθνικό και  παγκόσμιο επίπεδο. Ο αθλητής μας Ιωάννης Πρώιος κατέχει το  πανελλήνιο ρεκόρ άλματος παίδων. Μάλιστα στον πατέρα του, τον προπονητή Βαγγέλη Πρώιο, οφείλω αυτό το οποίο είμαι σήμερα. Η αγάπη μας και το μεράκι μας για αυτό το άθλημα δεν είναι τυχαία. Θέλουμε να αναδείξουμε τον τόπο μας, μέσα από τον αθλητισμό», ήταν τα λόγια του Προπονητή.

Ο κ. Κωνσταντίνος Σαλαγιάννης εδώ και τέσσερα χρόνια είναι μαθητής του θαλάσσιου σκι. Όπως είπε ο ίδιος «Ο  καθένας μας πρέπει να εκμεταλλευτεί τη λίμνη της Καστοριάς και να έχει μια ευχαρίστηση μέσα από αυτή. Το άθλημα είναι καταπληκτικό. Όσο εξελίσσεσαι τόσο περισσότερο το αγαπάς. Πραγματικά δεν έχει τίποτα να φοβηθείς στη λίμνη της Καστοριάς».

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

You May Also Like

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας λόγω Δεκαπενταύγουστου

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας λόγω Δεκαπενταύγουστου

Την ίδρυση διαδικτυακού δημοτικού ραδιόφωνο προτείνει ο Γ. Πετκανάς, στον Δήμο Καστοριάς

Πρωτοποριακή πρόταση κατέθεσε στον Δήμο Καστοριάς ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης, Γιώργος…

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία, συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 47 κιλών και 695 γραμμαρίων, σε περιοχή της Φλώρινας

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη…

Άνοιξαν οι εγγραφές για τον νυχτερινό αγώνα από το χωριό Γράμμος (Γράμουστα) στα 1.380 μ. στην Γκιστόβα στα 2.350 μ. την ψηλότερη λίμνη στην Ελλάδα, 13 χιλιόμετρα, με πάνω από 1.000 μέτρα θετική υψομετρική

Άνοιξαν οι εγγραφές για τον νυχτερινό αγώνα από το χωριό Γράμμος (Γράμουστα)…

Φυτεύουμε λουλούδια!

Φυτεύουμε λουλούδια! Δίνουμε χρώμα στις γειτονιές μας! Ομορφαίνουμε τους κοινόχρηστους χώρους!

Σύλληψη 34χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση δικαστηρίου στη Φλώρινα

Σύλληψη 34χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση δικαστηρίου στη Φλώρινα

Το έργο τέχνης που μεταμόρφωσε τα στόρια του καταστήματος του Βαγγέλη Πανταζή (φωτο – βίντεο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Ασφαλής Κατοικία» του προγράμματος «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Ασφαλής Κατοικία» του προγράμματος «Φροντίδα…