Τουλάχιστον δέκα ροτβάιλερ  είχε ο διωκόμενος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας απόστρατος αξιωματικός μετά την δολοφονική επίθεση  δύο από των οκτώ οικόσιτων  σκύλων του σε 5χρονο αγοράκι ανήμερα του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα όσα λέγονται από τους περιοίκους  της έπαυλής του κι εφόσον αυτά  επιβεβαιωθούν από τις μαρτυρικές τους καταθέσεις,   προ μηνών υπήρχαν τουλάχιστον άλλα δύο ρότβαιλερ, τα οποία δόθηκαν σε τρίτους. Μάλιστα πολύς κόσμος ερχόταν στην  έπαυλή του σύμφωνα με τους  ίδιους για να δουν τα ροτβάιλερ.
Ο ιδιοκτήτης τους σύμφωνα πάντα με πληροφορίες τρίτων επιθυμούσε να δώσει κάποια από τα οκτώ σκυλιά που του απόμειναν, αλλά δεν τα κατάφερε. Σε κάθε περίπτωση πάντως έχει δώσει σκυλιά σε τρίτους και γι’ αυτό και το οικόπεδό του ήταν τόσο επισκέψιμο. Τώρα το κατά πόσο στέκει ένας 72χρονος να έχει στην ιδιοκτησία του 8 ροτβάιλερ  και το πόσο καλός εκτροφέας είναι κάποιος το μαρτυρούν τα έργα του.
Φόβος για τα έξι ροτβαιλερ-Τι θα απογίνουν τα δύο σκυλιά- δολοφόνοι
Πάντως οι περίοικοι ζουν σε ένα καθεστώς φόβου δίπλα στα έξι ροτβάιλερ , τα οποία δεν μπορεί παρά να κοινωνικοποιήθηκαν και να εκπαιδεύτηκαν όπως και τα δυο  φονικά τετράποδα, τα οποία κρατούνται στο κυνοκομείο της Κοζάνης μετά από εντολή της αστυνομίας. Περίοικος δήλωσε στο prlogos: «Στις 18-19 Σεπτεμβρίου τα ροτβάιλερ κατασπάραξαν ένα σκυλάκι. Καλέστηκε η αστυνομία και έγιναν οι συστάσεις για πλημμελή φύλαξη ζώων». Η ιδιοκτήτρια του κουταβιού επιβεβαίωσε την πληροφορία.
Το γεγονός  αυτό δυστυχώς και παρά τις συστάσεις των περιοίκων δεν συνέβαλε ώστε ο ιδιοκτήτης να πάρει τα απαραίτητα μέτρα φύλαξης. « Πάντως είναι και το μοναδικό γεγονός  επικίνδυνης συμπεριφοράς μετά από 13 χρόνια», όπως μας ανέφερε γείτονας Άλλος όμως δήλωσε ότι και ο ίδιος δέχτηκε επίθεση από ένα ροτβάιλερ και την γλύτωσε πολύ φτηνά. Σε κάθε περίπτωση εκκρεμεί για τους περιοίκους τι θα γίνει με τα υπόλοιπα σκυλιά φοβούμενοι πιθανή επιθετική συμπεριφορά τους.
Όσο για τα δύο ροτβάιλερ αναμένεται εισαγγελική εντολή αν θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία του δήμου ή θα επιστρέψουν στον ιδιοκτήτη τους. Σε περίπτωση που περιέλθουν στην ιδιοκτησία του Δήμου θα αντιμετωπιστούν ως αδέσποτα και μετά από 15  μέρες σε καραντίνα, η τύχη τους θα κριθεί από την απόφαση της πενταμελούς επιτροπής. Ελπίζουμε να μην ακούσουμε πάλι  περί υιοθεσίας γιατί ξεπερνάμε το δις εξαμαρτείν.
Πηγή : prlogos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας με τον πρόεδρο και τα μέλη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κρήτης

Σειρά συναντήσεων με τον πρόεδρο και εκπροσώπους των επιχειρήσεων-μελών της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης…

Σύλληψη 62χρονου σε περιοχή της Εορδαίας για παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη απασχόληση αλλοδαπής

Σύλληψη 62χρονου σε περιοχή της Εορδαίας για παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη απασχόληση…

Τηλεφωνική επικοινωνία της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καστοριάς

Τηλεφωνική επικοινωνία της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καστοριάς

Πράξη η υπόσχεση του Περιφερειάρχη για τη φροντίδα των ηλικιωμένων με την ένταξη του έργου για την επέκταση του Τιάλειου Εκκλησιαστικού Γηροκομείου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020

Πράξη η υπόσχεση του Περιφερειάρχη για τη φροντίδα των ηλικιωμένων με την…

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 27-11-2017 έως 03-12-2017)

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από…

Ξεκίνησαν οι Εργασίες Βελτίωσης Σήμανσης & Αντικατάστασης Στηθαίων, προϋπολογισμού 200.000€ από την Π.Ε. Καστοριάς

  Ξεκίνησαν οι Εργασίες Βελτίωσης Σήμανσης & Αντικατάστασης Στηθαίων, προϋπολογισμού 200.000€  από …

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα για τη Γεωργία-Ακριβείας στην Π.Ε. Καστοριάς

Ενδιαφέρον παρουσίασε η ημερίδα για τη «Γεωργία Περιορισμένων Εισροών – Γεωργία Ακριβείας,…