Τουλάχιστον δέκα ροτβάιλερ  είχε ο διωκόμενος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας απόστρατος αξιωματικός μετά την δολοφονική επίθεση  δύο από των οκτώ οικόσιτων  σκύλων του σε 5χρονο αγοράκι ανήμερα του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα όσα λέγονται από τους περιοίκους  της έπαυλής του κι εφόσον αυτά  επιβεβαιωθούν από τις μαρτυρικές τους καταθέσεις,   προ μηνών υπήρχαν τουλάχιστον άλλα δύο ρότβαιλερ, τα οποία δόθηκαν σε τρίτους. Μάλιστα πολύς κόσμος ερχόταν στην  έπαυλή του σύμφωνα με τους  ίδιους για να δουν τα ροτβάιλερ.
Ο ιδιοκτήτης τους σύμφωνα πάντα με πληροφορίες τρίτων επιθυμούσε να δώσει κάποια από τα οκτώ σκυλιά που του απόμειναν, αλλά δεν τα κατάφερε. Σε κάθε περίπτωση πάντως έχει δώσει σκυλιά σε τρίτους και γι’ αυτό και το οικόπεδό του ήταν τόσο επισκέψιμο. Τώρα το κατά πόσο στέκει ένας 72χρονος να έχει στην ιδιοκτησία του 8 ροτβάιλερ  και το πόσο καλός εκτροφέας είναι κάποιος το μαρτυρούν τα έργα του.
Φόβος για τα έξι ροτβαιλερ-Τι θα απογίνουν τα δύο σκυλιά- δολοφόνοι
Πάντως οι περίοικοι ζουν σε ένα καθεστώς φόβου δίπλα στα έξι ροτβάιλερ , τα οποία δεν μπορεί παρά να κοινωνικοποιήθηκαν και να εκπαιδεύτηκαν όπως και τα δυο  φονικά τετράποδα, τα οποία κρατούνται στο κυνοκομείο της Κοζάνης μετά από εντολή της αστυνομίας. Περίοικος δήλωσε στο prlogos: «Στις 18-19 Σεπτεμβρίου τα ροτβάιλερ κατασπάραξαν ένα σκυλάκι. Καλέστηκε η αστυνομία και έγιναν οι συστάσεις για πλημμελή φύλαξη ζώων». Η ιδιοκτήτρια του κουταβιού επιβεβαίωσε την πληροφορία.
Το γεγονός  αυτό δυστυχώς και παρά τις συστάσεις των περιοίκων δεν συνέβαλε ώστε ο ιδιοκτήτης να πάρει τα απαραίτητα μέτρα φύλαξης. « Πάντως είναι και το μοναδικό γεγονός  επικίνδυνης συμπεριφοράς μετά από 13 χρόνια», όπως μας ανέφερε γείτονας Άλλος όμως δήλωσε ότι και ο ίδιος δέχτηκε επίθεση από ένα ροτβάιλερ και την γλύτωσε πολύ φτηνά. Σε κάθε περίπτωση εκκρεμεί για τους περιοίκους τι θα γίνει με τα υπόλοιπα σκυλιά φοβούμενοι πιθανή επιθετική συμπεριφορά τους.
Όσο για τα δύο ροτβάιλερ αναμένεται εισαγγελική εντολή αν θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία του δήμου ή θα επιστρέψουν στον ιδιοκτήτη τους. Σε περίπτωση που περιέλθουν στην ιδιοκτησία του Δήμου θα αντιμετωπιστούν ως αδέσποτα και μετά από 15  μέρες σε καραντίνα, η τύχη τους θα κριθεί από την απόφαση της πενταμελούς επιτροπής. Ελπίζουμε να μην ακούσουμε πάλι  περί υιοθεσίας γιατί ξεπερνάμε το δις εξαμαρτείν.
Πηγή : prlogos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Jean Monnet Chair στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη | Ενημερωτική Εκδήλωση

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…