Γνωρίζοντας την αυξημένη επισκεψιμότητα από αρκούδες σε καλλιέργειες αλλά και την προσέγγιση τους κοντά σε οικισμούς, μέλη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης και πληροφόρησης ξεκίνησαν εντατικές περιπολίες.

Αξιολογώντας την κάθε πληροφορία ξεχωριστά πραγματοποιούνται ενέργειες όπως ορίζει το πρωτόκολλο για την ασφαλή αποτροπή των ζώων. Η συμβίωση με μεγάλα θηλαστικά όπως η αρκούδα στηρίζεται στην πρόληψη που έχει πραγματοποιηθεί για την ελαχιστοποίηση των επισκέψεων τους σε ζωικό η φυτικό κεφάλαιο.

Δημιουργώντας ένα αφιλόξενο περιβάλλον για την αρκούδα σε χώρους που δραστηριοποιούνται οι εργασίες μας, είναι σίγουρο ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι ομαλής και ασφαλής συνύπαρξης. Τα μέλη της ομάδας πραγματοποίησαν επισκέψεις σε διάφορες περιοχές οικισμών και συζητώντας με κατοίκους έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες για την έγκαιρη αντιμετώπιση στην πρόληψη ζημιών από αρκούδες .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Η Μαρία Νίτσα υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην εκδήλωση του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη

Η Μαρία Νίτσα υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην εκδήλωση του Συλλόγου…

Ο δισυπόστατος ναός των Αγίων Αποστόλων {+ 30 Ιουνίου} και των Αγίων Αναργύρων {+ 1 Ιουλίου} του 19ου αιώνα, στη συνοικία Ντολτσό Καστοριάς

  Ο δισυπόστατος ναός των Αγίων Αποστόλων {+ 30 Ιουνίου} και των…

Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις από τον περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σαββόπουλο για τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στην Καστοριά, οι υποδομές του οποίου ξεκίνησαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ή αν σχεδιάζουν να το κάνουν αλλού”

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις από τον περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη…

Επίσημα υποψήφιος για το Δήμο Καστοριάς ο Αχιλλέας Ευαγγέλου

Επίσημα υποψήφιος για το Δήμο Καστοριάς ο Αχιλλέας Ευαγγέλου Της Χρύσας Κοσμίδου

Εξαιρετική πρωτοβουλία του Δήμου Καστοριάς. Έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας που επλήγη από σεισμό

Εξαιρετική πρωτοβουλία του Δήμου Καστοριάς. Έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο λαό…

Διακοπή κυκλοφορίας επί της Ε.Ο.12 (Νεστόριο – Πεύκος – Πευκόφυτο – Χρυσή-Επταχώρι) από την διασταύρωση προς τον Γράμμο έως την διασταύρωση προς το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης και διοχέτευσή της μέσω της Ε.Ο.11 (Νεστόριο – Επταχώρι μέσω Κοτύλης)

  Διακοπή κυκλοφορίας επί της Ε.Ο.12 (Νεστόριο – Πεύκος – Πευκόφυτο –…

Δήμος Καστοριάς: Έγκριση πιστώσεων για συντηρήσεις σχολείων

Δήμος Καστοριάς: Έγκριση πιστώσεων για συντηρήσεις σχολείων

Συνάντηση Εργασίας του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για θέματα που αφορούν το Διοικητήριο της Π.Ε. Καστοριάς.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ