Στην προσπάθειά μας για πρώτη φορά να έχουμε συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε ένα τόσο σημαντικό επιχειρηματικό γεγονός, όπως η έκθεση Αρωματικών Φυτών και Τροφίμων στην Ταϊβάν, η επικεφαλής της “Ελπίδας” Γ. Ζεμπιλιάδου απαντά για άλλη μια φορά με άρνηση.

Η κ. Ζεμπιλιάδου βιάζεται να κρίνει και να χαρακτηρίσει “ταξιδάκι αναψυχής” μια αποστολή, η οποία είναι αποτέλεσμα συνεχούς συνεργασίας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μεταξύ της αντιπροσωπείας της Ταϊβάν στην Ελλάδα και φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη.

Ενημερώνουμε, λοιπόν, την κ. Ζεμπιλιάδου ότι:

–  η συμμετοχή μας στην έκθεση δεν προέκυψε ξαφνικά, αλλά είναι σε συνέχεια διμερών επαφών και επισκέψεων Ταϊβανέζων επιχειρηματιών, καθώς και των προξενικών αρχών της Taiwan στην Ελλάδα που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά της Δυτικής Μακεδονίας.

–  το κόστος μεταφοράς και διαμονής της αποστολής, στην οποία μου ζητήθηκε να είμαι επικεφαλής καλύπτεται απο την πρεσβεία της Taiwan στην Ελλάδα. Επίσης, όλο αυτό το διάστημα έχει υπάρξει σημαντική προεργασία για την ατζέντα της εκεί επίσκεψής μας, με στόχο να είναι όσο πιο αποτελεσματική γίνεται. Η αγορά της Taiwan έχει ήδη ανοίξει για τα αρωματικά φυτά της Δυτικής Μακεδονίας και η έκθεση αυτή είναι μια ευκαιρία να γίνουν ακόμα πιο γνωστά τα προϊόντα μας σε μια μεγάλη και με δυνατότητες αγορά.

Τέλος, σε ότι αφορά στον προγραμματισμό και την υποστήριξη του επιχειρείν στη Δυτική Μακεδονία αναφέρουμε την κοινή πρόταση του Επιμελητηρίου Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της ΑΝ.ΚΟ για την λειτουργία ταμείου εγγυοδοσίας μέσω του τοπικού πόρου ανάπτυξης, αλλά και την κατάθεση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος.

Αντί, λοιπόν, κινήσεων εντυπωσιασμού, χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις, την επόμενη φορά περιμένουμε απο την κ. Ζεμπιλιάδου τη θετική της συμβολή επί της ουσίας και να είναι σίγουροι οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας ότι τα αποτελέσματα απο τη συμμετοχή μας στην Έκθεση θα είναι απτά, μετρήσιμα και σε γνώση όλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δήμος Άργους Ορεστικού: Ενδεχόμενα προβλήματα στην υδροδότηση την Πέμπτη 14 Ιουλίου

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενημερώνει τους δημότες του ότι, λόγω προγραμματισμένης διακοπής…

Σύλληψη 29χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Πτολεμαΐδας, για κατοχή ναρκωτικών

Σύλληψη 29χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Πτολεμαΐδας, για κατοχή ναρκωτικών

2ο Εργαστήριο Γνώσης (Learning Lab) για περιβαλλοντικά και οικονομικά θέματα

Το Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Εμπορικό…

Προσκυνητές από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης στην Καστοριά

Χιλιάδες πιστοί από την Λάρισα, κατέφθασαν την Τρίτη 17 Μαΐου 2016, το…

Ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του  Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη τη Δευτέρα 22 Ιουλίου  στο Θέατρο Βουνού Καστοριάς

Table of Contents Hide Ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του …

ΠΕ Καστοριάς:  Διατίθενται εκτυπωμένες βεβαιώσεις για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση των πολιτών

ΠΕ Καστοριάς:  Διατίθενται εκτυπωμένες βεβαιώσεις για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση των πολιτών

Σε Δημόσια Διαβούλευση οι Τεχνικές Προδιαγραφές Προμήθειας του Πολυμηχανηματος για τη λίμνη Καστοριάς

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς θέτει σε δημόσια διαβούλευση, από τις 11 έως…