Έντονη και δικαιολογημένη είναι η ανησυχία των κατοίκων της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς, όσων αφορά τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου και την αδυναμία εξασφάλισης παροχής, για τη χρήση της καύσιμης πρώτης ύλης από τους συμπολίτες μας.

Με έκπληξη διαβάσαμε στο δελτίο τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με τη συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας, να μη γίνεται η παραμικρή αναφορά στο φλέγον για την Καστοριά θέμα, παρά μόνο για τη χρήση λιγνίτη και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη λειτουργία των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ. Προφανώς η παροχή φυσικού αερίου στην Καστοριά δεν είναι στις προτεραιότητες ούτε της Περιφέρειάς μας ούτε φυσικά και της Κυβέρνησης, μιας και είναι γνωστή η αγαστή σχέση των δύο θεσμών.

Πρόσφατα η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Κρέτσου, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπυράκη, ανάφερε ότι οποιαδήποτε επιχείρηση ή δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας δύναται να υποβάλει αίτηση απευθείας στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για χρηματοδότηση συνήθων δραστηριοτήτων είτε στο πλαίσιο της ΕΤΕπ είτε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων ΕΤΣΕ. Οι περιφέρειες της Ελλάδος μπορούν να υποβάλουν απευθείας αίτηση για χρηματοδότηση έργων τους από το Σχέδιο Γιούνκερ, χωρίς κυβερνητική διαμεσολάβηση. Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση για την ένταξη του έργου είναι η ωριμότητα σε επίπεδο μελετών.

Μήπως λοιπόν η Περιφέρεια και δει ο κ. Περιφερειάρχης πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη περιφερειακή συνείδηση; Μήπως οι τοπικοί φορείς, περιφέρεια και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις στο πάγιο αίτημα των συμπολιτών μας;

Τα ερωτήματα περιμένουν επιτακτικά τις απαντήσεις τους!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Φλώρινα: Συνελήφθη 56χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.