Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ επέβαλε η ΕΕΤΤ στην εταιρεία ΟΤΕ ΑΕ (νυν όμιλος εταιρειών «COSMOTE AE»),

κατόπιν εξέτασης σχετικών καταγγελιών των εταιρειών HELLAS ON LINE ΑΕ και WIND HELLAS ΑΕΒΕ, καθώς και αναφορών των εταιρειών CYTA ΑΕ και FORTHNET ΑΕ. Η ΕΕΤΤ διαπίστωσε ότι η εταιρεία ΟΤΕ ΑΕ προέβη σε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της μέσω της πρακτικής της διακριτικής μεταχείρισης στην αγορά της αδεσμοποίητης πρόσβασης στον τοπικό βρόχο, σε βάρος των ανωτέρω εταιρειών και υπέρ του λιανικού της άκρου, για χρονικό διάστημα 3 ετών (2012-2014).

Ειδικότερα, η ΕΕΤΤ επέβαλε στην εταιρεία ΟΤΕ ΑΕ πρόστιμο ύψους 2,8 εκατ. ευρώ για παράβαση των κανονιστικών υποχρεώσεών της περί μη διακριτικής μεταχείρισης και 3,5 εκατ. ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί ελεύθερου ανταγωνισμού.

Για την επιμέτρηση των προστίμων, η ΕΕΤΤ συνεκτίμησε τη χρονική διάρκεια της παράβασης, τη φύση και τη σοβαρότητά της, το όφελος που αποκόμισε η εταιρεία ΟΤΕ ΑΕ, την οικονομική βλάβη που προκλήθηκε στους ανταγωνιστές της, την αρχή της αναλογικότητας, την ανάγκη αποτροπής παρόμοιων πρακτικών στο μέλλον και τις γενικότερες επιπτώσεις της διακριτικής μεταχείρισης στην αγορά και τους καταναλωτές.

Η ΕΕΤΤ ασκεί το ρυθμιστικό, εποπτικό και ελεγκτικό ρόλο της, καθώς και τις αρμοδιότητές της ως αρχή ανταγωνισμού στην αγορά των ηλεκτρονικών επικοινωνιών εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία της, αντιμετωπίζοντας ως εκ τούτου αποτελεσματικά και άμεσα τους δυνητικούς κινδύνους στρέβλωσης του ανταγωνισμού και προασπίζοντας τα δικαιώματα των τελικών καταναλωτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Το ελληνικό γιαούρτι μετατρέπεται σε καύσιμο για αεροπλάνα

Το ελληνικό γιαούρτι έχει αποθεωθεί πολλές φορές για τις ευεργετικές του ιδιότητες…

Νέο malware με εξελιγμένες δυνατότητες διαφυγής των μηχανισμών προστασίας του Google Play

Οκτώ νέες κακόβουλες εφαρμογές εντόπισαν τα συστήματα της ESET στο επίσημο κατάστημα…

Ρεάλ Μαδρίτης: Η τρομερή τεχνολογία με το τείχος που αλλάζει ύψος και κάνει άλματα στις προπονήσεις

Στη Ρεάλ εξασκούνται στις στατικές φάσεις με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας,…

Σε δύο χρόνια έρχονται τα πρώτα ιπτάμενα αυτοκίνητα

Προετοιμάζονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Πονοκέφαλος η διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας

Οι ηλεκτρικές συσκευές που καίνε περισσότερο ρεύμα Διαβάστε περισσότερα: Οι ηλεκτρικές συσκευές που καίνε περισσότερο ρεύμα – iPaideia.gr

Με τους λογαριασμούς του ρεύματος να μοιάζουν για τους περισσότερους με εφιάλτη,…

Τέλος στα παζάρια παρόχων για την καλύτερη προσφορά – αντιπροσφορά βάζει η νέα διαδικασία ακύρωσης αιτημάτων φορητότητας που εισάγει η EETT

Τέλος στα παζάρια μεταξύ παρόχων για την καλύτερη προσφορά – αντιπροσφορά βάζει…

Η πρώτη φωτογραφία από το τούνελ του Elon Musk που φιλοδοξεί να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα [Video]

Ακάθεκτη η The Boring Company του Elon Musk συνεχίζει τα έργα της…