Καλοφτιαγμένο και νόστιμο φαγητό! Μακαρόνια κοχύλια με κιμά και σάλτσα ντομάτας..
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Στεργιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ένα κιλό.κιμα μοσχαρίσιο..
Δύο κρεμμύδια
Δύο ντομάτες. Ώριμες.
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο..
Μια κουταλιά. Σάλτσα πελτέ.
( Προερετηκα.) Σκορδακι.
Αλάτι πιπέρι.
Για την σάλτσα.
Τρεις ντομάτες ώριμες .
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Ένα κύβο ζωμό
Μια κουταλιά πελτέ
Λίγο ζάχαρη. Αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε. Τα μακαρόνια. Σε αλατισμένο νερό. Και λίγο λάδι. (Προσοχή μόνο πέντε λεπτά βράσιμο).
Τα σουρονουμε και γεμίζουμε την κατσαρόλα με κρύο. Νερό. Και λίγο λάδι. Και αφήνουμε τα μακαρόνια. Στο κρύο νερό. .
Σε κατσαρόλακι. Ετοιμάζουν τον κιμά. Με τα παραπάνω υλικά..
Και γεμίζουμε τα κοχύλια. Με το κουταλάκι του γλυκού. Το μικρό..
Ετοιμάζουμε και την σάλτσα ντομάτας. Την στρονουμε στην ταψακι. Και προσθέτουμε. Τα μακαρόνια.
Και ψήνουμε στους 200 βαθμούς. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα καλό αλουμινόχαρτο.. και ψήνουμε για δέκα λεπτά..
Σερβίρουμε με τυριά τριμμένα…
Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε και κρέμα μπεσαμέλ . Αν θέλουμε.απο πάνω ..
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Στεργιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.