Tα μίνι ντόνατς γεννήθηκαν τη δεκαετία του ’40, όμως δεν έγιναν δημοφιλή πριν από τη δεκαετία του ’50. Σε κάθε χαρμόσυνη γιορτή στην Αμερική τα ντόνατς ήταν εκεί βουτηγμένα σε τόνους ζάχαρης και κανέλας πριν μοιραστούν για σνακ.

Στις μέρες μας τα ντόνατς είναι απόλυτα συνδυασμένα με το καλοκαίρι και την παραλία.

Αυτή η συνταγή είναι αν θελετε να σερβίρετε κάτι ξεχωριστό σε ένα παρτι, αφού μια δόση από τα παρακάτω συστατικα αρκεί για περίπου 12 λουκουμαδάκια.

Υλικά

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγια
  • 2 κ.σ. ζεστό νερό
  • 3 και 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο έξτρα για το εξωτερικό αλεύρωμα
  • 1 φλ. γάλα (θερμοκρασία δωματίου)
  • 2-4 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη (μαλακωμένο)
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • Λάδι για τηγάνι
  • ζάχαρη-κανέλα για το «κύλισμα»

Παρασκευής συνταγής

  1. Σε μια μεγάλη λεκάνη ή μπολ, ανακατεύουμε τη μαγιά με το ζεστό νερό και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά, μέχρι να κάνει λίγο αφρό.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα, το βούτυρο, το αβγό, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και σκεπάζουμε το μπολ ή τη λεκάνη μας με μια πετσέτα για περίπου μια ώρα.
  4. Αλευρώνουμε τα χέρια μας και σε μια αλευρωμένη επιφανεια πατικώνουμε τη ζύμη να γίνει περίπου 1,3 εκ.
  5. Κόβουμε κύκλους στη ζύμη με το ανάποδο ενός ποτηριού και κάνουμε μια τρύπα σε κάθε κέντρο τους με το δάχτυλό μας (τη ξεχειλώνουμε και λίγο για να μην κλείσει καθώς ο λουκουμάς μας θα φουσκώσει). Αν θέλουμε καλύπτουμε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε για 20-30 λεπτά ακόμα χωρίς όμως αυτό να είναι κάτι απαραίτητο -απλά θα τα κάνει ελαφρύτερα.
  6. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρολα ζεσταίνουμε το λάδι χωρίς να το αφήσουμε να κάψει. Δοκιμάστε να ρίξτε ένα κομματάκι ψωμί και θα καταλάβεται πως το λάδι είναι στη σωστή θερμοκρασία όταν αρχίσει να τσιτσιρίζει.
  7. Τους τηγανιζουμε δυο-δυο αναποδογυρίζοντάς τους με μια κουτάλα τρυπητή μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν, περίπου δυο λεπτά από την κάθε πλευρά.
  8. Τους μεταφέρουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μετά τους κυλάμε στη ζάχαρη και την κανέλα όσο είναι ακόμα ζεστοί.

http://lovecooking.gr

You May Also Like

Φοβερό κέικ λεμόνι με κρέμα λεμόνι

Φοβερό κέικ λεμόνι με κρέμα λεμόνι

Κοκάκια σε μπουκίτσες πεντανόστιμα!

Διαβάστε στο Athensmagazine.gr την συνταγή της ημέρας! Yλικά Για το παντεσπάνι: 4…

Τσουρέκι γεμιστό με Nutella

Υλικά Για το τσουρέκι: 600 γρ. αλεύρι 240 γρ. ζάχαρη 160 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο…

Η πιο λαχταριστική πάστα σε γλυκό ταψιού

Η συνταγή για σπιτικές πάστες που είναι ακόμα καλύτερες από αυτές του…

Το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό με φρυγανιές.. φτιάξτο και θα με θυμηθείς!

Το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό με φρυγανιές.. φτιάξτο και θα με…

Βάφλες σπιτικές και πανεύκολες

Το αγαπημένο γλυκό σνακ μικρών και μεγάλων, με την τραγανή εξωτερικά και αφράτη εσωτερικά ζύμη

Σαλάτα του σεφ η αυθεντική

Η αυθεντική σαλάτα του σεφ, έτσι όπως έχουμε συνηθίσει να την τρώμε…

Συνταγή για αυθεντική κρέμα καταλάνα: Η ισπανική κρεμ μπρουλέ με την απαλή, βελούδινη γεύση

Ένα λαχταριστό γλυκό έχει πάντα θέση στην καρδιά μας. Οι μικρές απολαύσεις…

Σοκολατένιο κέικ με αφράτη κρέμα σοκολάτας πανεύκολο

Σοκολατένιο κέικ με αφράτη κρέμα σοκολάτας πανεύκολο

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΒΑΦΛΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΒΑΦΛΕΣ