Το ρεβανί με την πλούσια κρέμα μαλεμπί είναι από εκείνα τα γλυκά που θα σε ξελογιάσει και θα σε ταξιδέψει, έτσι όπως μόνο μπορούν να το κάνουν οι πολίτικες γεύσεις. Το μαλεμπί είναι η φίνα πολίτικη κρέμα με τη μεταξένια υφή. Εδώ το συνδυάζουμε με ρεβανί.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη

160 ml ελαφρύ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
½ πορτοκάλι (το χυμό)
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
240 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. ζάχαρη

Για το σιρόπι

200 γρ. ζάχαρη
300 ml νερό

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα
75 γρ. ζάχαρη
90 γρ. νισεστέ

Για το σερβίρισμα

λίγη τριμμένη κανέλλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Για το ρεβανί

Βγάζουμε από το ψυγείο τα υλικά που χρειάζονται αρκετή ώρα πριν, ώστε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, το μπέικιν και τη ζάχαρη. Τα κρατάμε κατά μέρος, μέχρι να χρειαστούν. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30×40 εκ. περίπου. Χτυπάμε το λάδι με το γιαούρτι, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα. Ανακατεύοντας, ή στην πιο χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα του σιμιγδαλιού.

Αδειάζουμε το μίγμα στο βουτυρωμένο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 22-24 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε και ακουμπάμε το ταψί πάνω σε σχάρα, για να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.

Για το σιρόπι

Ενώ το γλυκό είναι ακόμη στο φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι: βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό και τα βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και σιγοβράζουμε το σιρόπι για 4-5΄. Όταν πέσει κάπως η θερμοκρασία του γλυκού, κάνουμε με μια οδοντογλυφίδα πολλές τρυπούλες στην επιφάνεια και περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε το ταψί όπως είναι πάνω στη σχάρα να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα.

Για την κρέμα

Από το γάλα κρατάμε περίπου ¾ κούπας και διαλύουμε μέσα το νισεστέ. Το υπόλοιπο το βάζουμε με τη ζάχαρη στη φωτιά. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και μετά το αφήνουμε να κάψει. Στο καυτό γάλα προσθέτουμε ανακατεύοντας το γάλα με το διαλυμένο νισεστέ. Συνεχίζουμε το βράσιμο, ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει η κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο γλυκό και αφήνουμε να κρυώσει. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη κανέλα. Πριν από το σερβίρισμα το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια.

Πηγή: pontos-news.gr

You May Also Like

Εκπληκτική γαλατόπιτα της γιαγιάς με πορτοκάλι και κανέλα

Θα σας ξετρελάνει!

Αυτό το τσιζκέικ είναι σίγουρη επιτυχία και έτοιμο μόλις σε 5 λεπτά

Αυτό το τσιζκέικ είναι σίγουρη επιτυχία και έτοιμο μόλις σε 5 λεπτά

Φανουρόπιτα: Γιατί τη φτιάχνουμε σήμερα – Η παραδοσιακή συνταγή με τα 9 υλικά

Φανουρόπιτα: Γιατί τη φτιάχνουμε σήμερα – Η παραδοσιακή συνταγή με τα 9…

Κέικ με ζαχαρούχο γάλα χωρίς βούτυρο

Πολύ μαλακό κέικ με ήπια γεύση, ιδανικό για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.

Πανεύκολο μιλφέιγ που θα εντυπωσιάσει τους λάτρεις του είδους!

Υλικά 1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής γάλα, όσο αναγράφεται στη συσκευασία της…

Η συνταγή της ημέρας: Μανιάτικα λαζάνια με λευκό καγιανά και μυζήθρα. Το μενού της εβδομάδας (14 έως 20/11)

Η συνταγή της ημέρας: Μανιάτικα λαζάνια με λευκό καγιανά και μυζήθρα. Το…

Χαλβάς σαπουνέ με νισεστέ, ο γνωστός χαλβάς Φαρσάλων

Χαλβάς σαπουνέ με νισεστέ, ο γνωστός χαλβάς Φαρσάλων

Συνταγή για την πιο εύκολη τάρτα σοκολάτας!

Η σοκολάτα είναι η μεγάλη αδυναμία μεγάλων και μικρών.

Η σπιτική Ζύμη για Πίτσα, που θα καθιερώσεις!

Σας παρουσιάζουμε μία πολύ εύκολη και νόστιμη σπιτική ζύμη για πίτσα που…

Υπέροχο γλυκό ψυγείου με ορεο έτοιμο σε 15΄

Ένα πεντανόστιμο και πανεύκολο γλυκάκι ψυγείου με μπισκότα ορεο έτοιμο σε 15΄που θα…