Υλικά
-
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
-
Λίγο χλιαρό γάλα
-
Για την κρέμα βανίλια
-
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια
-
660 ml γάλα
-
4-5 κ.σ. ζάχαρη
-
Για την κρέμα πορτοκάλι
-
500 ml χυμό πορτοκαλιού φυσικό (συσκευασμένο ή φρέσκο)
-
1 1/2 κ.σ. ζάχαρη
-
4 κ.σ. κορν φλάουρ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
-
2
Σε ένα ταψάκι/πυρέξ απλώνουμε μια στρώση μπισκότων τα οποία έχουμε βρέξει σε λίγο χλιαρό γάλα. Βάζουμε την κρέμα και απλώνουμε άλλη μια στρώση μπισκότων με τον ίδιο τρόπο. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε την άλλη κρέμα.
-
3
Σε κατσαρόλα, βάζουμε 400ml από το χυμό, 1½ και.σ. ζάχαρη και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Σε ένα μπολάκι διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 100ml χυμό και όταν ο χυμός της κατσαρόλας αρχίσει να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε στην εστία να πάρει μια βράση και να πήξει.
-
4
Προσθέτουμε και την πορτοκαλένια ζελεδοκρέμα, αφήνουμε να κρυώσει και μετά βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει!
-
5
Τρώμε όλο το ταψί 😎✌