ΥΛΙΚΑ

Για την πάστα φλώρα

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 4 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 10 γρ. αλάτι
  • 325 γρ. βούτυρο, κρύο, σε μέτριο καρέ
  • 100 γρ. αυγά
  • 450 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για την πάστα φλώρα

Σε ένα πολυμηχάνημα χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα αυγά. Μόλις αρχίσουν τα υλικά να ομογενοποιούνται προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, αφαιρούμε το μείγμα από το κάδο και πλάθουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.

Κόβουμε 200 γρ. από τη ζύμη και τη κρατάμε στο ψυγείο.

Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα 26 εκ., τοποθετούμε την υπόλοιπη ζύμη στο κέντρο της ταρτιέρας και αρχίζουμε να την ανοίγουμε πιέζοντας με τα δάχτυλα έτσι ώστε να την απλώσουμε ομοιόμορφα στη βάση και στα πλαϊνά της ταρτιέρας.

Φροντίζουμε να έχει σε όλη την επιφάνεια το ίδιο πάχος ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.

Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες σε όλη στη ζύμη.

Τοποθετούμε τη μαρμελάδα πάνω στη βάση της ζύμης.

Πλάθουμε το ζυμάρι που κρατήσαμε στο ψυγείο σε μακρόστενες λωρίδες και διακοσμούμε το επάνω μέρος της πάστα φλώρας.

Με ένα πινέλο αλείφουμε καλά τη ζύμη με αυγό.

Tοποθετούμε την πάστα φλώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 165C και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη χρυσαφένια.

Αφήνουμε την πάστα φλώρα να κρυώσει πριν τη σερβίρουμε.

                                                                                     

Tip:
*
Βολεύει να χρησιμοποιήσουμε και μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο.

You May Also Like

Ο μουσακάς από το Άγιο Όρος που ξετρέλανε τον παγκοσμίου φήμης σεφ Jamie Oliver – Η συνταγή

Ο μουσακάς από το Άγιο Όρος που ξετρέλανε τον παγκοσμίου φήμης σεφ…

Μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά

Μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά

Ζελέ γιαούρτι µε φράουλες

Δροσερή συνταγή ζελέ γιαούρτι με φράουλες και ελάχιστες θερμίδες.

Παγωτό με δυο υλικά

Φτιάξτε παγωτό με μόνο δύο υλικά

Πανεύκολα μπισκότα βρώμης με μπανάνα!

Πανεύκολα μπισκότα βρώμης με μπανάνα!

Συνταγή για την πιο νόστιμη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο!

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή της γαλατόπιτας

Κολοκυθόσουπα με κάστανα και φέτα

Αυτή η κρεμμώδης κολοκυθόσουπα σερβίρεται ζεστή και γαρνίρεται με τρίμματα φέτας.

Σουφλέ πατάτας

Εύκολη και νόστιμη συνταγή!

Δροσερό Παγωτό Σάντουιτς σε 3 γεύσεις! Γίνεται πανεύκολα.

Δροσερό Παγωτό Σάντουιτς σε 3 γεύσεις!

Η συνταγή της ημέρας: Μανιάτικα λαζάνια με λευκό καγιανά και μυζήθρα. Το μενού της εβδομάδας (14 έως 20/11)

Η συνταγή της ημέρας: Μανιάτικα λαζάνια με λευκό καγιανά και μυζήθρα. Το…