ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ (30×27εκ):
Βάζουμε στον πάτο του ταψιού μία σειρά από φρυγανιές.
Για το σιρόπι:
Βράζουμε 2 ποτήρια νερό, με 2 ποτήρια ζάχαρη για 4 λεπτά. (το ποτήρι μέτρησης να είναι χωρητικότητας περίπου 250ml)
Σιροπιάζουμε σιγά-σιγά με ένα κουτάλι τις φρυγανιές με καυτό σιρόπι.
Για την κρέμα:
Βάζουμε 1 λίτρο φρέσκο γάλα στην κατσαρόλα, στην εστία, 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 120 γρ corn flour ή 80 γρ caster powder. Ανακατεύουμε στο χαμηλό, μέχρι να πήξει.
Βάζουμε την κρέμα καυτή σιγά-σιγά πάνω από τις φρυγανιές, αφού προηγουμένως έχουν ρουφήξει το σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως η κρέμα σκεπασμένη πολύ καλά, με μία διάφανη μεμβράνη.
Για την σαντιγί:
Χτυπάμε 2 φακελάκια γκαρνί σκόνη, όπως αναγραφεί η συσκευασία.
Βάζουμε την σαντιγί σιγά-σιγά και απαλά πάνω στην κρύα κρέμα, αφού έχουμε προηγουμένως βγάλει την διάφανη μεμβράνη. Ισιώνουμε πολύ καλά και απαλά την σαντιγί και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Για το γλάσσο:
Βάζουμε μία κατσαρολίτσα στην εστία, σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε 250 γρ κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί. Σπάμε μέσα 250 γρ σοκολάτα γάλακτος ή μαύρη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε γρήγορα και μόλις πήξει κατεβάζουμε από την εστία και ρίχνουμε μέσα 1 κ.σ. βιτάμ.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να κρυώσει.
Βγάζουμε το κρύο γλυκό από το ψυγείο και με προσοχή ρίχνουμε το γλάσσο πάνω στην σαντιγί.
Τέλος, το βάζουμε ξανά στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από “Γλυκα Απο Την Τζενη”.