Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πρόκειται να παρουσιάσει το πρώτο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (επιπέδου Μάστερ) με έδρα την πόλη της Καστοριάς και αντικείμενο:

Τεχνολογίες Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων”

(Energy Technologies and Management)

Η παρουσίαση, σε ανοικτή εκδήλωση, θα γίνει την Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016 και ώρα 7.00 μμ στην Καστοριά, στο ξενοδοχείο Έσπερος (Φουντουκλή, Καστοριά, τηλ. 2467 024 670). Στην εκδήλωση θα αναλυθούν οι στόχοι, η δομή, η φιλοσοφία και τα αναμενόμενα αποτελέσματα του προγράμματος.

Η Δυτική Μακεδονία, με την παρουσία των πολύ σημαντικών λιγνιτικών αποθεμάτων και των μεγάλων ενεργειακών κέντρων, διαδραματίζει ιδαίτερο ρόλο στο ενεργειακό γίγνεσθαι της χώρας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ν.Α. Ευρώπης. Η θέση της περιοχής, ως ενεργειακού πόλου, αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, αλλά και να αποκτήσει νέα διάσταση, με την διέλευση του ∆ι-Αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP), που αποτελεί τμήμα του Ευρωπαϊκού Νότιου Διαδρόμου (South corridor). Η εισαγωγή του Φυσικού Αερίου, που συνεπάγεται την προσαρμογή των υφιστάμενων και την ανάπτυξη νέων υποδομών, δημιουργεί νέες προοπτικές για την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Το Π.Μ.Σ. πουν στοχεύει στην ανάπτυξη και την προαγωγή της γνώσης και της έρευνας στις τεχνολογίες διαχείρισης και αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων (Ορυκτών και Ανανεώσιμων), αναμένεται να συμβάλει θετικά στην αξιοποίηση των νέων ευκαιριών απασχόλησης και οικονομικής ανάπτυξης. Οι απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν δραστηριότητες έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και λειτουργίας στον ενεργειακό τομέα, και συνεπώς να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί στο νέο εργασικό και οικονομικό περιβάλλον.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ξεκινά το ακαδημαϊκό έτος 2016–2017, και θα ακολουθήσουν νεότερες και αναλυτικότερες ανακοινώσεις στον τύπο και την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου (www.uowm.gr).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα.

Η αξιότιμη ακαδημαϊκή και διοικητική οικογένεια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά,…

Ἀνακοίνωση: Ἑορτὴ τοῦ Ἁγίου Καλλινίκου Ἐδέσσης καὶ Ὀνομαστήρια Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου

Ἑορτὴ τοῦ Ἁγίου Καλλινίκου Ἐδέσσης καὶ Ὀνομαστήρια Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου

Αναπαράσταση Κυπριακού γάμου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστοριάς “Αθανάσιος Χριστόπουλος”

Αναπαράσταση Κυπριακού γάμου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστοριάς “Αθανάσιος Χριστόπουλος”

7 τα κρούσματα Covid-19 στην Καστοριά. Επίσημη ενημέρωση από την ΠΔΜ

7 τα κρούσματα Covid-19 στην Καστοριά. Επίσημη ενημέρωση από την ΠΔΜ

Σύσκεψη για τη συγκρότηση και λειτουργία  του Συντονιστικού Οργάνου Οδικής Ασφάλειας για μια Περιφέρεια με μηδενικά τροχαία ατυχήματα

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη  συνάντηση με θέμα «Προγραμματισμός…

Συνελήφθη 32χρονος σε περιοχή της Καστοριάς για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

  Συνελήφθη 32χρονος σε περιοχή της Καστοριάς για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Η περιοδεία του Άδωνι Γεωργιάδη στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Η περιοδεία του Άδωνι Γεωργιάδη στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς(φωτογραφίες)

Απάντηση του διοικητή του Διοικητή του Νοσοκομείου Καστοριάς στο ‘’ άθλιο ‘’ δημοσίευμα της ΠΟΕΔΗΝ

‘’ Άθλιο,  απαράδεκτο και συκοφαντικό ‘’ χαρακτηρίζει ο διοικητής του Νοσοκομείου Καστοριάς…