Μητσοτάκης στον τηλεμαραθώνιο για Ουκρανία: Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε τον πόλεμο

Τη δέσμευση ότι η Αθήνα θα συνεχίσει να στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και να υποδέχεται πρόσφυγες επικαιροποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμα του στον διεθνή μαραθώνιο που διεξάγεται από την Πολωνία για την Ουκρανία, επισημαίνοντας πως «η βοήθεια προς τον ουκρανικό λαό δεν είναι ζήτημα επιλογής για τους Έλληνες. Είναι ζήτημα ανάγκης, ζήτημα αρχής».

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Σας μιλάω από την Αθήνα, τη γενέτειρα της Δημοκρατίας. Είμαι μια φωνή ανάμεσα σε εκατομμύρια. Φωνές ενωμένες για την Ουκρανία. Φωνές ενωμένες ενάντια σε αυτόν τον πόλεμο.

 

Για τους Έλληνες, ο πόνος των Ουκρανών είναι βαθύτατα προσωπική υπόθεση. Η Μαριούπολη, μια πόλη που πολιορκείται, είναι το σπίτι μιας μεγάλης ελληνικής κοινότητας που αριθμεί 150.000 άτομα. Η βοήθεια προς τον Ουκρανικό λαό δεν είναι ζήτημα επιλογής για τους Έλληνες. Είναι ζήτημα ανάγκης, ζήτημα αρχής.

 

Για το λόγο αυτό, θα συνεχίσουμε να στέλνουμε ανθρωπιστική βοήθεια και να φροντίζουμε τα παιδιά της Ουκρανίας στα νοσοκομεία μας. Για το λόγο αυτό έχουμε υποδεχτεί 15.000 Ουκρανούς πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 5.000 είναι παιδιά. Και για το λόγο αυτό θα βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, ξεκινώντας από το μαιευτήριο της Μαριούπολης.

Σήμερα, όπου και να βρίσκεστε στον κόσμο, να γνωρίζετε το εξής: στη μάχη ενάντια στην τυραννία, στη μάχη για τη δημοκρατία και την αυτοδιάθεση της Ουκρανίας, η φωνή σας μετράει.

 

Η Ελλάδα είναι στο πλευρό σας. Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον Πόλεμο».

πηγη:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Μπορείτε να δείτε στο internet αν είναι ασφαλισμένο το αυτοκίνητό ή η μοτοσυκλέτα σας

Μπορείτε να δείτε στο internet αν είναι ασφαλισμένο το αυτοκίνητό ή η…

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο: Πέθαναν οι ηθοποιοί Θεόφιλος Βανδώρος και Κωστής Μαλκότσης

Την τελευταία του πνοή άφησε ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος, όπως γνωστοποίησε ο…

Νοσοκομείο Ξάνθης / Τέσσερα χρόνια χωρίς ΜΕΘ – Λείπουν 43 γιατροί

Στο παρά πέντε της κατάρρευσης το νοσοκομείο της Ξάνθης

«Έκλεψε» τις εντυπώσεις στα social media η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «100 χρόνια ελληνική δισκογραφία» με την Χάρις Αλεξίου

Νέα σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για το ελληνικό τραγούδι «100 χρόνια ελληνική δισκογραφία» με οδηγό τη Χάρις Αλεξίου.

Δολοφονία 11χρονης – Ηλεία: Βίντεο με το κορίτσι να πλένει το αυτοκίνητο του δολοφόνου της λίγο πριν εξαφανιστεί

«Η Βασούλα μου του το έπλυνε, ήμουν μπροστά δεν άκουσα να της πει κάτι, να της κάνει κάποιο νόημα που να μου κινήσει την περιέργεια» είχε δηλώσει η μητέρα της

Ο ιδιοκτήτης του ζώου, πιθανώς το εγκατέλειψε τη Δευτέρα το απόγευμα στο συγκεκριμένο σημείο.

Ντροπή: 4 μηνών λευκή τίγρης βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στα σκουπίδια του Πάρκου

Αδιανόητο: Έκλεψε αλυσίδα ηλικιωμένης σε… ζωντανή μετάδοση

Μια απίστευτη κλοπή έγινε μπροστά στην κάμερα του ΣΚΑΪ, και στα μάτια του ρεπόρτερ Γιώργου Τσέλιγκα, στον Άλιμο.

Τι αλλάζει τη νέα χρονιά στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό

Θέμα λίγων ημερών είναι η ανακοίνωση των βάσεων των σχολών σε πανεπιστήμια…

«Θα φας καμιά μαχαιριά και θα τρέχεις»: Σοκάρουν τα μηνύματα των οπαδών πριν τα επεισόδια

Έλληνες και ξένοι αντάλλαξαν μηνύματα στα social media πριν την δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ερχεται καυτό καλοκαίρι, τι λένε οι μετεωρολόγοι

Ερχεται καυτό καλοκαίρι, τι λένε οι μετεωρολόγοι