Η απαγόρευση της ΝΙΚΕ θα οδηγήσει σε προβλήματα βιωσιμότητας – Τι ισχύει με τα καταστήματα της εταιρείας

Μπλόκο σε 91 ελληνικές επιχειρήσεις λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών βάζει το ευρωπαϊκό τμήμα της εταιρείας αθλητικών ειδών Nike (NIKE EUROPEAN OPERATION NETHERLANDS – NEON), καθώς μετά τις 27 Οκτωβρίου του 2021 τους απαγορεύει να αγοράζουν και να μεταπωλούν τα προϊόντα της, με τον ισχυρισμό ότι η στρατηγική τους δεν συνάδει με τα στρατηγικά της σχέδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Ημερησία», η ΝΕΟΝ αναφέρει στην επιστολή της: «Υστερα από αναλυτική εξέταση της στρατηγικής διανομής της ΝΕΟΝ, η ΝΕΟΝ αποφάσισε ότι η στρατηγική της επιχείρησής σας δεν ταιριάζει πλέον με τα στρατηγικά σχέδια και τις ανάγκες της ΝΕΟΝ».

«Στα πλαίσια αυτά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ΝΕΟΝ έχει αποφασίσει να διακόψει την επιχειρηματική συνεργασία με εσάς / την εταιρεία σας από το τέλος της σεζόν SU22 και ως εκ τούτου η επιχειρηματική σχέση θα λήξει αυτόματα στις 31 Μαΐου 2022 χωρίς να απαιτείται καμία επιπλέον προειδοποίηση» προστίθεται στην ανακοίνωση, τονίζοντας πως «η τελευταία σεζόν που θα σας παραδοθεί θα είναι η SU22 (καλοκαίρι 2022)».

Αυτό κατά την εταιρεία σημαίνει πως «για την τελευταία σεζόν παραγγελιών SU22 εσείς/η εταιρεία σας δεν θα μπορείτε να υποβάλλετε καμία παραγγελία μετά την 20η Μαΐου 2022» και προστίθεται ως διευκρίνιση πως «σύμφωνα με το σύστημα Μελλοντικών Παραγγελιών της ΝΕΟΝ, στο οποίο οι παραγγελίες τίθενται αρκετούς μήνες πριν από τις παραδόσεις, εσείς / η εταιρεία σας δεν θα μπορείτε να υποβάλλετε Μελλοντικές Παραγγελίες Προϊόντων Nike μετά τις 27 Οκτωβρίου 2021».

Έτσι, με αυτή την επιστολή που δεν αφήνει περιθώρια διαπραγμάτευσης το ευρωπαϊκό παράρτημα της Nike δίνει περιθώριο 17 μηνών ήτοι έξι σεζόν, σε 91 ελληνικές επιχειρήσεις να βρουν τρόπο να αναπληρώσουν το «χαμένο» εμπόρευμα, μιας εταιρείας, της οποίας οι πωλήσεις των προϊόντων μπορούν να αντιστοιχούν ακόμη και στο 80% του τζίρου κάποιων εξ αυτών.

Οι Έλληνες έμποροι καταγγέλλουν την πολυεθνική για μονοπωλιακές πρακτικές και αθέμιτου ανταγωνισμού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η Nike σκοπεύει να κλείσει τα φυσικά καταστήματα της Καλλιθέας, του Περιστερίου, ένα από τα δύο της Γλυφάδας, της Λάρισας, της Κομοτηνής, της Πάτρας και ίσως και το κατάστημα της Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη.

Έτσι, όπως αναφέρει το bankingnews.gr, θα μείνουν σε λειτουργία ελάχιστα καταστήματα αποκλειστικής πώλησης NIKE μεταξύ των οποίων το Μεγάλο του Συντάγματος και αυτό της Γλυφάδας στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης ενώ τα προϊόντα της θα πωλούνται από δύο ή τρεις μεγάλες αλυσίδες.

Δείτε την επιστολή όπως τη δημοσιεύει το bankingnews.gr

You May Also Like

Κορωνοϊός: Με τεστ παντού οι ανεμβολίαστοι – Τρίτη δόση για εμβολιασμένους

Εξαιρούνται μόνο εκκλησίες, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ. Εκτόξευση με 6.700 κρούσματα

Φωτιά τώρα σε Κεφαλονιά και Θάσο: Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις

Ναυάγιο της Ζακύνθου: Αποκόλληση μεγάλου μέρους του πλοίου λόγω κακοκαιρίας

Ναυάγιο της Ζακύνθου: Αποκόλληση μεγάλου μέρους του πλοίου λόγω κακοκαιρίας

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ένταση στη δίκη Κορκονέα στον Άρειο Πάγο

Για «μεθοδεύσεις απόπειρας φίμωσης» μίλησε η Ζωή Κωνσταντοπουλου

Εργοδότης πρότεινε σε υποψήφιο εργαζόμενο για σεζόν να μένει σε… σκηνή

Εργοδότης πρότεινε σε υποψήφιο εργαζόμενο για σεζόν να μένει σε… σκηνή

ΚΚΕ(μ-λ): Περί «αντικειμενικής» (ή αντικειμενικά προβοκατόρικης) ενημέρωσης

Για εμάς δεν υπάρχει θέση στις ειδήσεις και στις ραδιοτηλεοπτικές συζητήσεις

Εκκλησία της Ελλάδος: Βγάζει μετάλλιο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Εκκλησία της Ελλάδος: Βγάζει μετάλλιο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση…

Αγρότισσα της Χρονιάς στην ΕΕ μία Ελληνίδα από τη Χίο – Ποια είναι η Αργυρώ Κουτσουράδη

«Πολλοί νέοι φοβούνται να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα γιατί δεν υπάρχουν σωστά κίνητρα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Να ανοίξουν στόματα για τον Όλιβερ, είναι ειδεχθές έγκλημα»

Εκκλήσεις για να εντοπιστεί ο κακοποιητής της Αράχωβας