Τις εγκαταστάσεις της καθημερινής εφημερίδας μας ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ επισκέφθηκαν οι μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης  Καστοριάς ( ΚΔΑΠ ) της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καστοριάς ‘’ Ορεστειάς ‘’  ΤΗΝ Τετάρτη ( 18/5 ) το απόγευμα  , συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πως εργάζονται οι άνθρωποι του Τύπου.

Οικοδέσποινα των μικρών μαθητών ήταν η Διευθύντρια της μοναδικής Καθημερινής Εφημερίδας του Νομού Καστοριάς κ. Αγγελική Ματούση η οποία ανέλαβε την ξενάγηση τους και την ενημέρωσή τους σε ότι αφορά την ιστορία του έντυπου τύπου.20160518_173001

Το ενδιαφέρον τους εστιάστηκε στο πως οι δημοσιογράφοι βρίσκουν τα θέματα για την εφημερίδα, πως και ποιος κρίνει ποιο θα είναι το κεντρικό θέμα κάθε μέρα, ποια είναι η λογική των τίτλων, τι συμπεριλαμβάνει η ύλη της εφημερίδας ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ  αλλά και ερωτήσεις όπως πόσο δύσκολο είναι το επάγγελμα του δημοσιογράφου, πόσες ώρες χρειάζεται να δουλεύει ένας δημοσιογράφος κ.λπ.

Η κ. Ματούση  εξήγησε τη δυσκολία της φύσης του επαγγέλματος της δημοσιογραφίας, τη σχέση που έχουν οι δημοσιογράφοι ενός τοπικού μέσου με τους ίδιους τους αναγνώστες οι οποίοι πολλές φορές γίνονται με τη σειρά τους ρεπόρτερ βοηθώντας τους δημοσιογράφους στο έργο τους, ενώ μάλιστα τους εξήγησε πως τα τελευταία χρόνια λειτουργεί παράλληλα με την εφημερίδα και ο διαδικτυακός τόπος .

Αμέσως μετά, οι μαθητές επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του τυπογραφείου της εφημερίδας ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Art Box ,όπου  έζησαν στην πράξη όλη τη διαδικασία παραγωγής.

Ο υπεύθυνος  του τυπογραφείου   κ. Ευθύμιος Νακόπουλος  τους εξήγησε και τους ενημέρωσε πως  εκτυπώνονται οι εφημερίδες, αφίσες και λοιπά έντυπα διαφόρων φορέων, ενώ επίσης  έδειξε στους μικρούς μαθητές πως αναπαράγεται η κάθε σελίδα της εφημερίδας σε εκατοντάδες αντίτυπα.

Τέλος, τυπώθηκαν φύλλα της εφημερίδας, με τα οποία κρατώντας τα στα χέρια τους  τα παιδιά φωτογραφήθηκαν με τους μικρούς μαθητές να μας χαρίζουν μοναδικές ζωγραφιές βγαλμένες από την επίσκεψή τους στον χώρο της εφημερίδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Κορονοϊός: Μπάχαλο με τα τεστ στους μαθητές – Από την τσέπη τους πληρώνουν οι γονείς

Κορονοϊός: Μπάχαλο με τα τεστ στους μαθητές – Από την τσέπη τους…

Κυκλικός κόμβος στο φανάρι της Αντιπεριφέρειας και ανακατασκευή της οδού Ορεστείων, δύο ακόμη έργα που υπέβαλε για χρηματοδότηση ο Δήμος Καστοριάς

Κυκλικός κόμβος στο φανάρι της Αντιπεριφέρειας και ανακατασκευή της οδού Ορεστείων, δύο…

«Εκτροφείο» σκύλων είχε ο ιδιοκτήτης των φονικών ροτβάιλερ – Οι περίοικοι ανησυχούν – Επικίνδυνες συμπεριφορές του παρελθόντος στο φως – Τι θα απογίνουν τα δύο σκυλιά- δολοφόνοι

Τουλάχιστον δέκα ροτβάιλερ  είχε ο διωκόμενος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας απόστρατος αξιωματικός…

Έργο “ορόσημο” για τον Δήμο Άργους Ορεστικού. Π. Κεπαπτσόγλου: «Ένα στοίχημα που μετά από σκληρή και συστηματική δουλειά κερδήθηκε»

Έργο “ορόσημο” για τον Δήμο Άργους Ορεστικού. Π. Κεπαπτσόγλου:   «Ένα στοίχημα που…

Ξεκίνησαν οι Αιτήσεις Συμμετοχής και Εγγραφές για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Καστοριάς

Ξεκίνησαν οι Αιτήσεις Συμμετοχής και Εγγραφές για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Καστοριάς

Υπουργείο Παιδείας: Από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 23 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών/μετακινήσεων

Υπουργείο Παιδείας: Από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 23 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις…

Τα μινκ βολτάρουν στην Καστοριά – Εντοπίζονται στις στέγες – Αισθητή η μείωση της ορνιθοπανίδας

Εκατομμύρια σε πρόγραμμα για την τοπική εξάλειψή τους (ρεπορτάζ – φωτο)

“Είθε ο Θεός την Αγία του ψυχή να έχει μαζί Του” Το συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη για τον θάνατο του Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ

  “Είθε ο Θεός την Αγία του ψυχή να έχει μαζί Του”…

Ο χορός του Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου στο Δημαρχείο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ο χορός του Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου στο Δημαρχείο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς