Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καστοριάς  Πέτρος Τόσκος και Βασίλη Βελλίδης, εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με την απευθείας ανάθεση της μερικής κατεδάφισης του Αρχοντικού Παπαχρήστου.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:

Ύστερα από την αίτηση με αριθμ πρώτ. 7325/28-03-2017 αίτηση του Συλλόγου Πιστοποιημένων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Καστοριάς με θέμα «Αίτηση αναίρεσης όρων δημοπράτησης του έργου “Εργασίες μερικής καθαίρεσης αρχοντικού Παπαχρήστου”» και τη  διαδικασία που έχει ακολουθηθεί για την Απευθείας Ανάθεση του Έργου των 20.000 ευρώ με την οποία είμαστε αρνητικοί και διαφωνούμε, αιτούμαστε την ανάκληση της υπ. Αριθμ. 65/2017 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καστοριάς για την απευθείας ανάθεση και επιθυμούμε τη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου Καστοριάς .

Υ.Γ. Για κάποιους που δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα και προβαίνουν σε απρεπείς χαρακτηρισμούς. Θα Θέλαμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας ότι εξουσιοδοτήσαμε τον Πρόεδρο της Επιτροπής να στείλει πρόσκληση σε περιορισμένο αριθμό υποψηφίων αναδόχων και μόνος του επέλεξε να προσκαλέσει μόνο δυο εργολάβους. Θα πρέπει να μας απαντήσει με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν. Το αίτημα του Συλλόγου Εργοληπτών μας δικαιώνει πλήρως.

Ακολουθεί το αίτημα του Συλλόγου Εργοληπτών:

Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Π.Ε.Δ.Ε. Ν. Καστοριάς, επιθυμούμε την άριστη συνεργασία ανάμεσα στα μέλη μας και στο Δήμο Καστοριάς. Η άριστη συνεργασία συνεπάγεται ρητή εφαρμογή των νόμων από την αναθέτουσα αρχή και καλότεχνη και έγκαιρη εκτέλεση των έργων από την πλευρά των μελών μας.

Μετά από τη δημοσίευση του Πρακτικού της 11ης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής γνωστοποιήθηκε η πρόθεση του Δήμου να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση με τη διαδικασία του κατεπείγοντως για την εκτέλεση του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗΣ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ», Α.Μ. 25/2017, προϋπολογισμού 20.000,00 Ευρώ, με το άρθρο 32 παρ. 2γ αυτού, του Ν. 4412/2016.

Εκφράζουμε τις αντιρρήσεις μας στο κατεπείγον της ανάθεσης για τους εξής λόγους:

  • Η μη τήρηση των προθεσμιών που προβλέπονται για τις ανοιχτές, κλειστές ή ανταγωνιστικές διαδικασίες με διαπραγμάτευση οφείλονται σε «απρόβλεπτα» γεγονότα,
  1. πώς είναι δυνατόν να είναι απρόβλεπτο ένα γεγονός που προβλέφθηκε στο εγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα και τον αντίστοιχο προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2017.
  2. πώς είναι δυνατόν να θεωρείται απρόβλεπτο γεγονός οι λιγοστές βροχοπτώσεις στην πόλη της Καστοριάς.
  3. πώς είναι δυνατόν η καθυστέρηση των διαδικασιών δημοπράτησης να μην είναι δική τους ευθύνη.
  4. πώς είναι δυνατόν τα μέτρα τα οποία λήφθηκαν για τη μη κατάρρευση του κτιρίου να μη επαρκούν για τις συνήθεις βροχοπτώσεις.
  • Ζητούμε να αρθεί η ανάθεση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία δημοσιότητας και διαφάνειας για τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων συμμετοχόντων, προς όφελος των δημοτών του Δήμου Καστοριάς.

Επισημαίνουμε ότι ο Δήμος Καστοριάς δεν έχει προβεί σε δημοπρατήσεις από την εφαρμογή του Ν. 4412/2016               (08-08-2016) για μικρά και μεγάλα έργα παρόλο που άλλες αναθέτουσες αρχές προχωρούν σε συνεχείς δημοπρατήσεις έργων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΕΜΙΡΗΣ ΦΩΤΙΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΙΛΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ο συγγραφέας του Πίτερ Παν όταν ήταν παιδί φορούσε τα ρούχα του νεκρού αδελφού του για να μετριάσει τον πόνο της μητέρας του. Πώς εμπνεύστηκε τα χαμένα παιδιά, τα οποία υιοθέτησε στην πραγματική ζωή

  Ο συγγραφέας του Πίτερ Παν όταν ήταν παιδί φορούσε τα ρούχα…

“Μονόδρομος για την Καστοριά ο δρόμος της συνεργασίας και της δουλειάς”. Συνέντευξη του Γιάννη Κορεντσίδη σε τηλεοπτικό σταθμό

“Μονόδρομος για την Καστοριά ο δρόμος της συνεργασίας και της δουλειάς”. Συνέντευξη…

ΠΕ Καστοριάς: Προκήρυξη εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη «Κατηγορίας 1» και «Εισαγωγικού επιπέδου» Α’ Περιόδου 2021

  ΠΕ Καστοριάς: Προκήρυξη εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη «Κατηγορίας 1»…

Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καστοριάς/Ευχαριστίες σε χορηγούς για την προσφορά

  Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καστοριάς/Ευχαριστίες σε χορηγούς…

Αγρότες: Ετοιμάζονται για επιστροφή στα μπλόκα

Αφού έστειλαν το μήνυμα που ήθελαν, ακολουθούν τώρα οι συζητήσεις για τα επόμενα βήματα.

Εκτοξεύτηκε ο ρομποτικός σεισμολόγος InSight

Είναι η πρώτη φορά, μετά τις αποστολές «Απόλλων» στη Σελήνη, που η…

Αναφορά Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την ανάγκη επιδότησης των επιχειρήσεων για το κόστος θέρμανσης

Αναφορά Ολυμπίας Τελιγιορίδου, Καλλιόπης Βέττα, Θεοπίστης Πέρκα για την ανάγκη επιδότησης των επιχειρήσεων της Δυτικής Επιχειρήσεων για το κόστος θέρμανσης.

Στις 14 Ιουλίου, η Καταβολή του Διατροφικού Επιδόματος Νεφροπαθών & Μεταμοσχευμένων

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς…