Σε ένα εκπληκτικό φυσικό τοπίο, αυτό της τεχνητής λίμνης του Βράχου να κυκλώνεται από τον ορεινό όγκο των Οντρίων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και φέτος η 6η κολυμβητική συνάντηση «Λίμνης Βράχου» και ο 2ος αγώνας προσανατολισμού – Orienteering Oντρίων, στις 18 και 19 Ιουνίου. Πρόκειται για μια διοργάνωση του Συλλόγου Γόνων Βράχου με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, του Δήμου Άργους Ορεστικού, του Εθελοντικού Τμήματος Διάσωσης – Αντιμετώπισης Καταστροφών Ν. Καστοριάς (Ε.ΤΑ.Κ.) και του Συλλόγου Ορεινών Δραστηριοτήτων Καστοριάς (Σ.Ο. .Κ.)

Το πρωί του Σαββάτου 18 Ιουνίου 2016, στις 08:30΄, θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση για αναζήτηση και συλλογή άγριων μανιταριών στην περιοχή Οντρίων, με τη συμβολή του κ. Φ. Παρασκευαϊδη, αντιπροέδρου του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας.

Το Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016, το απόγευμα, θα διεξαχθεί στην περιοχή των Οντρίων και της τεχνητής Λίμνης Βράχου, του Δήμου Άργους Ορεστικού της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, ο 2ος αγώνας προσανατολισμού Orienteering.

Το Orienteering είναι ένα άθλημα ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη. Με τη βοήθεια ενός χάρτη και πυξίδας, οι συμμετέχοντες προσπαθούν να εντοπίσουν μέσα στο δάσος σημεία, από τα οποία θα πρέπει να περάσουν υποχρεωτικά, όσο το δυνατό γρηγορότερα, για να τερματίσουν, διαλέγοντας τη διαδρομή που ταιριάζει στις ικανότητές τους.

Επειδή στόχος των διοργανωτών είναι η γνωριμία αλλά και η διάδοση του αθλήματος του Orienteering, για κάποιους από τους συμμετέχοντες μπορεί να αποτελέσει μια ομαδική εμπειρία περίπατου-παιχνιδιού μέσα στο δάσος, ακόμη και με τις οικογένειές τους.

Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η περιοχή της τεχνητής Λίμνης Βράχου. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στην αφετηρία για να ενημερωθούν και να λάβουν οδηγίες. Οι εκκινήσεις θα δίνονται

συνεχώς από τις 17:00΄ έως τις 19:00΄.

Το βράδυ του Σαββάτου θα συνεχιστεί, στην πλατεία του χωριού, με γευστική δοκιμή εδεσμάτων από μανιτάρια και την υποδοχή των συμμετεχόντων στις δραστηριότητες, συνοδεία μουσικής.

Την Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016, σε υψόμετρο 950 μέτρων, οι φίλοι της κολύμβησης καλούνται να διανύσουν μια απόσταση 1.700 μέτρων περίπου, στην τεχνητή λίμνη Βράχου, ένα χιλιόμετρο μακρύτερα από το χωριό Βράχος Καστοριάς και 24 χιλιόμετρα νοτιότερα του Άργους Ορεστικού.

Ο κολυμβητικός περίπλους, ο οποίος ξεκινά στις 13:00΄, υπάγεται στην κατηγορία «Κολύμβηση Μακρινών Αποστάσεων», επιδιώκει δε, να κάνει γνωστή μια από τις νεότερες τεχνητές λίμνες της χώρας, η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της κατασκευής του ομώνυμου Φράγματος Βράχου, η λειτουργία του οποίου ολοκληρώθηκε μόλις πριν από επτά χρόνια.

Το επιβλητικό φυσικό σκηνικό με την τεχνητή λίμνη, που κυκλώνεται από τον ορεινό όγκο των Οντρίων, θα ανταμείψει το σύνολο των συμμετεχόντων και επισκεπτών, η φιλοξενία δε των κατοίκων του μικρού χωριού Βράχος, θα αποζημιώσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Την ίδια μέρα, 19 Ιουνίου 2016, στις 08:00΄ (ώρα αναχώρησης), από την πλατεία του χωριού Βράχος, με τη βοήθεια έμπειρων ορειβατών, ομάδα πεζοπόρων θα ξεκινήσει την περιήγησή της στο βουνό Όντρια και θα καταλήξει στο Φράγμα της λίμνης Βράχου για την παρακολούθηση της κολύμβησης.

Οι φίλοι/ες του ορεινού ποδηλάτου, μπορούν να ανακαλύψουν διαδρομές μέτριας και μεγάλης δυσκολίας στην περιοχή γύρω από τη λίμνη, με τη βοήθεια έμπειρων οδηγών – ποδηλατών. Ώρα αναχώρησης: 09:00΄ από τη γέφυρα του Φράγματος.

Οι συμμετέχοντες στις δραστηριότητες, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν περιοχές με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά όπως το πυκνό δάσος των Οντρίων, με τα μοναδικά μονοπάτια, θα θαυμάσουν εντυπωσιακά τοπία αλλά και τη θέα από ψηλά που «κόβει την ανάσα».

Κατά τη διάρκεια του διημέρου των εκδηλώσεων, όσοι από τους συμμετέχοντες επιθυμούν, μπορούν να κατασκηνώσουν στον αύλειο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου του χωριού ή ακόμη και στην περιοχή γύρω από την λίμνη.

Οι δραστηριότητες οργανώνονται από τον Σύλλογο Γόνων Βράχου με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς – Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Άργους Ορεστικού, του Εθελοντικού Τμήματος Διάσωσης – Αντιμετώπισης Καταστροφών Καστοριάς (Ε.ΤΑ.Κ.) και του Συλλόγου Ορεινών Δραστηριοτήτων Καστοριάς (Σ.Ο. .Κ.)..

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Βίκυ Αδαμοπούλου (6974530706) [email protected] (orienteering, πεζοπορία, ποδηλασία)

Αλέξανδρος Σαμαράς (6972020175) [email protected] (κολύμβηση)

6η ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

«ΛΙΜΝΗ ΒΡΑΧΟΥ» 2ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ –

ORIENTEERING Οντρίων πεζοπορία – ποδηλασία

ΒΡΑΧΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

 • Σύλλογος Γόνων Βράχου, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Εθελοντικού Τμήματος Διάσωσης – Αντιμετώπισης Καταστροφών Νομού Καστοριάς και του Συλλόγου Ορεινών Δραστηριοτήτων (Σ.Ο. .Κ), ανακοινώνει της διοργάνωση των εκδηλώσεων στο πλαίσιο της 6η κολυμβητικής συνάντησης «Λίμνη Βράχου» – 2ου Orienteering – αγώνα προσανατολισμού Οντρίων.

 • σκοπός των εκδηλώσεων είναι η προβολή του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και η προώθηση των εναλλακτικών αθλητικών δράσεων, οι οποίες καθώς δεν έχουν ανταγωνιστικό χαρακτήρα, δεν συνδέονται με τη θεσμοθέτηση ειδικών επάθλων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΟΠΟΣ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Γνωριμία με τον προσανατολισμό – Orienteering, θα διεξαχθεί στην περιοχή των Οντρίων και της τεχνητής Λίμνης Βράχου, του Δήμου Άργους Ορεστικού της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016.

Πεζοπορία και ποδηλασία θα πραγματοποιηθούν στον ορεινό όγκο των Οντρίων και στην περιοχή της τεχνητής λίμνης Βράχου αντίστοιχα, την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016. Αφετηρία της πεζοπορίας θα είναι η πλατεία του χωριού (08:00΄) ενώ της ποδηλασίας η γέφυρα της τεχνητής λίμνης (09:00΄).

Ο κολυμβητικός περίπλους που ανήκει στην κατηγορία OWS 1.1.1. «Κολύμβηση Μακρινών αποστάσεων», θα διεξαχθεί στη λίμνη Βράχου, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βράχου του Δήμου Άργους Ορεστικού της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016.

ΑΦΙΞΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ & ΣΥΝΟΔΩΝ

Η άφιξη των συμμετεχόντων καθώς και των συνοδών στο Βράχο θα πραγματοποιείται το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016, από τις 08:00 έως τις 24:00.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ORIENTEERING

Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται το Φράγμα Βράχου. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στην αφετηρία για να ενημερωθούν και λάβουν οδηγίες. Οι εκκινήσεις θα δίνονται συνεχώς από τις 17:00΄ έως τις 19:00΄ .

Ο αναμενόμενος χρόνος για τον νικητή θα είναι πιθανόν 1 ώρα. Αυτό σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δρομείς ενδέχεται να τερματίσουν και σε 2 ώρες, ανάλογα με τα λάθη που θα κάνουν. Ενδέχεται επίσης κάποιοι/ες να περπατήσουν τη διαδρομή απολαμβάνοντάς την. Στόχος των διοργανωτών άλλωστε είναι η γνωριμία αλλά και η διάδοση του αθλήματος του Orienteering.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ORIENTEERING

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές/τριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη, κάτι που αποδεικνύεται με ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση που θα καταθέτουν στους διοργανωτές. Συστήνεται δε στους συμμετέχοντες να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση πριν αγώνα.

Θα υπάρχουν διαδρομές διαβαθμισμένης δυσκολίας στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά, συνοδεία ενηλίκων ή και μόνα τους, με τη συγκατάθεση γονέων ή κηδεμόνων.

Σε όλους τους αθλητές/τριες που θα τερματίσουν θα δοθούν πρωτότυπα διπλώματα.

ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΡΟΥ Σταθμός νερού υπάρχει σε συγκεκριμένο σημείο, που θα υποδεικνύεται.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΛΟΥ

 • εκκίνηση του κολυμβητικού περίπλου θα γίνει την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 και το σημείο συγκέντρωσης θα είναι στη λίμνη Βράχου.

 • εκκίνηση θα δοθεί στις 13:00΄ και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι παρόντες στο χώρο 45 λεπτά νωρίτερα, για να υπογράψουν τις υπεύθυνες δηλώσεις και να τους δοθούν οι αριθμοί συμμετοχής.

ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ

 • απόσταση που θα διανυθεί είναι περίπου 1.750 μ. και ο χρόνος διεξαγωγής δεν θα ξεπεράσει τη 1 ώρα και 15 λεπτά.

 • διαδρομή θα έχει τριγωνικό σχήμα και θα είναι ευκρινής από μεγάλες ιστιοπλοϊκές σημαδούρες κίτρινου χρώματος. H τεχνητή λίμνη Βράχου, βρίσκεται στο βουνό Όντρια (Οροσειρά του Βοΐου) σε υψόμετρο 950 μέτρων, σε απόσταση 1,2 χλμ. από το χωριό Βράχος και το μέγιστος βάθος της φθάνει τα 35 μέτρα. Την ημέρα του αγώνα η εκτιμώμενη θερμοκρασία του νερού αναμένεται να κυμανθεί στους 20ο C (με απόκλιση

+ – 2ο C).

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΛΟΥ

Μετά την ολοκλήρωση του περίπλου, στις 14.30, θα ακολουθήσουν απονομές αναμνηστικών διπλωμάτων και μεταλλίων, καθώς και t-shirts.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Στην κολυμβητική συνάντηση θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη, κάτι που αποδεικνύεται με ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση που καταθέτουν στους διοργανωτές. Συστήνεται δε στους συμμετέχοντες να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση πριν κολυμπήσουν.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΛΟΥ

Οι κολυμβήτριες και οι κολυμβητές μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης και με μαγιό εγκεκριμένο όπως αυτό προβλέπεται από τη FINA και αφορά το Open Water. Δεν επιτρέπονται άλλου είδους πλευστικά – κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κ.λ.π.). Πριν την εκκίνηση οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν με λάδι, αντηλιακό, βαζελίνη, γράσο και με οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΥ

ΠΕΡΙΠΛΟΥ

Δικαίωμα συμμετοχής στην κολυμβητική συνάντηση έχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες Έλληνες και ξένοι που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση. Για τη συμμετοχή ανηλίκων απαιτείται έγγραφη συναίνεση γονέα ή κηδεμόνα.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζητήματα σχετικά με το Orienteering, πεζοπορία, ποδηλασία

Αδαμοπούλου Βίκυ 6974 530706

Ζητήματα σχετικά με τον κολυμβητικό περίπλου:

Ρεπανάς Νικόλας 6944 700872 Σαμαράς Αλέξανδρος 6972 020175

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Το χωριό Βράχος απέχει από το κέντρο της Θεσσαλονίκης περίπου 215χλμ. Η προσέγγιση γίνεται μέσω της Εγνατίας Οδού.

 • Έπειτα από τον κόμβο της Σιάτιστας στρίβουμε δεξιά στην κάθετο της Εγνατίας Οδού για Καστοριά.

 • Βγαίνουμε από την κάθετο της Εγνατίας Οδού στην έξοδο Νο 15 για Άργος Ορεστικό και μπαίνουμε στην πόλη του Άργους Ορεστικού.

 • Στην πόλη του Άργους Ορεστικού αναζητούμε το Κέντρο Υγείας. Στρίβουμε δεξιά, περνάμε τη γέφυρα του Αλιάκμονα και ακολουθούμε τις πινακίδες για Βράχο.

 • Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 1.080 μέτρων σε απόσταση 24χλμ. νότια από το Άργος Ορεστικό.

Οι οδηγοί θα πρέπει να καταβάλουν ιδιαίτερη προσοχή στο κομμάτι της διαδρομής από το Άργος Ορεστικό προς το χωριό Βράχος, καθώς ο δρόμος είναι στενός με πολλές κλειστές στροφές και στο τελευταίο μέρος του γίνεται ιδιαίτερα ανηφορικός.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Αποτελέσματα αγώνων των τμημάτων του Α.Σ Καστοριάς Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Αποτελέσματα αγώνων των τμημάτων του Α.Σ Καστοριάς Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Η Καστοριά προετοιμάζεται για την Β΄Φάση του 90ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς: ”Μετράμε αντίστροφα για το μεγάλο ραντεβού στην Καστοριά 20-21 Ιουλίου!!”

Κωπηλασία: 8η στο Ρότερνταμ η Εμμανουηλίδου

Το πρώτο της μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα το Ρότερνταμ πανηγυρίζει η Ελλάδα…

Έγινε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς του Α.Γ.Σ.Κ. “ΚΑΣΤΟΡΙΑ”. Ο τυχερός αριθμός είναι το Νο 1074.

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς του Α.Γ.Σ.Κ. “ΚΑΣΤΟΡΙΑ”. Η κλήρωση, που…

Α2: Ήττα της Καστοριάς από τον πρωτοπόρο Ιωνικό (65-73) (Φωτογραφίες)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής:

ΑΣ Καστοριάς: Συγχαρητήρια ανακοίνωση στους αθλητές του Συλλόγου για την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις σπουδές τους

ΝΟΚ: Πόσα άραγε Ολυμπιακά, Παγκόσμια, Πανευρωπαϊκά, Μεσογειακά, Πανελλήνια μετάλλια συγκεντρώνουν μαζί αυτά τα δύο όμορφα κορίτσια;

ΝΟΚ: Πόσα άραγε Ολυμπιακά, Παγκόσμια, Πανευρωπαϊκά, Μεσογειακά, Πανελλήνια μετάλλια συγκεντρώνουν μαζί αυτά…

Τα παιδιά του Πρωτέα πρωταθλητές στην χαρά και στην διασκέδαση!

Με τένις υψηλών προδιαγραφών για την ηλικία, αλλά κυρίως με πολύ καλή…