Όταν ο Μητσοτάκης «αδειάζει» Γεωργιάδη

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με δηλώσεις του …ανοίγει κλάδους της οικονομίας και υπόσχεται άρση του Lockdown και από πίσω του «τρέχουν» υπουργοί να μαζέψουν τις δηλώσεις του!!!

Αυτή τη φορά όμως ανέλαβε δράση ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής «άδειασε» μεγαλοπρεπώς τον υπουργό του που υποσχόταν άνοιγμα της εστίασης και των χιονοδρομικών κέντρων και σημείωσε: «Χιονοδρομικά και εστίαση μπορούν να περιμένουν» προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων.

 Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις μεγαλόστομες ανακοινώσεις Γεωργιάδη και έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά το άδειασμα του υπουργού Εσωτερικών στο υπουργό Ανάπτυξης.

Ξεκίνησε ο Βορίδης

Συγκεκριμένα ο ΥΠΕΣ κ. Βορίδης μιλώντας στο ΣΚΑΙ είπε ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρχει νέο λοκντάουν αν έχουμε αύξηση κρουσμάτων!

Με αφορμή το άνοιγμα λιανεμπορίου και υπηρεσιών, ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για προσεκτική διαδικασία ανοίγματος που λαμβάνει υπόψη της τι συμβαίνει επιδημιολογικά με εβδομαδιαία αποτίμηση των δεδομένων. «Ακούμε με προσοχή και τους ειδικούς και τις επαγγελματικές τάξεις… Ανάμεσα σε δύο ακραίες τάσεις του απόλυτου καθολικού λοκντάουν που θυμίζει το πρώτο, με τεράστιες επιπτώσεις, και στην άλλη του ’κάντε ό,τι θέλετε απλώς τηρήστε τα μετρά προστασίας’, εμείς προσπαθούμε κάθε φόρα να εφαρμόζουμε ένα μείγμα μέτρων» εξήγησε.

Πολιτικός «λαγός» ή δική του στρατηγική

Το ερώτημα που μπαίνει μετά τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις είναι: Ο κ. Γεωργιάδης είναι ο πολιτικός «λαγός» της κυβέρνησης ή ακολουθεί μια δική του στρατηγική κόντρα στις πρωθυπουργικές αποφάσεις; Πάντως κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν με νόημα ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει δυσαρέσκεια για πολλές από τις δημόσιες τοποθετήσεις του υπουργού Γεωργιάδη…

aftodioikisi.gr