Σύμφωνα με το υπάρχον προσωπικό του ΕΚΑΒ Κοζάνης από τα 14 νέα ασθενοφόρα που εγκαινίασε ο Παύλος Πολάκης, μόνο τα μισά θα λειτουργήσουν.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν αναπληρωματικά σε περίπτωση βλάβης, μιας και δεν υπάρχουν διασώστες για να τα κινήσουν. Φυσικά σε αυτή τη σημαντική λεπτομέρεια δεν αναφέρθηκε ο υπουργός, παρά προτίμησε τις αοριστίες για τις μίζες, όταν ως γνωστόν τρεις εταιρίες για πέντε χρόνια κονταροχτυπιούνταν  στα δικαστήρια για τα εν λόγω ασθενοφόρα. Με αυτοδιοικητικούς και βουλευτές να προπαγανδίζουν τώρα  τις βαρύγδουπες δηλώσεις του. Μάλιστα από πλευράς της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διαμήνυσε ότι με ιδίους πόρους θα προσλάβει με οχτάμηνες συμβάσεις διασώστες, όπως είχε υποσχεθεί  και με τους γιατρούς με το περίφημο  επίδομα σίτισης και στέγασης.
Με την κυβέρνηση να προσπαθεί για μια ακόμη φορά με φτηνά μπαλώματα να μεταθέσει οδηγούς των ΟΤΑ στο τιμόνι των ασθενοφόρων, οι οποίοι δεν έχουν καμία εμπειρία και καμία αίσθηση του επείγοντος. Να θυμίσουμε ότι σύντομα θα προκηρυχθούν και 100 θέσεις διασωστών σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων μόνο 3 θα αφορούν τη Δυτική Μακεδονία, 2 την Καστοριά και 1 την Πτολεμαΐδα. Ένας αστείος αριθμός μπροστά στις υπάρχουσες ελλείψεις, οι οποίες ακόμα και με 3-5 μεταθέσεις δεν θα αλλάξουν την υπάρχουσα κατάσταση.


Δίπλα σε αυτά τα 14 ασθενοφόρα να προσθέσουμε και δύο ακόμα που είχαν προστεθεί στο Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο, με τον αριθμός τους να κρίνεται πια άκρως ικανοποιητικός χωρίς όμως την ανάλογη στελέχωση σε προσωπικό.

Πηγή: prlogos.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.