Πενταμελής αντιπροσωπεία ακαδημαϊκών του University of Alabama επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για τη διερεύνηση σύναψης συμφωνιών συνεργασίας.

Η επίσκεψη οργανώθηκε στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας Αλαμπάμα/Ελλάδα» και σε συνέχεια της «Συνόδου Φάρος 2022: Ελληνοαμερικανική Συνεργασία στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης”, κατά την οποία με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων 8 αμερικανικά Πανεπιστήμια επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, διερευνώντας τις προοπτικές νέων συνεργασιών.

Την αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα υποδέχτηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης ο οποίος πραγματοποίησε μία σύντομη παρουσίαση του Ιδρύματος και τόνισε ότι η συνέργεια με υψηλού κύρους πανεπιστήμια του εξωτερικού αποτελεί στρατηγικό στόχο των Πρυτανικών Αρχών. Ακολούθησαν ταυτόχρονες B2B συναντήσεις εργασίας μεταξύ των εκπροσώπων του University of Alabama και ακαδημαϊκών του ΠΔΜ με συναφή επιστημονικά αντικείμενα.

Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στη δυνατότητα δημιουργίας ακαδημαϊκών και ερευνητικών συμπράξεων, summer schools και επισκεπτών καθηγητών μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων και στους τρόπους που αυτές μπορούν να υλοποιηθούν. Όλα τα παραπάνω θα αποτυπωθούν στο Μνημόνιο Συνεργασίας που θα υπογραφεί από τα δύο Ιδρύματα στο άμεσο μέλλον.

Η δικτύωση και εδραίωση του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας στο διεθνές περιβάλλον μέσω της εμβάθυνσης υφιστάμενων αλλά και την έναρξη νέων στρατηγικών σχέσεων θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη όχι μόνο στην πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και συνολικά στην ευρύτερη περιοχή.

 

You May Also Like

Βράβευση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ως εταίρος στο έργο REGIO-MOB (Διαπεριφερειακή Μάθηση προς την κατεύθυνση της Βιώσιμης Κινητικότητας στην Ευρώπη: Η εμπειρία REGIO-MOB) του προγράμματος INTERREG EUROPE

Βράβευση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ως εταίρος στο έργο REGIO-MOB (Διαπεριφερειακή Μάθηση…

Βάσεις 2023: Κενές 10.745 θέσεις – Ποια σχολή δεν έχει κανέναν εισακτέο

Οι σχολές με τις χαμηλότερες βάσεις- 3 στην Καστοριά

Επίσκεψη Μητσοτάκη-Ώρα 12:25: Άγριο ξύλο μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ!-Νέα επεισόδια και δακρυγόνα-Βίντεο

Επίσκεψη Μητσοτάκη-Ώρα 12:25: Άγριο ξύλο μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ!-Νέα επεισόδια και δακρυγόνα-Βίντεο

Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας: Διαδικασία λήψης κωδικών πρόσβασης για νεοεισαχθέντες φοιτητές

Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας: Διαδικασία λήψης κωδικών πρόσβασης για νεοεισαχθέντες φοιτητές

Πανελλήνιες 2023: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες για τα ειδικά μαθήματα

Πώς θα μάθετε τα αποτελέσματα

Συναντήσεις του Περιφερειάρχη Γιώργουυ  Κασαπίδη με μέλη της Κυβέρνησης στην Αθήνα για θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Συναντήσεις του Περιφερειάρχη Γιώργουυ  Κασαπίδη με μέλη της Κυβέρνησης στην Αθήνα για…

Δήμος Γρεβενών: «Βάζουμε STOP στον κορονοϊό – Εμβολιαζόμαστε, σώζουμε ζωές!»

Δήμος Γρεβενών: «Βάζουμε STOP στον κορονοϊό – Εμβολιαζόμαστε, σώζουμε ζωές!»

Εξιχνιάσθηκαν 5 ακόμη περιπτώσεις απάτης από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης

Εξιχνιάσθηκαν 5 ακόμη περιπτώσεις απάτης από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης