«Δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις και υλοποιούμε έργα και δράσεις, πιστοί στις δεσμεύσεις μας, ώστε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Π.Ε. Γρεβενών τα επόμενα χρόνια, να πρωταγωνιστήσουν στην πράσινη ενέργεια, τις νέες τεχνολογίες, την καινοτομία, τον τουρισμό και τη βιώσιμη γεωργία». Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου, υποδέχθηκε το κυβερνητικό κλιμάκιο την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, αποτελούμενο από τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, την Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, τον βουλευτή της Π.Ε. Γρεβενών Γιάννη Γιάτσιο, τη Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ Μαρία Νάτσιου και τη Γραμματέα Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ, Πίστη Κρυσταλλίδου.

Συγκεκριμένα το Κυβερνητικό Κλιμάκιο παρουσία του κ. Κασαπίδη και των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Ταξιαρχών, τον αρχαιολογικό χώρο Αγίου Γεωργίου, τη ΔΟΥ Γρεβενών, τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, τη Σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών, το Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών και συζήτησαν με πολίτες στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Το Κυβερνητικό κλιμάκιο εξήρε την αποτελεσματικότητα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, για όλες τις προκλήσεις που αντιμετώπισε  και τις αποφάσεις που πήρε και αφορούσαν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τονίζοντας πως «τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια δρομολογήθηκαν και υλοποιήθηκαν έργα μέσα σε δύσκολες περιόδους για την Περιφέρεια».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιος  Γιώργος Κασαπίδης,  στάθηκε ιδιαίτερα στην επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων στα Γρεβενά, με την οποία εκπληρώθηκε μια βασική δέσμευση προς την κοινωνία των Γρεβενών. Συγχρόνως, αναφέρθηκε  στα έργα υποδομών για τον πρωτογενή τομέα, στις ενέργειες που έγιναν για το  Εθνικό Χιονοδρομικό  Κέντρο της Βασιλίτσας και για το Ερευνητικό  Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα.

Αναφέρθηκε επίσης στο Γεωπάρκο Γρεβενών – Κοζάνης, σημειώνοντας πως «μπορεί να μετατρέψει τη Δυτική Μακεδονία σε έναν εθνικό και διεθνή τουριστικό προορισμό,  συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη και στην αύξηση της απασχόλησης, δεδομένου ότι στη γεωγραφική του ζώνη συναντώνται σημεία  ιδιαίτερου γεωλογικού ενδιαφέροντος, τα οποία είναι μοναδικά παγκοσμίως».

You May Also Like

Στα 25 εκατομμύρια το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Γρεβενών για το 2024 (Βίντεο)

«Αφήνουμε στην επόμενη Δημοτική Αρχή, μία μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον»

Συνάντηση της Μαρίας Αντωνίου με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στην Αθήνα

“Ανάγκη σχεδιασμού μιας ολοκληρωμένης και στοχευμένης τουριστικής πολιτικής”

Σύλληψη 46χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Φλώρινας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Σύλληψη 46χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Φλώρινας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Εισήγηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών για επιπλέον οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας

  Εισήγηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών…

Παράταση υποβολής Προτάσεων στην Πρόσκληση για χρηματοδότηση έργων ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς και λειτουργικής τους δικτύωσης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020

Παράταση υποβολής Προτάσεων στην Πρόσκληση για χρηματοδότηση έργων ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς και…

Όταν ο κ. Καρυπίδης επαναλαμβάνει συνεχώς τον εαυτό του!

Επαναστάτης στη Δυτ. Μακεδονία, «ναι σε όλα» στην Αθήνα!

Συλλυπητήριο μήνυμα του Γ. Κασαπίδη για την απώλεια της Άννας Σπύρτου

Θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.