Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

Υλικά

-1 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
-2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε χοντρές φέτες
-1 μεγάλη ντομάτα κομμένες σε κύβους
-4 κτσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
-4 φύλλα βασιλικού
-1 αυγό
-1/2 κούπα ελαιόλαδο
-150gr τυρί φέτα κομμένη σε μικρούς κύβους
-250gr μοτσαρέλα τριμμένη
-αλάτι, πιπέρι
-1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε την συνταγή μας, φτιάχνοντας πρώτα την γέμιση για την πίτα μας.

Κόβουμε σε χοντρές φέτες τα κρεμμύδια ενώ τις μελιτζάνες και την ντομάτα σε κύβους.
Κατόπιν, βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το αφήνουμε στο μάτι της κουζίνας να ζεσταθεί.

Ρίχνουμε στο τηγάνι πρώτα τα χοντροκομμένα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια και αφού τα κρεμμύδια έχουν τσιγαριστεί, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου να μαλακώσουν από το τηγάνισμα και να τσιγαριστούν και αυτές.

Συνεχίζουμε, ρίχνοντας στο τηγάνι και την ντομάτα. Ανακατεύουμε διαρκώς τώρα όλα τα υλικά και όταν θα έχουν τσιγαριστεί, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μάτι της κουζίνας αφήνοντας το μίγμα αυτό να βγάλει όλα τα υγρά του.

Αδειάζουμε στο τηγάνι τον ψιλοκομμένο μαιντανό, συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε λίγο πιπέρι, αλάτι και τον βασιλικό αφού  τον ψιλοκόψουμε. Ανακατεύουμε καλά.

Αφού βγάλουμε το τηγάνι από την κουζίνα, το αφήνουμε λίγο για να κρυώσουν τα υλικά, σε θερμοκρασία όμως δωματίου.

Κατόπιν, αδειάζουμε στο τηγάνι, την φέτα και την τριμμένη μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε και πάλι καλά για να αναμειχθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα.
Χτυπάμε το αυγό σε ένα ποτήρι και το αδειάζουμε και αυτό στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και ουσιαστικά η γέμιση για την πίτα μας είναι τώρα έτοιμη!

Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε την πίτα.

Παίρνουμε τα φύλλα της κρούστας από την συσκευασία, η οποία περιέχει συνήθως περίπου 10 φύλλα. Τα μισά τα χρησιμοποιούμε για το κάτω μέρος της πίτας και τα υπόλοιπα για το πάνω.

Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 35 εκατοστών, και το λαδώνουμε με το πινέλο καλά σε όλο το εσωτερικό του και στα πλάγια.

Βάζουμε στο ταψί το πρώτο φύλλο και το αλείφουμε με λίγο λάδι με το πινέλο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα φύλλα έως ότου να έχουμε χρησιμοποιήσει τα μισά.

Κατόπιν, αδειάζουμε την γέμιση από το τηγάνι στο ταψί με τα φύλλα κρούστας και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Διπλώνουμε τις άκρες από τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί προς το εσωτερικό του καΙ λαδώνουμε τις άκρες των φύλλων.

Το επόμενο βήμα είναι να στρώσουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας επάνω από την γέμιση, λαδώνοντας με το πινέλο το κάθε ένα από αυτά.
Συνεχίζουμε, κόβοντας την πίτα σε τεμάχια με ένα μαχαίρι και πασπαλίζουμε με σουσάμι για ακόμα καλύτερη γεύση!

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 έως 50 λεπτά στους 190 βαθμούς σε αέρα ή και στις αντιστάσεις.

Μετά από αυτόν τον χρόνο ψησίματος, η πίτα μας είναι έτοιμη. Την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει πριν την σερβίρουμε.

 

Εύκολη και νόστιμη μελιτζανόπιτα!!!

 

Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

You May Also Like

Συνταγή: Κορμός λευκής σοκολάτας

Συνταγή: Το αγαπημένο μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΒΑΦΛΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΒΑΦΛΕΣ

Υπέροχο κέικ που δε χρειάζεται ψήσιμο!

Ένα πολύ νόστιμο κέικ ου εκτός από εύκολο να γίνει δε χρειάζεται καν ψήσιμο!

Γλυκό ψυγείου, που ξεχωρίζει!

Γλυκό ψυγείου, που ξεχωρίζει!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ & ΛΙΠΑΡΑ

Table of Contents Hide ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ & ΛΙΠΑΡΑΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ…

Χαλβάς σιμιγδαλένιος: Η πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή

Ένα παραδοσιακό γλυκό

Φτιάχνουμε αυθεντική πανακότα όπως οι Ιταλοί (βήμα-βήμα)

Φτιάχνουμε αυθεντική πανακότα όπως οι Ιταλοί (βήμα-βήμα)

Τι τρώμε στη νηστεία; Ιδέες, προτάσεις και συμβουλές (+ συνταγές)

Δείτε μερικές συνταγές για νηστίσιμο πρωινό ή brunch

Αφράτο κέικ λεμονιού με γλάσο

Το πιο αφράτο και αρωματικό κέικ.

Μίνι πιτσάκια…τα λατρεύουν όλοι

Μία συνταγή για τους λάτρεις της πίτσας!