Κατηγορίες σε βάρος της Γκρέτα Τούνμπεργκ απήγγειλε εισαγγελέας στη Σουηδία, σχετικά με διαμαρτυρία που έγινε στο Μάλμε.

Στις 19 Ιουνίου η Γκρέτα Τούνμπεργκ και άλλοι ακτιβιστές για το κλίμα συνελήφθησαν στο λιμάνι του Μάλμε, επειδή εμπόδιζαν την κυκλοφορία σε τερματικό σταθμό πετρελαίου. Τώρα, απαγγέλθηκαν σε βάρος της κατηγορίες για απείθεια.

Μια «νεαρή γυναίκα» κατηγορείται επειδή «αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις εντολές της αστυνομίας να εγκαταλείψει τον χώρο» κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας, ανακοίνωσε η εισαγγελία. Αν και στο κείμενο αυτό δεν κατονομαζόταν η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Ανίκα Κόλιν, επιβεβαίωσε πως αναφέρεται στην ακτιβίστρια.

Η 20χρονη θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στα τέλη του μήνα και συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλεται πρόστιμο. «Η κλιματική κρίση είναι ήδη ζήτημα ζωής και θανάτου για αμέτρητους ανθρώπους. Επιλέγουμε να μην είμαστε παρατηρητές και αντί για αυτό να σταματάμε τις υποδομές ορυκτών καυσίμων», είχε γράψει στο Instagram η Γκρέτα Τούνμπεργκ, την ημέρα της διαμαρτυρίας.

https://www.instagram.com/p/CtmZd76sycz/

Πηγή:lifo.gr

You May Also Like

«Βράζει» ο πλανήτης: Λιώνει η άσφαλτος στο Όρεγκον ‑ Πάνω από 230 νεκροί στον Καναδά

Table of Contents Hide Έφτασε 49,5°C στον Καναδά, 48°C στη ΣιβηρίαΣυνάντηση Μπάιντεν…

Η 5χρονη Ίρις Γκρέις ζει μαζί με τους γονείς της και την αγαπημένη της γάτα στο Λέστερσαϊρ της Αγγλίας.

Η 5χρονη Ίρις Γκρέις ζει μαζί με τους γονείς της και την…

Άνοιγμα σχολείων: Τι γίνεται στην Ευρώπη, τι δεν γίνεται στην Ελλάδα

Table of Contents Hide Άνοιγμα σχολείων: Τι γίνεται στην Ευρώπη, τι δεν…

Κρις βαν Χόλεν στην «Κ»: Ασυνεπής σύμμαχος η Τουρκία

Ο σημαντικός ρόλος της Ελλάδας έχει ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μετά την επίθεση…

Δεν ξέρει αν είναι αγόpι ή κopiτσι: H Τζένιφερ Λόπεζ δεν έχει δώσει ακόμα φύλο στο 14χρονο παιδί της

Η δημοφιλής τραγουδίστρια απέφυγε να χρησιμοποιήσει στον λόγο της λέξεις που να…

“Η οικογένεια στηρίζεται στη μητέρα και τον πατέρα”

“Το παρά φύσιν δεν μπορεί να καρποφορήσει” είπε μεταξύ άλλων ο Τάσος Χαλκιάς

Κάρλα Ντελ Πόντε: Εγκληματίας πολέμου ο Πούτιν – Nα βγει διεθνές ένταλμα σύλληψης

«Ήλπιζα να μην ξαναδώ ομαδικούς τάφους», είπε στην εφημερίδα Blick η πρώην…

Έκανε σεξ με την αδερφή του και τη σκότωσε στο ξύλο, επειδή πήγε με άλλον

Τη χτύπησε με ένα ρόπαλο, όταν ανακάλυψε ότι κοιμόταν με έναν άλλον…

Λεπέν: Αν εκλεγώ η Γαλλία θα φύγει από το ΝΑΤΟ

Λεπέν: Αν εκλεγώ η Γαλλία θα φύγει από το ΝΑΤΟ