Βήμα βήμα ο γύρος κοτόπουλου

Δεν είναι δύσκολο να φτιάξουμε γύρο κοτόπουλο στον φούρνο του σπιτιού μας. Τα υλικά για τη συνταγή θα τα βρείτε προς το τέλος του άρθρου.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κρασί, το λάδι, το σκόρδο, το ξύσμα, την πάπρικα, το θυμάρι και μπόλικο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, να αναμειχθούν καλά τα υλικά.

Βάζουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε, ώστε να βραχούν όλα τα κομμάτια με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για περίπου 1 – 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορούμε να το μαρινάρουμε αποβραδίς, όμως σε αυτή την περίπτωση βάζουμε το μπολ στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° – 200° C. Τυλίγουμε τα φιλέτα σε ρολά και μετά τα περνάμε στα σουβλάκια. Πρέπει να είναι σφιχτά βαλμένα μεταξύ τους.

Στερεώνουμε τα κοντοσούβλια στο ταψί και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Βάζουμε στο ταψί 50 ml νερό. Τα ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά. Στο μέσον του ψησίματος, τα περιχύνουμε με μια κουτάλα με τα υγρά του ταψιού, που στο μεταξύ θα έχουν αρχίσει να «γλασάρονται». Δοκιμάζουμε και, αν έχουν γίνει, τα ξεφουρνίζουμε.

Βάζουμε τα κοντοσούβλια σε μια επιφάνεια κοπής και με ένα μεγάλο, κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ψαχνό κατά μήκος στο σουβλάκι σε όσο πιο ψιλά φετάκια μπορούμε. Αν μας δυσκολεύει αυτός ο τρόπος, βγάζουμε κάθε κομμάτι και το κόβουμε σε όσο πιο ψιλές φέτες μπορούμε.

Αν θέλουμε τα κομμάτια πιο ψιλά, τα ψιλοκόβουμε στο τέλος όλα μαζί. Σερβίρουμε το γύρο ζεστό ή χλιαρό με γιαούρτι και αραβικές ή ελληνικές πίτες, λαδωμένες και ζεσταμένες στο φούρνο για λίγα λεπτά.

2 ώρες προετοιμασία
30′ ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 30′

Υλικά

Μερίδες: 6-8 άτομα

Διαδικασία

  1. Βάζουμε το κρασί, το λάδι, το σκόρδο, το ξύσμα, την πάπρικα, το θυμάρι και μπόλικο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, να αναμειχθούν καλά τα υλικά
  2. Βάζουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε, ώστε να βραχούν όλα τα κομμάτια με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για περίπου 1 – 2 ώρες
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° – 200° C.
  4. Τυλίγουμε τα φιλέτα σε ρολά και μετά τα περνάμε στα σουβλάκια. Πρέπει να είναι σφιχτά βαλμένα μεταξύ τους.
  5. Στερεώνουμε τα κοντοσούβλια στο ταψί και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Βάζουμε στο ταψί 50 ml νερό.
  6. Τα ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά. Στο μέσον του ψησίματος, τα περιχύνουμε με μια κουτάλα με τα υγρά του ταψιού, που στο μεταξύ θα έχουν αρχίσει να «γλασάρονται».
  7. Βάζουμε τα κοντοσούβλια σε μια επιφάνεια κοπής και με ένα μεγάλο, κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ψαχνό κατά μήκος στο σουβλάκι σε όσο πιο ψιλά φετάκια μπορούμε.
  8. Σερβίρουμε το γύρο ζεστό ή χλιαρό με γιαούρτι και αραβικές ή ελληνικές πίτες, λαδωμένες και ζεσταμένες στο φούρνο για λίγα λεπτά.

https://www.gastronomos.gr/

You May Also Like

Εύκολο σουφλέ ζυμαρικών στο φούρνο, νόστιμο και γρήγορο

Τις μέρες που θέλεις να μαγειρέψεις κάτι εύκολο και γρήγορο

Κύβοι με ζωμό σπιτικοί..για να ξέρουμε τι τρώμε μέσα

Κύβοι με ζωμό σπιτικοί..για να ξέρουμε τι τρώμε μέσα

Νόστιμο και λαχταριστό πιάτο – λαζάνια με κιμά και τυριά

Νόστιμο και λαχταριστό πιάτο – λαζάνια με κιμά και τυριά

Τάρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλας

Τάρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλας

Τυρόπιτα στην τοστιέρα, έτοιμη σε λίγα λεπτά- Λυώνει στο στόμα – Κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Το Tik Tok είναι η νέα πλατφόρμα που δημιουργεί τις τάσεις στην…

Υπέροχο κέικ που δε χρειάζεται ψήσιμο!

Ένα πολύ νόστιμο κέικ ου εκτός από εύκολο να γίνει δε χρειάζεται καν ψήσιμο!

Σοκολατένιο κέικ διαίτης με πολύ λίγες θερμίδες

Σας έχουμε την κατάλληλη συνταγή!

Αρχαία κινέζικη συνταγή για μείωση της χοληστερίνης

Table of Contents Hide Γιατί το σκόρδο μειώνει τη χοληστερίνη;Γιατί να χρησιμοποιήσετε…

Ροξάκια για νηστεία του Παναγιώτη Παπαδάκη

Νηστίσιμα μελωμένα ροξάκια από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.

Μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά

Μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά