Ροξάκια για νηστεία του Παναγιώτη Παπαδάκη. Νηστίσιμα μελωμένα ροξάκια από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.

Υλικά

  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις 470 γραμμάρια
  • ξερή μαγιά 7 γραμμάρια
  • ηλιέλαιο 140 γραμμάρια
  • νερό 100 γραμμάρια χλιαρό
  • Φυσικό χυμό πορτοκάλι 100 γραμμάρια
  • Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
  • ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
  • μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
  • κανελά 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • αλατι Λίγο
  • βανίλια 2
  • κακαο 2 κουταλιές της σούπας σε σκόνη

Για το σιρόπι

  • νερό 600 γραμμάρια
  • ζαχαρη 700 γραμμάρια
  • λεμονι Φλούδες από 1
  • λεμονι 1 κουταλιά της σούπας χυμό

Τα ροξάκια για νηστεία είναι ατομικά σιροπιαστά γλυκά με κακάο στην μέση από αφράτη ζύμη. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης λοιπόν μας δείχνει μία ξεχωριστή συνταγή για ροξάκια που μπορούμε να τα απολαύσουμε και κατά την περίοδο της νηστείας.

Με απλά και οικονομικά υλικά και πιστά στην παράδοση ο Παναγιώτης Παπαδάκης ετοιμάζει Ροξάκια για νηστεία με κακάο και μία αφράτη ζύμη. Το μυρωδάτο σιρόπι τους με λεμόνι και φλούδες λεμονιού, κάνει αυτά τα ροξάκια για νηστεία ανάρπαστα και μπορούμε να τα απολαύσουμε σε κάθε περίοδο νηστείας.

 

You May Also Like

Εύκολο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου

Γλυκό με δροσερό ζελέ, αφράτη κρέμα και βάση από μπισκότα πτι-μπερ

Η πιο εύκολη μηλόπιτα του κόσμου

Με τις μηλόπιτες έχω μια σχέση πάθους. Από μαθήτρια έκοβα από ελληνικά…

Συνταγή για αυθεντική κρέμα καταλάνα: Η ισπανική κρεμ μπρουλέ με την απαλή, βελούδινη γεύση

Ένα λαχταριστό γλυκό έχει πάντα θέση στην καρδιά μας. Οι μικρές απολαύσεις…

Φτιάχνουμε αυθεντική πανακότα όπως οι Ιταλοί (βήμα-βήμα)

Φτιάχνουμε αυθεντική πανακότα όπως οι Ιταλοί (βήμα-βήμα)

Λάχανοντολμάδες με γεύση από τα παιδικά μας χρόνια – φοβερή νοστιμιά

Λάχανοντολμάδες με γεύση από τα παιδικά μας χρόνια – φοβερή νοστιμιά

Φτιάχνουμε γλυκό κουταλιού από άνθη εσπεριδοειδών

Είναι η εποχή που οι νεραντζιές μας χαρίζουν τα άνθη τους με το ξεχωριστό άρωμα

Εύκολο σουφλέ ζυμαρικών στο φούρνο, νόστιμο και γρήγορο

Ένα νόστιμο σουφλέ ζυμαρικών με αλλαντικά και τυριά.

Συνταγή για κέικ καρότου χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση Από τα μεσαιωνικά χρόνια σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, λόγω του υψηλού…

Αλισίβα: Το “θαυματουργό” διάλυμα που θα σας λύσει τα χέρια

Η αλισίβα χρησιμοποιούνταν για πολλούς σκοπούς, τόσο στην καθημερινή ζωή όσο και στην παραδοσιακή μαγειρική.

Παγωμένο σοκολατένιο γλύκισμα με ζαχαρούχο γάλα και χωρίς… ψήσιμο!

Υπέροχο, παγωμένο στη κατάψυξη, σοκολατένιο γλύκισμα πανεύκολο και γρήγορα στη κατασκευή του.