Μέσα σε μόλις λίγα χρόνια, το ψηφιακό φαρμακείο Hims & Hers, έκανε πωλήσεις σχεδόν 1 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, δίνοντας στους καταναλωτές εύκολη πρόσβαση σε φθηνές γενόσημες εκδόσεις δημοφιλών φαρμάκων, όπως το Viagra. Τώρα, η αμερικανική startup χρησιμοποιεί την ίδια «συνταγή», προκειμένου να μπει σε ένα από τα πιο σύγχρονα και δημοφιλή κομμάτια του κλάδου της υγείας: τις ενέσεις για αδυνάτισμα.

Όπως έχει κάνει και με άλλα φάρμακα στο παρελθόν, μεγάλο μέρος της προώθησης της εταιρείας είναι η χαμηλότερη τιμή. Ειδικότερα, για έναν μήνα οι ενέσεις Wegovy της Novo Nordisk κοστίζουν περίπου 1.350 δολάρια για μη ασφαλισμένους στις ΗΠΑ και σε αντίστοιχα επίπεδα κινείται το Zepbound της Eli Lilly. Η Hims ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει μια θεραπεία με το ίδιο υλικό του Wegovy έναντι 199 δολαρίων τον μήνα, δηλαδή έως και 85% χαμηλότερα από τις μεγάλες φαρμακευτικές.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι πελάτες θα έχουν έτσι την ευκαιρία να αποκτήσουν τα φάρμακα χωρίς να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα ελλείψεων και κόστους, τα οποία περιορίζουν την πρόσβαση στα σκευάσματα με το φαρμακευτικό brand.

Οι νέες εξαιρετικά δημοφιλείς ενέσεις προστατεύονται από πατέντες μέχρι τουλάχιστον το 2032, το οποίο σημαίνει ότι δεν είναι ακόμη διαθέσιμες οι γενόσημες εκδοχές τους. Ωστόσο, η Hims και άλλες εταιρείες τηλεϋγείας βρήκαν τρόπο να παρακάμψουν τους περιορισμούς: λόγω των μεγάλων ελλείψεων στις ΗΠΑ, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων επιτρέπει σε φαρμακεία που φτιάχνουν τα δικά τους σκευάσματα να πωλούν ουσιαστικά δικές τους εκδοχές αυτών των φαρμάκων.

«Εφεξής θα είναι μεγάλο κομμάτι της κατηγορίας αδυνατίσματος», δήλωσε ο Andrew Dudum, Διευθύνων Σύμβουλος της Hims. «Πιστεύουμε ότι η σύνθεση μπορεί να γίνει με μεγάλη ασφάλεια, αν γίνει σωστά», προσέθεσε ο ίδιος.

Εκτός της Hims, δεκάδες ακόμη εταιρείες ψηφιακής ιατρικής προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την υψηλότατη ζήτηση για τα φάρμακα αδυνατίσματος. Ο Dudum δήλωσε ότι τα φάρμακα θα κατασκευάζονται σε μονάδα εγκεκριμένη από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, η οποία είναι «ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές γενόσημων» στη χώρα. Υποστήριξε επίσης ότι εξέτασε τουλάχιστον 100 πιθανούς εταίρους προτού συνάψει συμφωνία με τον τελικό προμηθευτή, ο οποίος έδωσε επαρκείς εγγυήσεις σε ό,τι αφορά τον όγκο της παραγωγής, ώστε η Hims να θεωρήσει ότι θα μπορέσει να καλύψει τη ζήτηση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

You May Also Like

“Μπήκε” η υπογραφή υπουργικής απόφασης για τον κατώτατο μισθό

“Μπήκε” η υπογραφή υπουργικής απόφασης για τον κατώτατο μισθό

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε καταβάλλεται, ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πώς υπολογίζεται

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε καταβάλλεται, ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πώς υπολογίζεται

Η τουρκική παραβατικότητα στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια – Εσκενάζι

Η τουρκική παραβατικότητα στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια – Εσκενάζι

Πρόεδρος ΕΣΕΕ: Κλείστε την αξιολόγηση, πριν «κλείσουμε» από εξάντληση

Η πολύπαθη ελληνική οικονομία, βρίσκεται το τελευταίο διάστημα, σε στάση αναμονής, εξαιτίας…

«Δυσοίωνη η κατάσταση στη διαχείριση αποβλήτων»

Συνάντηση συλλογικοτήτων της Βόρειας Ελλάδας με θέμα τη διαχείριση των αποβλήτων, πραγματοποιήθηκε…

Παγώνη: Φοβόμαστε μήπως εξελιχθούμε σαν τις άλλες βαλκανικές χώρες

Παγώνη: Φοβόμαστε μήπως εξελιχθούμε σαν τις άλλες βαλκανικές χώρες

Ιωάννα Μάνδρου: Σάλος από το σχόλιό της για τη Μάγδα Φύσσα – Τι απαντά η δημοσιογράφος

Ιωάννα Μάνδρου: Σάλος από το σχόλιό της για τη Μάγδα Φύσσα –…

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πιο κοντά στη «λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας»

Με διάχυτη ικανοποίηση έγινε στην Αθήνα η δεκτή η είδηση για το…

Β. Κικίλιας: Βήμα-βήμα η αναβάθμιση του ΕΣΥ. Τα σχολεία θα ανοίξουν, αλλά με προϋποθέσεις

Β. Κικίλιας: Βήμα-βήμα η αναβάθμιση του ΕΣΥ. Τα σχολεία θα ανοίξουν, αλλά…