Κασερόπιτα με Ζαμπόν
Κατηγορία: Πίτες Αλμυρές
Προετοιμασία 20 λεπτά
Ψήσιμο 35 λεπτά
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
-
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
-
500γρ. κασέρι τριμμένο
-
350γρ. έμενταλ τριμμένο
-
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
-
10 φέτες ζαμπόν, κομμένο τετραγωνάκια
-
2 αυγά
-
300γρ. κρέμα γάλακτος
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σε ένα μπολ το κασέρι, το έμενταλ, τη ντομάτα, το ζαμπόν, την κρέμα γάλακτος, το 1 αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ταψί και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, το οποίο λαδώνουμε και αυτό.
- Βάζουμε την γέμιση και φροντίζουμε να την απλώσουμε παντού.
- Βάζουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας για να καλύψουμε τη γέμιση.
- Χτυπάμε το άλλο αυγό και αλείφουμε την πίτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 35 λεπτά.