Σήμερα, Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023 και ώρα 23:59 ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων εργαζομένων «Πάω Μπροστά».

Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον ιστότοπο voucher.gov.gr μέσω του συνδέσμου «Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Εργαζομένων για κατάρτιση» με τους κωδικούς TAXISnet.

Η δράση δίνει τη δυνατότητα σε 150.000 μισθωτούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να αποκτήσουν ή να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητές τους και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU ύψους 155 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν ένα πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών και κατόπιν συμμετέχουν σε εξετάσεις ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης. Κάθε εργαζόμενος που ολοκληρώνει το πρόγραμμα της επιλογής του και συμμετέχει επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης, λαμβάνει εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, δηλαδή συνολικά 400 ευρώ.

Σε συνεργασία με τα Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔιΒιΜ) των Πανεπιστημίων, αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) και διεθνείς κολοσσούς τεχνολογίας, η ΔΥΠΑ προσφέρει στους εργαζόμενους μία μεγάλη λίστα επιμέρους προγραμμάτων κατάρτισης από τα οποία μπορούν να επιλέξουν, ανάλογα με το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τους προφίλ.

Ενδεικτικά, οι επιλογές περιλαμβάνουν από βασικά ψηφιακά εργαλεία γραφείου, προγράμματα για social media marketing και διαχείριση e-shop, μέχρι αντικείμενα πιο υψηλής εξειδίκευσης όπως data analytics, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, logistics και υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την έναρξη προγραμμάτων κατάρτισης εργαζομένων λήγει στις 31 Ιουλίου 2023, ενώ η προθεσμία για την ολοκλήρωση της δράσης λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο dypa.gov.gr μέσω του συνδέσμου: Προγράμματα κατάρτισης σε ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες για 150.000 εργαζόμενους

 

You May Also Like

Επίδομα παιδιού Α21: Ποιοι και πότε θα πληρωθούν παραπάνω

Το επίδομα παιδιού Α21, την 6η δόση συγκεκριμένα, από τον ΟΠΕΚΑ περιμένουν οι δικαιούχοι, καθώς ο…

Αναδρομικά συνταξιούχων: Δείτε αναλυτικά τις τρεις νέες πληρωμές έως τα Χριστούγεννα

Table of Contents Hide Αναδρομικά συνταξιούχων: Δείτε αναλυτικά τις τρεις νέες πληρωμές…

Επιχειρησιακή Λειτουργία Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 3-5-2022, οι ίδιοι οι δικαιούχοι, καθώς και…

Διαδικτυακή Ενημερωτική Εκδήλωση ενόψει των εξετάσεων εισαγωγής και υποτροφιών του Κολλεγίου Ανατόλια

Φέτος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα προσφερθούν 46 νέες υποτροφίες

ΥΠΟΙΚ: Καμία νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

Δεν προτίθεται να δώσει παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων το υπουργείο…

Χώρα ανέργων και συνταξιούχων η Ελλάδα

Χώρα ανέργων και συνταξιούχων είναι η Ελλάδα καθώς οι δύο αυτές κατηγορίες…

Σήμερα καταβάλλεται το «μπόνους» 300 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους

Που κατάρτισαν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης

Βοήθεια μαθητών με μαθησιακές διαταραχές κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας: Βοηθητικές συστάσεις για τους εκπαιδευτικούς από την Δρ Μόσχου Καλλιόπη

Βοήθεια μαθητών με μαθησιακές διαταραχές κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας: Βοηθητικές συστάσεις…