Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς και το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς με την υποστήριξη του Δήμου Άργους Ορεστικού πρόκειται να λειτουργήσει κοινωνικό φροντιστήριο τόσο στην Καστοριά όσο και στο Άργος Ορεστικό για μαθητές που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Μέσω της συγκεκριμένης δομής αλληλεγγύης, μαθητές που αδυνατούν εξαιτίας των χαμηλών οικογενειακών εισοδημάτων τους να παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα σε κάποιο κέντρο μέσης εκπαίδευσης, έχουν ίσες ευκαιρίες με τους συνυποψηφίους τους μέσα από το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Η πρωτοβουλία που προσπαθεί να ξεκινήσει η ΕΛΜΕ Καστοριάς έχει κύριο στόχο να καλύψει μία κοινωνική ανάγκη: αυτή της παροχής ίσων ευκαιριών στην πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για οικονομικά αδύναμους μαθητές.

Για την πρωτοβουλία που σε λίγες ημέρες θα πάρει σάρκα και οστά και στο Νομό Καστοριάς όπως γίνεται άλλωστε και σε πολλούς άλλους Νομούς της χώρας και με μεγάλη επιτυχία μίλησε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καστοριάς κ. Σπυρίδων Παρίσης ‘’ Θεωρούμε ότι η εθελοντική συμμετοχή μας στο αλληλέγγυο αυτό εγχείρημα είναι μία σπουδαία ευκαιρία, ώστε να παραδώσουμε στους μαθητές μας το ουσιαστικότερο μάθημα. Η πραγματοποίησή του αποτελεί τον πιο πρόσφορο τρόπο για να δείξουμε για μία ακόμη φορά ότι συλλογικότητες και θεσμικοί φορείς τίθενται σύσσωμοι ως δημιουργικό ανάχωμα στις πολιτικές που υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας’’ .

Όσον αφορά τώρα στους χώρους που επιλέχτηκαν για  να γίνονται τα μαθήματα, αυτοί είναι στην Καστοριά ο χώρος συνεδριάσεων του εργατικού κέντρου Καστοριάς με το οποίο υπάρχει και συνεργασία όσο αναφορά την έναρξη του κοινωνικού φροντιστηρίου και για το Αργος Ορεστικό  ο δήμος έχει παραχωρήσει  την αίθουσα του παλιού Λυκείου, ο οποίος επίσης είναι υποστηρικτής της πρωτοβουλίας της ΕΛΜΕ Καστοριάς.

Στόχος τουλάχιστον αρχικός σύμφωνα με τον κ. Παρίση είναι να καλυφτεί η Γ’ Λυκείου που είναι και το πιο σημαντικό καθώς δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς διεκδικώντας την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση   ‘’ Προσπαθούμε να καλύψουμε την τρίτη λυκείου που είναι και το σημαντικό και από εκεί και πέρα ανάλογα με τη διαθεσιμότητα που υπάρχει σε χρόνο και χώρο  θα μπορέσουμε να πάμε και στη Δευτέρα λυκείου και πιο κάτω’’

Τα μαθήματα καλώς εχόντων των πραγμάτων  είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν την 1η Νοεμβρίου  για αυτό η ΕΛΜΕ Καστοριάς  απευθύνει κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να  συμβάλουν σε αυτή την κοινωνική δράση

 

Εγγραφές για το Κοινωνικό Φροντιστήριο – Μέχρι 3 Νοέμβρη δεκτές οι αιτήσεις

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς και το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς με την υποστήριξη του Δήμου Άργους Ορεστικού πρόκειται να λειτουργήσει κοινωνικό φροντιστήριο τόσο στην Καστοριά όσο και στο Άργος Ορεστικό. Καλούμε λοιπόν τους γονείς – κηδεμόνες που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στο κοινωνικό φροντιστήριο να επικοινωνήσουν με το Εργατικό Κέντρο για το τμήμα της Καστοριάς και με την Ε.Λ.Μ.Ε. για το τμήμα του Άργους Ορεστικού προκειμένου να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής – υπεύθυνη δήλωση καθώς και για να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τα προσφερόμενα μαθήματα για το τμήμα της Καστοριάς είναι: Έκθεση, Αρχαία, Ιστορία, Λατινικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ).

Τα προσφερόμενα μαθήματα για το τμήμα του Άργους Ορεστικού είναι: Έκθεση, Αρχαία, Ιστορία, Λατινικά, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΑΟΔΕΥ).

Αιτήσεις μπορούν να γίνουν και για τις τρεις τάξεις του Λυκείου αλλά σας γνωρίζουμε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στη δημιουργία τμημάτων για τη Γ τάξη του Λυκείου ακολούθως για τη Β τάξη και τέλος για την Α τάξη.

Αιτήσεις εγγραφής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τρίτη 3 Νοέμβρη ενώ για την εγγραφή των ενδιαφερόμενων μαθητών απαιτείται πέραν της συμπλήρωσης σχετικής αίτησης από τον γονέα – κηδεμόνα τους και η προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών:

  • Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
  • Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού ΔΟΥ, ή βεβαίωση απαλλαγής υποβολής φορολογικής δήλωσης.
  • Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  • Κάθε άλλο έγγραφο, εφόσον υπάρχει, που τεκμηριώνει την οικονομική δυσκολία ή αποτελεί κοινωνικό κριτήριο όπως κάρτα ανεργίας, βιβλιάριο απορίας κ.ά.

Η συνέπεια στην παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική.

 

Πληροφορίες

Εργατικό Κέντρο Καστοριάς: e-mail: [email protected], Δ/νση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 53, Τηλ. : 24670 27687.

 

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: e-mail: [email protected], Παρίσσης Σπύρος: 6974582902, Βιτούλας Ανδρέας: 6974211211.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Μια ξεχωριστή ημέρα μαθημάτων για το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καστοριάς

Μια ξεχωριστή ημέρα μαθημάτων για το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καστοριάς

Εθνική Ομάδα U16: Με την άμυνα για “όπλο” έκανε την πρώτη της νίκη στο Ευρωμπάσκετ!

Εθνική Ομάδα U16: Με την άμυνα για “όπλο” έκανε την πρώτη της…

Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων Δήμου Βοΐου

Πλούσιο σε εκδηλώσεις είναι το πρόγραμμα των γιορτών του γειτονικού δήμου Βοΐου.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ευχαριστίες από τους ομογενείς μαθητές της Αυστραλίας για τη φιλοξενία τους στη Φλώρινα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ευχαριστίες από τους ομογενείς μαθητές της Αυστραλίας για τη…

Έγκριση Διενέργειας Διαγωνισμού για Προμήθεια Τριών (3) Νέων Μηχανημάτων για το Αμαξοστάσιο της Π.Ε. Καστοριάς.

  Έγκριση Διενέργειας Διαγωνισμού για Προμήθεια   Τριών (3) Νέων Μηχανημάτων για το …

Κάλεσμα της Ελληνικής Ομοσπονδία Γούνας σε επιχειρήσεις για συμμετοχή στη “Fashion Week” της Κορέας

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας ενημερώνει ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας θα συμμετέχει…

Ο Δήμος Νεστορίου ολοκλήρωσε τις εκκρεμότητες για να μπορεί να συμμετέχει σε νέους διορισμούς και στο πρόγραμμα κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων

  Ο Δήμος Νεστορίου ολοκλήρωσε τις εκκρεμότητες για να μπορεί να συμμετέχει…

Ευχαριστήριο του ΕΠΑΛ & του ΠΕΚΤΠΕ Καστοριάς για την δωρεά τρισδιάστατων εκτυπωτών αξίας 2.500 ευρώ

Ευχαριστήριο του ΕΠΑΛ & του ΠΕΚΤΠΕ Καστοριάς για την δωρεά τρισδιάστατων εκτυπωτών…

Ξεκίνησε η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Καστοριάς προϋπολογισμού 10.030.000 ευρώ

«Ανοίγει ο δρόμος» για τις ασφαλτοστρώσεις

Η Μαρία Αντωνίου Στην εκδήλωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Καστοριάς

Η Μαρία Αντωνίου Στην εκδήλωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας  Καστοριάς