Το Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης, ύψους περίπου 1,63 δισ. ευρώ, προχωρά μέχρι σήμερα απρόσκοπτα και ο σχεδιασμός του έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Αυτό σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης στην ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης στην Κοζάνη για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ – ΔΑΜ στην Δυτική Μακεδονία.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωση ο αναπληρωτής υπουργός με αφορμή όσα επισήμανε στην εκδήλωση:

«Το ελληνικό Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης, ύψους περίπου 1,63 δισ. ευρώ, προχωρά μέχρι σήμερα απρόσκοπτα και ο σχεδιασμός του έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Ήταν το πρώτο που έλαβε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Ιούνιο του 2022. Μόλις 4 μήνες μετά την έγκριση του ενεργοποιήθηκαν οι πόροι του και προβλέφθηκαν 11 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 161,5 εκατ. ευρώ. Σήμερα, έξι μήνες μετά έχουν ήδη εκδοθεί οι πρώτες 8 προσκλήσεις ενώ προσεχώς αναμένεται να εκδοθούν άλλες 3. Μεταξύ άλλων προβλέπει την Δημιουργία Θερμοκοιτίδων και Εκκολαπτηρίων, τη σύσταση ειδικού μηχανισμού στήριξης της Επιχειρηματικότητας, την τεχνική βοήθεια σε όσους φορείς την χρειάζονται, την δημιουργία προγραμμάτων προώθησης στην απασχόληση ανέργων της περιοχής κά.

Οι επόμενες σημαντικές δράσεις που θα ενεργοποιηθούν μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2023 αφορούν στον Κόμβο Υδρογόνου (Η2) στο Τεχνολογικό Πάρκο αλλά και στην ενίσχυση μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων μέσω του ειδικού Καθεστώτος ΔΑΜ στο πλαίσιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου. Πέρα από τους συγχρηματοδοτούμενους πόρους του Προγράμματος ΔΑΜ μάλιστα η στήριξη της Δυτικής Μακεδονίας επεκτείνεται και στο Πρόγραμμα Απολιγνιτοποίησης που τρέχει μέσω του Πράσινου Ταμείου αλλά και στην ενεργοποίηση του πρώτου επενδυτικού σχεδίου της χώρας μας στο πλαίσιο του Πυλώνα 3 του Μηχανισμού Δίκαιης Μετάβασης, ύψους περίπου 80 εκατ. ευρώ. Η κυβέρνησή μας προχωρά σε πολλές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις ώστε η χώρα να καταφέρει να αλλάξει το παραγωγικό της μοντέλο και να βαδίσει προς ένα πράσινο, καθαρό και βιώσιμο μέλλον.

https://xronos-kozanis.gr/

You May Also Like

«Οι Κιθαριστικές Ορχήστρες Δυτ. Μακεδονίας και Καστοριάς, στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Κιθάρας της Ευρώπης στην Λίμνη Πλαστήρα της Καρδίτσας, από 1-6 Ιουλίου 2016»

Μεγάλη τιμή για τις Κιθαριστικές Ορχήστρες Δυτικής Μακεδονίας υπό την Διεύθυνση του Ισίδωρου Αντωνίου και Καστοριάς υπό…

Συνάντηση με τους ανθρώπους του υπαίθριου εμπορίου στην Περιφέρεια

Συνάντηση με τους ανθρώπους του υπαίθριου εμπορίου στην Περιφέρεια

Από Τετάρτη σε ισχύ το «Καλάθι των Μαθητών»

Περιλαμβάνει τσάντες, τετράδια και όλα τα σχολικά είδη

Σύλληψη 40χρονου ημεδαπού στην Πτολεμαΐδα για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Σύλληψη 40χρονου ημεδαπού στην Πτολεμαΐδα για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

ΟΧΙ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΙΝΟ

«Για μας το Μπούρινο είναι ότι η Ακρόπολη για τους Αθηναίους και ο Λευκός Πύργος για τους Θεσσαλονικείς»

Σύλληψη 31χρονου ημεδαπού στην Κοζάνη για παράβαση του νόμου περί όπλων

Σύλληψη 31χρονου ημεδαπού στην Κοζάνη για παράβαση του νόμου περί όπλων

Συνεχίζεται η “κατρακύλα” της τιμής του φυσικού αερίου στην Ευρώπη – Κάτω από τα 55 ευρώ

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη υποχώρησαν την Τρίτη περαιτέρω του…

Τον Ιούνιο πιάνουν δουλειά 6.918 άνεργοι σε 17 δήμους – Τον Σεπτέμβριο 12.656 σε ακόμη 34 ανάμεσά τους και η Καστοριά

Έως τα τέλη Απριλίου θα έχει βγει η ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ…