LOS ANGELES, CALIFORNIA – NOVEMBER 02: Nick Cave attends the 2019 LACMA Art + Film Gala at LACMA on November 02, 2019 in Los Angeles, California. (Photo by Taylor Hill/Getty Images)

Ο Nick Cave ποτέ δεν απέφυγε πολύπλοκα θέματα. Τώρα, ο Αυστραλός έχει ασχοληθεί με την «woke» κουλτούρα και αυτά που αντιλαμβάνεται ως εγγενείς παγίδες της.

Είτε βοηθάει τους θαυμαστές να δουλέψουν σε δύσκολες στιγμές με τα The Red Hand Files, είτε μιλάει για τους τραγικούς θανάτους των δύο γιων του, είτε ακόμη και αν παραδέχεται ότι το κλασικό του κομμάτι του 1996 «Stagger Lee» είναι «ένα εξαιρετικά προβληματικό τραγούδι», η ικανότητα του Αυστραλού Nick Cave να αντιμετωπίζει κρίσιμα ζητηματα ήταν πάντα μια ηχηρή πτυχή της προσωπικότητάς του σε συνδυασμό με το βάθος της μουσικής του.

Σε μια νέα ειλικρινή συνέντευξη με τον The Guardian, όπου περιγράφει λεπτομερώς την απώλεια των γιων του Άρθουρ το 2015 και του Τζέθρο το 2022, ο Cave σκέφτηκε επίσης ότι τον παρεξήγησαν πολιτικά αφού πρόσφατα είπε ότι ήταν πάντα «ιδιοσυγκρασιακά» συντηρητικός. Επιτίθεται στην «έλλειψη ταπεινότητας» της κουλτούρας «woke» σε μια απάντηση του 2019 στο The Red Hand Files. Υπό το φως τέτοιων στιγμών, ορισμένοι επικριτές έχουν υποθέσει ότι οι πεποιθήσεις του συνδέονται με το alt-right, κάτι που δεν ισχύει καθόλου. Αντίθετα, είναι πολύ πιο προσωπικές και πολύπλοκες.

Ο Cave είχε κάποια σημαντικά σημεία να τονίσει, τα οποία ορισμένοι μπορεί να βρουν προκλητικά. Σχετικά με το πλαίσιο της φράσης «Συντηρητισμός στη Βρετανία», σχολίασε τις εγγενείς περιπλοκές της και τη σχέση του με την απώλεια, κάτι που γνωρίζει καλά σε αυτό το σημείο.

Είπε: «Ο συντηρητισμός είναι μια δύσκολη λέξη για να μιλήσει κανείς στη Βρετανία, γιατί οι άνθρωποι σκέφτονται αμέσως τους Τόρις. Αλλά πιστεύω ότι ο συντηρητισμός μικρής κλίμακας είναι κάποιος που έχει μια θεμελιώδη κατανόηση της απώλειας, η κατανόηση ότι το να καταρρίψεις κάτι είναι εύκολο, το να το ξαναχτίσεις είναι εξαιρετικά δύσκολο. Υπάρχει μια έμφυτη ανάγκη μέσα μας να καταρρίψουμε τα σκατά, και προσωπικά είμαι πιο επιφυλακτικός από αυτή την άποψη, χωρίς να είναι μια ολόκληρη πολιτική ιδεολογία που με περιβάλλει». Ο Cave συνέχισε να υποστηρίζει ότι δεν είναι με τους Τόρις και δεν έχει ψηφίσει ποτέ το πολιτικό κόμμα.

Έπειτα από αυτό, ο Cave εμβάθυνε στην ιδέα ότι είναι «anti-woke». Ξεκίνησε υποστηρίζοντας ότι η γενική ιδέα είναι ότι τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν παγκοσμίως, όπως η κοινωνική δικαιοσύνη, με την οποία συμφωνεί. Είναι περισσότερο οι μέθοδοι με τις οποίες διαφωνεί. Διαφωνεί με την «ταμπελοποίηση» ανθρώπων και τo cancel culture, καθώς αυτή η «έλλειψη συμπόνιας» αντιτίθεται θεμελιωδώς στη φιλοσοφική του κλίση.

Nick Cave & The Bad Seeds – The Wild God Tour – UK & Europe 2024 – Tickets on sale

Ο Κέιβ εξήγησε: «Ωστόσο, δεν συμφωνώ με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη αυτού του στόχου – το cancel ανθρώπων. Υπάρχει έλλειψη συμπόνοιας, έλλειψη συγχώρεσης. Αυτά έρχονται σε αντίθεση με όσα πιστεύω σε πνευματικό επίπεδο,».

Επιπλέον, ο Cave, ο οποίος ήταν πάντα εγκεφαλικά δύσκολο να «εντοπιστεί», ισχυρίστηκε ότι μισεί κάθε δόγμα, από την πολιτική μέχρι τη θρησκεία. Αυτή η εγγύτητα με την αβεβαιότητα είναι κάτι που πιστεύει ότι κληρονόμησε από τη μητέρα του. Παρά το γεγονός ότι είναι «απογοητευτικό», λέει: «Στους ανθρώπους δεν αρέσει να το λέω αυτό, αλλά αισθάνομαι ότι είναι στη φύση μου να διορθώνω συνεχώς την ισορροπία των δικών μου ιδεών για τα πράγματα».

https://www.cnn.gr/style/

You May Also Like

Ασπρόπυργος: Συντετριμμένος ο πατέρας του αστυνομικού που σκοτώθηκε στην καταδίωξη

«Καλύτερα να μου κόβονταν τα χέρια να μην τον άφηνα να πάει»

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία προστατεύει τα άγρια πτηνά και τους βιοτόπους τους εδώ και 40 χρόνια

Οι άνθρωποι και οι πολύτιμες δράσεις και παρεμβάσεις μιας από τις πρώτες ελληνικές περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Γραμματικάκης

Διακεκριμένος αστροφυσικός, συγγραφέας και πρώην ευρωβουλευτής

Ματέο Μεσίνα Ντενάρο: O τελευταίος νονός της Κόζα Νόστρα που γέμισε ένα νεκροταφείο με όσους σκότωσε με τα χέρια του

O πανίσχυρος νονός της σικελικής Μαφίας πέθανε χθες στα 61 του χρόνια

Ο άνθρωπος του Θεού: Η πραγματική ιστορία του Άγιου Νεκτάριου

Τον Άγιο που ταλαιπωρήθηκε από πολλά δείνα μέχρι να αναγνωριστεί το αληθινό του έργο.

Όταν η πρώτη ηχογράφηση του Στέλιου Καζαντζίδη ήταν απόλυτη αποτυχία

Ο τραγουδιστής που αγαπήθηκε φανατικά και κατάφερε μοναδικά να μπει στις καρδιές και στα σπίτια των Ελλήνων

Τι λέει η ψυχολογία για όσους στολίζουν νωρίς

Καταρχάς, θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου πριν συνεχίσουμε. Είμαι από αυτούς…