Πανεύκολη τάρτα με ζαχαρούχο γάλα και λάιμ

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή (βασική ιδέα από εδώ) για μια υπέροχη τάρτα με ζαχαρούχο γάλα και λάιμ. Εύκολη στη παρασκευή της, λαχταριστή στη γεύση της, αυτή η τάρτα θα γίνει η γλυκιά σας συνήθεια που θα απολαύσετε εσείς, η οικογένειά σας και οι καλεσμένοι σας.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

  • 170 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 75 γρ. βούτυρο λιωμένο + 1 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταρτιέρας
  • Για τη γέμιση:
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
  • 1 1/2 κ.σ. ξύσμα φλούδας λάιμ
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λάιμ
  • Για γαρνίρισμα:
  • 4 ασπράδια σε μαρέγκα ή κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και ξύσμα λάιμ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε μια μικρή ταρτιέρα με διάσταση βάσης 20 εκ. και βάθους 3 εκ. Εναλλακτικά βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση 20 εκ. και φροντίζετε όταν βάλετε το μείγμα βάσης να το στρώσετε περιμετρικά στα τοιχώματα σε ύψος 3 εκ.
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε μούλτι τα μπισκότα σε σκόνη (σαν τριμμένη φρυγανιά). Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στη ταρτιέρα και την στρώνετε (πιέζοντάς τη ελαφρώς με τα χέρια σας) στη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.
  3. Πασπαλίζετε από πάνω τη 1/2 κ.σ. ξύσμα λάιμ και τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 5 λ περίπου για να πάρει η βάση ένα ελαφρώς χρυσό χρώμα. Την αφαιρείτε (χωρίς να σβήσετε το φούρνο) και την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
  4. Για τη γέμιση: Βάζετε σε ένα μπολ τους κρόκους αυγών και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε υψηλή ταχύτητα, για 3-4 λ ή μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα, τη 1 κ.σ. ξύσμα και το χυμό λάιμ και συνεχίζετε για λίγο το χτύπημα να ενσωματωθούν τα υλικά.
  5. Ρίχνετε το μείγμα στη ταρτιέρα, πάνω από τη ψημένη βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε τη τάρτα στο ζεστό φούρνο για 12 λ ή μέχρι όταν πιέσετε με την ανάποδη ενός κουταλιού τη γέμιση θα έχει σφίξει και θα “στέκεται”. Αφαιρείτε τη τάρτα από το φούρνο και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει καλά. Μόλις κρυώσει τη βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
  6. Για το γαρνίρισμα: Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε τους κρόκους αυγών για διακόσμηση, πριν βάλετε τη τάρτα για ψήσιμο στο φούρνο, χτυπάτε τα ασπράδια με 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη σε πηχτή μαρέγκα και με ένα κορνέ κάνετε μικρές ροζέτες πάνω στη γέμιση. Ψήνετε κανονικά και τη σερβίρετε με ξύσμα λάιμ. Διαφορετικά χτυπάτε κρέμα γάλακτος πλήρη σε σαντιγί, γαρνίρετε τη τάρτα με κορνέ και πασπαλίζετε με ξύσμα λάιμ.

 

 

You May Also Like

Γρήγορα και Εύκολα Ρολάκια Μελιτζάνας με σάλτσα ντομάτας και φέτα !

Γρήγορα και Εύκολα Ρολάκια Μελιτζάνας με σάλτσα ντομάτας και φέτα !

Η καλύτερη συνταγή για κεμπάπ

Η καλύτερη συνταγή για κεμπάπ

Γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού

Ένα δροσιστικό και νόστιμο γλυκό!

Η πιο ωραία μηλόπιτα με κρέμα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Η πιο ωραία μηλόπιτα με κρέμα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Χαλβάς σιμιγδαλένιος: Η πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή

Ένα παραδοσιακό γλυκό

Υπέροχο γλυκό ψυγείου με ορεο έτοιμο σε 15΄

Ένα πεντανόστιμο και πανεύκολο γλυκάκι ψυγείου με μπισκότα ορεο έτοιμο σε 15΄που θα…

Λάχανοντολμάδες με γεύση από τα παιδικά μας χρόνια – φοβερή νοστιμιά

Λάχανοντολμάδες με γεύση από τα παιδικά μας χρόνια – φοβερή νοστιμιά

Σαλάτα του σεφ η αυθεντική

Η αυθεντική σαλάτα του σεφ, έτσι όπως έχουμε συνηθίσει να την τρώμε…

Αλισίβα: Το “θαυματουργό” διάλυμα που θα σας λύσει τα χέρια

Η αλισίβα χρησιμοποιούνταν για πολλούς σκοπούς, τόσο στην καθημερινή ζωή όσο και στην παραδοσιακή μαγειρική.

Τα μυστικά για το τέλειο κανταΐφι και η λαχταριστή συνταγή

Μυστικά για τέλειο κανταϊφι με την υπέροχη συνταγή που θα σε ξετρελάνει!