20′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
30′ αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6 – 8
Διαδικασία
- Χτυπάμε τη μαστίχα στο γουδί μαζί με λίγη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κορν φλάουρ, σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά (λίγο πριν βράσει) και τότε προσθέτουμε το κορν φλάουρ.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μοιράζουμε την κρέμα σε 6-8 μπολάκια.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 30 λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε στο ψυγείο.
Μυστικά
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξύσμα πορτοκαλιού αντί για λεμονιού