Είναι μια συνταγή που κάνω όλες τις μέρες που θέλω να φάω κάτι “light”. Εύκολο να το φτιάξεις και τέλειο για το ταπεράκι της επόμενης μέρας!
Το έφτιαξα για τους φίλους μου και όταν τους ρώτησα αν όντως έχει τη γεύση του γύρου που ήθελα να πετύχω μου είπαν: “Ναι, αλλά δεν είναι τόσο βρώμικο”. Νομίζω τα κατάφερα.
Υλικά
- 500 γρ. κοτόπουλο, φιλέτο μπούτι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμός, ξεχωριστά
- 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.σ. θυμάρι ξηρό
- 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
- αλάτι
- πιπερι καγιέν
- 50 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο μας σε λεπτές λωρίδες και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το σκόρδο, το ξύσμα από το λεμόνι, την καπνιστή πάπρικα, το μπούκοβο, το θυμάρι και τη ρίγανη.
- Χτυπάμε καλά μέχρι να αναμειχθούν εντελώς όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και 1 κ.σ. χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τη μαρινάδα στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού. Προαιρετικά αφήνουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο σκεπασμένο με μια ζελατίνα για μια ώρα.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές για 3-4 λεπτά. Είναι πολύ σημαντικό να μην ανακατεύουμε συνέχεια, για να ψηθούν καλά όλες οι πλευρές.
- Σβήνουμε με 1 κ.σ. χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.