Pfizer: Συμφωνία 5,3 δις δολαρίων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για το χάπι κατά του κορονοϊού

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου, συμφωνία αξίας 5,29 δις δολαρίων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την παράδοση δέκα εκατομμυρίων δόσεων του αντιιικού φαρμάκου της κατά του κορονοϊού, αρχής γενομένης από φέτος.

 

Το φάρμακο που λαμβάνεται από το στόμα μπορεί να είναι ένα πολλά υποσχόμενο νέο όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας, καθώς μπορεί να χορηγηθεί από νωρίς για θεραπεία στο σπίτι βοηθώντας να αποφευχθούν νοσηλείες και θάνατοι από τον ιό.

Η Pfizer ανακοίνωσε την Τρίτη ότι υπέβαλε αίτηση στις ΗΠΑ για αδειοδότηση του σκευάσματος, του Paxlovid, και είπε πως αναμένει να παρασκευάσει 180.000 δόσεις έως το τέλος του επόμενου μήνα και τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη του 2022.

Εργαλείο που σώζει ζωές

 

«Αυτή η πολλά υποσχόμενη θεραπεία θα μπορούσε να βοηθήσει να επισπευσθεί η έξοδος από αυτή την πανδημία προσφέροντας άλλο ένα εργαλείο που σώζει ζωές για τους ανθρώπους που νοσούν με COVID-19», δήλωσε ο Χαβιέ Μπεσέρα, υπουργός Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών των ΗΠΑ.

 

Η εταιρία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι το φάρμακο μειώνει 89% την πιθανότητα νοσηλείας ή θανάτου των ενηλίκων που κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά.

 

Τα αποτελέσματα των δοκιμών δείχνουν πως το φάρμακο της Pfizer είναι πιο αποτελεσματικό από το χάπι της Merck, το molnupiravir, το οποίο έδειξε τον περασμένο μήνα να μειώνει στο μισό την πιθανότητα θανάτου ή νοσηλείας για ασθενείς κορονοϊού με υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης.

 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει υπογράψει επίσης συμβόλαιο ύψους 2,2 δις δολαρίων για δόσεις του φαρμάκου της Merck.

 ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Μ. Πόλυγγερ (ΛΣΑ): Αναστάτωση στον χώρο των λογιστών – φοροτεχνικών για τις ΜΥΦ

Μ. Πόλυγγερ (ΛΣΑ): Αναστάτωση στον χώρο των λογιστών – φοροτεχνικών για τις…

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2019 – 2020

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2019 – 2020

Ανατροπή από Μητρόπουλο! «Δεν επιτρέπεται να απολύσουν τους ανεμβολίαστους ούτε να διακόψουν τον μισθό τους» (video)

«To ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει απολύσεις ούτε μειώσεις μισθών σε εργαζόμενους…

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 1152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 1152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα

250.000 χειρουργικές μάσκες για τις ανάγκες των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., δωρεά της εταιρείας «Stoiximan»

250.000 χειρουργικές μάσκες για τις ανάγκες των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., δωρεά της…

Τα Ιμαλάια εκπέμπουν SOS: Οι παγετώνες λιώνουν με πρωτοφανείς ρυθμούς

Eνδέχεται να χάσουν έως και το 80% του όγκου τους έως το τέλος του αιώνα

Επίθεση με βιτριόλι – Κεχαγιόγλου: Δεν προσπάθησε να σκοτώσει την Ιωάννα μέσα στο νοσοκομείο η 35χρονη

Διαψεύδει ο κ. Κεχαγιόγλου τα σενάρια που φέρουν την 35χρονη, που επιτέθηκε…

Επίδομα ενοικίου στέγασης. Παρατείνεται η καταβολή

Επίδομα ενοικίου στέγασης. Παρατείνεται η καταβολή

ΟΑΕΔ: Επίδομα ανεργίας και σε απλήρωτους εργαζομένους

ΟΑΕΔ: Επίδομα ανεργίας και σε απλήρωτους εργαζομένους

Θάνατος και απόγνωση στα συντρίμμια: Η Γάζα μετά τους βομβαρδισμούς (Φωτογραφίες–Ευαίσθητο περιεχόμενο)

Ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού προειδοποίησε: «Οι εικόνες θα είναι αφόρητες».