Έχετε δοκιμάσει να κάνετε τάρτα σοκολάτας; Αν δεν βρίσκατε την κατάλληλη συνταγή, μόλις την βρήκατε! Λαχταριστή και έτοιμη να την υλοποιήσετε!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs
Υλικά
-200 γρ. πτι μπερ, αλεσμένα
-100 γρ. λιωμένο βούτυρο
-400 γρ. κουβερτούρα 52%
-400 γρ. κρέμα γάλακτος
-1 βανιλίνη
-1 πρέζα αλάτι
-2 κ.σ. βούτυρο
-τριμμένη σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, αδειάζοντας σε ένα μπολ τα 200 γραμμάρια αλεσμένα μπισκότα πτι μπερ, και τα 100 γραμμάρια λιωμένου βουτύρου. Ανακατεύουμε καλά αυτά τα υλικά με ένα πιρούνι.
Αδειάζουμε αυτό το μίγμα σε μία στρογγυλή φόρμα μαγειρικής και με ένα ποτήρι την ισιώνουμε και την πατάμε καλά, αφήνοντας ποσότητα από το μίγμα στα πλάγια της φόρμας το οποίο και στρώνουμε στα πλάγια με το ποτήρι πιέζοντάς το.
Βάζουμε κατόπιν την φόρμα στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ τα 400 γραμμάρια κουβερτούρας αφού την σπάσουμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας, και κατόπιν προσθέτουμε και τα 400 γραμμάρια κρέμας γάλακτος. Βάζουμε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων έως ότου λιώσει καλά η κουβερτούρα.
Βγάζουμε από το φούρνο μικροκυμάτων το μπολ, και ανακατεύουμε ελαφρώς. Στη συνέχεια, αδειάζουμε την μία βανιλίνη, προσθέτουμε την μία πρέζα αλάτι, τις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ.
Αφού βγάλουμε τη φόρμα από το ψυγείο, αδειάζουμε σε αυτήν το περιεχόμενο του μπολ με την κουβερτούρα και ξαναβάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Μετά από αυτή την ώρα, βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο και αφήνουμε την βάση της τάρτας να καθίσει σε ένα μεγάλο πιάτο αφαιρώντας την φόρμα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα την επιφάνεια και η τάρτα σοκολάτας είναι έτοιμη να την απολαύσετε!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs